عدلیه در میدان حمایت عملی از کار و کارگر / مشکل ۲۷ واحد صنعتی اصفهان رفع شد

عدلیه در سال ۱۴۰۱، به صورت عملی و جدی به میدان حمایت از کار و کارگر وارد شد که در نتیجه این اقدامات، موفق به جلوگیری از تعطیلی ۳۴۸۵ واحد تولیدی، پیشگیری از بیکاری بیش از ۲۴۲ هزار کارگر و جلوگیری از ایجاد مشکل برای خانواده آن‌ها شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در پیام نوروزی سال ۱۴۰۲، بر مسئله حمایت از تولید تاکید و امسال را سال «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری کردند، ایشان همچنین در دیداری که به مناسبت روز کارگر با عده‌ای از کارگران کشور داشتند، بر اهمیت مسئله کار و ارزش دانستن آن در جامعه تاکید کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در پیامی که به مناسبت سال جدید منتشر کرد، اظهار کرد: دستگاه قضائی در سالی که گذشت در مقوله‌ها و زمینه‌هایی مانند تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید، انسداد گلوگاه‌ها و بسترهای فساد، مبارزه با فساد در همه ساحت‌ها و اصلاح رویه‌های فسادزا و مشکل‌دار گام‌های مؤثری را برداشت.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبری فرزانه انقلاب با عنوان سال «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در کشور و کمک به دولت در مهار تورم را با قوت و اهتمامی بیشتر پی بگیریم تا کنشگران عرصه تولید و اقتصاد که دل در گرو تعالی ایران عزیز دارند، در فضای مساعدتری به پیشبرد اهداف خود مبادرت ورزند.

بررسی عملکرد سال گذشته قوه قضائیه نشان می‌دهد، در دوره تحول و تعالی قضائی اقدامات ارزنده‌ای برای احیای واحدهای تولیدی یا جلوگیری از تعطیلی آن‌ها توسط عدلیه صورت گرفته است که منجر به اشتغال و جلوگیری از بیکاری هزاران کارگر و نیروی کار شده است.

در استان‌ها ستادهای استانی حمایت از اقتصاد مقاومتی به طور منظم تشکیل جلسه داده و همکاری تنگاتنگی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان دارند.

با اقدامات دستگاه قضائی در راستای حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضائی کارخانه‌ها در سال گذشته، ۳۴۸۵ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری ۲۴۲ هزار و ۲۷۴ نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه دادگستری استان ایلام در راستای حمایت از تولید، ۵۲ جلسه منتج به ۷۱ مصوبه جهت جلوگیری از تعطیلی ۲۵ واحد تولیدی برگزار، مشکلات ۲۲ واحد تولیدی را رفع و پنج واحد تولیدی را احیا کرده که منجر به اشتغال ۳۴۲ کارگر شده است.

در استان تهران با حمایت دادگستری، ۶۹ واحد تولیدی و صنعتی مجدد فعال شده و به چرخه تولید بازگشتند یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شده، این عملکرد همچنین منجر به اشتغال هفت هزار نفر نیروی کار شده است.

احیا و خروج از ورشکستگی شرکت‌های «گازلوله»، «کشتارگاه صنعتی پرنده‌پرداز»، «فولاد سیادن»، «سبلان‌پارچه» و «نساجی خامنه» با حدود ۱۹۴۳ نفر نیروی کار نمونه‌هایی از اقدامات دادگستری تهران در حمایت از تولید است.

با ورود دادگستری استان بوشهر حدود ۱۰ شرکت و واحد تولیدی مورد حمایت قرار گرفتند و ۱۴ شرکت با تشکیل ستاد مقاومتی استان رفع مشکل شده و از تعطیلی «شرکت‌های پاک شیمی و آرام صید» و بیکاری ۲۶۰۰ نیروی کار آن‌ها جلوگیری شد.

سال گذشته با اقدامات دادگستری استان یزد، ۲۲۹ واحد تولیدی احیا و به چرخه تولید بازگشته‌اند که در همین راستا از بیکاری بیش از ۲۰ هزار کارگر جلوگیری به عمل آمد.

با ورود دادگستری استان قم مشکلات ۲۲ واحد تولیدی مرتفع و از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۲۷۰ نیروی کار نیز به اشتغال بازگشتند.

در استان قزوین ۹۱ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استانی با ۱۳۷ مصوبه برگزار شد که ۴۵ واحد تولیدی رفع مشکل و ۵۲ واحد تولیدی استان نیز احیا شده و به چرخه تولید بازگشته‌اند و از بیکاری ۶۹۲۳ نیروی کار جلوگیری شد.

سال گذشته همچنین ۹۱ واحد صنعتی، معدنی و کشاورزی راکد و نیمه‌راکد در نتیجه اقدامات دادگستری استان سیستان و بلوچستان احیا و زمینه اشتغال مجدد ۴۰۹ نیروی کار فراهم شد.

در استان لرستان با اقدامات قضائی صورت گرفته، ۶۱ واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۱۹۰ نیروی کار نیز به اشتغال بازگشتند.

در استان مازندران با برگزاری ۸۰ جلسه با سرمایه‌گذاران ۹۰ واحد تولیدی با بیش از ۲۳۶۰ نیروی کار مورد حمایت قرار گرفتند.

مسئولان قضائی استان آذربایجان غربی ۷۰ بازدید از واحدهای تولیدی انجام دادند و از تعطیلی ۱۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ جلوگیری شد و هشت هزار نفر نیروی کار به اشتغال بازگشتند.

در استان آذربایجان شرقی نیز، ۱۰۰ واحد تولیدی احیا و از بیکاری ۲۶۲ نیروی کار جلوگیری شد.

در استان سمنان از تعطیلی ۴۱ واحد تولیدی جلوگیری و ۴۲ واحد تولیدی احیا شد و در همین راستا از بیکاری ۶۵۶۵ نیروی کار جلوگیری شد.

در استان همدان ۹ کارخانه احیا و مشکلات ۶۰ واحد تولیدی حل شد و ۵۹ نیروی کار به اشتغال بازگشتند.

در استان کرمانشاه ۶۴ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۲۴۸۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اشتغال بازگشتند.

در استان گلستان ۱۰۹ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۲۷۶۹ نفر به اشتغال بازگشتند.

در استان البرز ۲۰ واحد تولیدی بزرگ احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و در همین راستا بیش از ۴۹۰۰ نیروی کار به اشتغال بازگشتند.

در استان خراسان شمالی ۱۷ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۱۲۵ نفر به اشتغال بازگشتند و در استان خراسان جنوبی نیز ۱۲ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری و از بیکاری ۳۳۰ نفر ممانعت شد.

در استان زنجان هشت واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۲۲۰ نفر به اشتغال بازگشتند.

در استان هرمزگان ۴۹ واحدی تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و زمینه اشتغال مجدد ۸۴۵ نیروی کار فراهم شد.

در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۱۴ تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۱۵۳۰ نفر به اشتغال بازگشتند.

در یک سال گذشته مشکلات بیش از ۷۵ واحد تولیدی صنعتی استان مرکزی در حوزه‌های مختلف به ویژه مباحث حقوقی و قضائی پیگیری شد و با وجود مشکلات اقتصادی، از تعطیلی واحدهای تولیدی در استان ممانعت به عمل آمد و از بیکاری ۱۳ هزار و ۱۰۰ کارگر ممانعت و فرآیند تولید و اشتغال در استان حفظ شده است.

در استان کردستان ۲۲ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۶۹۷ نفر به اشتغال بازگشتند.

در استان کرمان ۴۰ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان برگزار و ابعاد حقوقی و قضائی ۱۹۸ پرونده بررسی شد که در نهایت منجر به جلوگیری از بیکار شدن هشت هزار کارگر و ایجاد زمینه اشتغال ۸۴۰ نیروی کار جدید شده است

در استان چهارمحال و بختیاری ۳۱ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و زمینه اشتغال ۱۸۰ نفر نیروی کار فراهم شد.

در استان خوزستان با پیگیری ستاد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری خوزستان بیش از دو هزار کارگر به کار بازگشتند و ۲۲ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد.

در استان خراسان رضوی ۷۶۳ واحد تولیدی احیا و از بیکاری بیش از ۱۰۰ هزار کارگر جلوگیری به عمل آمد.

در استان اصفهان مشکلات ۲۷ واحد صنعتی و تولیدی، بررسی شد و تصمیماتی برای رفع موانع تولید و تثبیت ۲۳ هزار و ۷۷۳ شغل گرفته شد.

در استان زنجان هشت واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد و ۲۲۰ نفر به اشتغال بازگشتند.

مسئولان قضائی استان گیلان نیز سال گذشته به احیای ۱۰۹ واحد تولیدی و اشتغال ۲۷۶۹ کارگر کمک کردند.

در استان اردبیل با انجام اقدامات قضائی و صدور دستورات ویژه، مشکل ۶۵۷ واحد تولیدی کوچک و بزرگ بررسی و رفع شد، همچنین ۳۷ واحد تولیدی راکد که از سال‌های گذشته تعطیل بود، احیا شد و در این واحدها ۶۰۰ نفر مشغول به کار شدند.

در استان فارس نیز ۷۵۰ نیروی کار به اشتغال بازگشتند و ۳۲۴ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد.

کد خبر 658037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.