آخرین جزئیات امدادرسانی به هم‌وطنان مناطق سیل‌زده

به دنبال جاری شدن سیل در کشور دستگاه‌های امدادی، اورژانس، هلال احمر و… به حالت آماده‌باش درآمدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، چند روزی است که بارش‌ها در سراسر کشور افزایش داشته و در مناطقی منجر به جاری شدن سیل و رون‌آب شده است، به دنبال جاری شدن سیل در کشور دستگاه‌های امدادی، اورژانس، هلال احمر و… به حالت آماده‌باش درآمده و مشغول به خدمت‌رسانی به هم‌وطنان در شهرستان‌های مختلف شدند.

امدادرسانی به بیش از ۲۲۰۰ نفر در مناطق سیل‌زده

بابک محمودی، سرپرست سازمان امدادونجات هلال احمر با اشاره به عملیات امداد و نجات در سیل و آبگرفتگی از شانزدهم خردادماه تا ساعت ۵:۰۰ صبح بیستم خردادماه، اظهار کرد: در این مدت زمان، ۱۷ استان کشور، ۳۲ شهرستان و ۴۷ منطقه شامل چهار شهر، ٣٥ روستا، دو منطقه عشایری و شش محور نیازمند دریافت خدمات امدادی بودند.

وی با اشاره به اینکه در این مدت زمان به ۲۲۶۶ نفر امدادرسانی شد، افزود: ۷۲ نفر اسکان اضطراری پیدا کردند و ۳۱ نفر نیز به مناطق امن منتقل شدند.

سرپرست سازمان امدادونجات هلال احمر اضافه کرد: هفت نفر از هم‎وطنان در سیل، یک نفر در ریزش کوه و یک نفر در اثر برخورد رعد و برق جان خود را از دست دادند.

وی تصریح کرد: ۱۲۹ تیم امدادی، شامل ۴۹۷ نفر، آب جمع شده در ۱۹۳ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

محمودی گفت: ۱۰ دستگاه چادر، ۳۷۵ تخته پتو، ۶۸ تخته موکت، ۱۴ بسته بسته غذایی، ۲۰۶۶ قوطی کنسروجات و ۱۲۱۰ بطری آب معدنی توزیع شد.

۲,۰۰۰ میلیارد ریال خسارت به زیرساخت‌های در پی وقوع سیل

در استان اصفهان نیز یکی از مناطقی که بیشترین آسیب را متحمل شد، روستای نهوج در اردستان بود که منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این زمینه اظهار کرد: با ارزیابی میدانی از خسارت‌ها، تیم‌های جمعیت هلال‌احمر و بسیج در راستای تخلیه آب و گل و لای از منازل آسیب دیده اقدام و بنیاد مسکن در راستای بازگشایی و تخلیه گل و لای از معابر روستایی اقدام کردند.

وی افزود: کمک‌های حمایتی از طریق جمعیت هلال‌احمر و کمیته امداد برای افراد تحت پوشش هماهنگ شد و برق، آب، گاز و مخابرات مناطق آسیب دیده متصل و مقرر شد اداره منابع طبیعی نسبت به تخلیه رسوب و رفع خطر از بندهای آبخیزداری در شهرستان‌های کوهپایه و نائین اقدام کند و دستگاه‌های اجرایی در راستای بازسازی راه‌ها، قنوات و معابر آسیب دیده اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: خسارت‌های وارده برآورد و برای تأمین منابع اعتباری به مراجع ذی‌ربط کشوری گزارش‌های مرتبط ارسال و مقرر شد بنیاد مسکن با تشکیل ستاد بازسازی اماکن مسکونی در روستای نهوج اردستان در راستای بازسازی آسیب‌ها و احداث پل فنی یا آبنما برای پیشگیری از حوادث مشابه اقدام کند.

وی اضافه کرد: بر اثر وقوع سیل روز پنجشنبه هجدهم خردادماه در سطح شش شهرستان مناطق شمالی و شرقی استان و برآوردهای اولیه از خسارت‌ها به میزان دو هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های بخش مسکن، کشاورزی و راه‌ها وارد شد.

شیشه‌فروش گفت: از جمله بروز خسارت به ۱۳۸ واحد مسکونی، تعداد ۵۶ دستگاه پل و ابنیه فنی راه‌ها، ۲۲۲ کیلومتر از راه‌های جاده‌ای شهری و روستایی، ۶۰۰ هکتار از مزارع و باغات، تعداد ۳۰ رشته قنات، تلف شدن بیش از ۶۰۰ دام سبک و سه کیلومتر از معابر روستایی و شهری بارش شدید و ناگهانی باران که در برخی از مناطق تا ۴۶ میلیمتر نیز گزارش شد موجب سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی گردید که به علت حجم رسوبات و ورود گل و لای و خاشاک و نخاله‌های در مسیر و نبود توان گذر آب از زیر پل‌های واقع در روستا و محورهای جاده‌ای سیلاب از اطراف پل‌ها جاری و منجر به بروز خسارت شد.

وی اضافه کرد: لایروبی و ساماندهی رودخانه‌های فصلی، آزاد سازی تصرفات در حریم و بستر رودخانه‌ها، تخلیه نخاله از مسیل‌ها و دهانه پل‌ها، اجرای طرح‌های پخش سیلاب و آبخیزداری، اصلاح پل‌ها و ابنیه‌های فنی بدون توان عبور سیل، احداث و تقویت سیل بندهای حفاظتی برای کنترل سیل و حفاظت قنوات، راه‌ها و اماکن مسکونی در برابر سیل و اجرای طرح‌های هدایت و جمع‌آوری روان آب‌ها از اولویت‌های اصلی برای پیشگیری از سیل است که دستگاه‌های متولی از جمله اداره راهداری بنیاد مسکن، شرکت آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی، اداره منابع طبیعی و شهرداری‌ها موظف هستند با پایش مستمر وضعیت مناطق اقدامات اجرایی برای کاهش اثرات سیل اقدام کنند.

کد خبر 666532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.