آخرین اقدامات بهداشتی و درمانی انجام شده برای حجاج در عربستان

با توجه به آغاز اعزام زائران و حضور هفت‌هزار زائر ایرانی در مدینه، درمانگاه‌های شبانه‌روزی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در مدینه شروع به‌کار کرده و تاکنون ۹۱ نفر از ۴۰۰ نفر کادر بهداشتی و درمانی این مرکز عازم عربستان شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان متولی اصلی بهداشت و درمان زائران در مراسم حج تمتع، در اطلاعیه‌ای با اشاره به آغاز اعزام زائران، آخرین اقدامات بهداشتی و درمانی انجام شده در عربستان را تشریح کرد.

متن اطلاعیه مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر به شرح زیر است:

" ۱. با توجه به آغاز اعزام زائران به سرزمین وحی و حضور هفت‌هزار زائر ایرانی در مدینه، درمانگاه‌های شبانه‌روزی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در مدینه شروع به‌کار کرده و تاکنون ۹۱ نفر از ۴۰۰ نفر کادر بهداشتی و درمانی این مرکز عازم عربستان شده‌اند. بیمارستان مکه نیز در حال آماده‌سازی برای خدمت به زائران ایرانی است.

۲. محموله دارویی شامل ۴۰۰ قلم دارو به وزن ۴۰ تن انواع داروهای مورد نیاز زائران در حج تمتع ۱۴۰۲ به عربستان ارسال و در مراکز درمانی توزیع شده است.

۳. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، در ۶۵ هتل محل اقامت زائران، پزشک هلال احمر مستقر می‌شود.

۴. درمانگاه‌های سیار هلال احمر در ایام تشریق نیز برپا خواهند شد تا به زائران ایرانی خدمات لازم بهداشتی و درمانی را ارائه کنند. در حج امسال بیش از ۸۶ هزار زائر ایرانی حضور دارند که بیش از ۲۳۰۰ زائر سن بالای ۸۰ سال دارند.

۵. با توجه به گرمای شدید هوا در مکه و مدینه، لازم است که زائران برای مراقبت از گرمازدگی، مایعات به اندازه کافی بنوشند و شب‌ها به زیارت بروند، همراه داشتن بطری آب و عدم استفاده از لیوان مشترک برای نوشیدن آب در مراکز شلوغ از جمله مهم‌ترین توصیه‌ها برای مراقبت از سلامت زائران است.

۶. جمعیت هلال‌احمر با برگزاری دوره آموزشی ویژه حجاج، مجموعه‌ای ساده از اطلاعات و تجربیاتی که با بهره‌مندی از آن زائران بتوانند ضمن انجام صحیح مناسک و اعمال خود، سالم به‌آغوش خانواده بازگردند، در اختیار زائران قرار داده است. توصیه می‌شود که زائران عزیز با ورود به سایت آموزشی هلال احمر به آدرس https://helaleman.rcs.ir/register#step۱ در این دوره شرکت کرده و پس از ۷۲ ساعت گواهینامه آموزشی نیز دریافت کنند.

۷. پزشکان و امداگران هلال احمر با فعالیت ۲۴ ساعته در مراکز متعدد، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی را در مکه و مدینه عهده‌دار بوده و آماده خدمت‌رسانی هستند. "

پزشک کاروان حجاج نسبت به گذشته تغییراتی داشته است

محسن امینی هرندی، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر اصفهان نیز پیش از این با اشاره به اینکه معاینه‌ها، ویزیت و درمان قبل از سفر به خارج از کشور و برای حجاج توسط هلال‌احمر انجام می‌شود، اظهار کرد: اکنون که واکسیناسیون حجاج انجام می‌شود، واکسن اصلی مننژیت با مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به آن‌ها تزریق می‌شود.

وی افزود: امسال در استان اصفهان حدود ۷۴۰۰ زائر داشتیم که کمتر از نیمی از آن‌ها مقیم شهرستان اصفهان هستند، امسال دیگر مانند سابق پزشک کاروان نداریم و مانند گذشته یک پزشک کار چند کاروان را از قبل از سفر به دست نمی‌گیرد و ممکن است پزشکی که در حال حاضر ویزیت انجام می‌دهد به عربستان اعزام نشود.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر اصفهان گفت: حجاج می‌توانند واکسن آنفلوانزا نیز تزریق کنند، اما تنها واکسن مننژیت اجباری است. دستورالعمل کرونای عربستان این‌گونه است که افرادی که واکسن‌های آسترازنکا، اسپوتنیک، سینوفارم، بهارات هند تزریق کرده باشند مشکلی برای ورود ندارند، اما افرادی که واکسن ایرانی تزریق کرده باشند، حداقل باید دو دوز سینوفارم تزریق کنند. اگر چه به نظر می‌رسد سخت‌گیری زیادی نداشته باشد و شاید در آستانه پرواز تست پی‌سی‌آر دریافت کنند.

کد خبر 664177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.