ضرورت حفظ پوشش گیاهی/ ۳۲۰ هزار هکتار جنگل در چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری گفت: فلسفه فعالیت‌های آبخیزداری کمک به حفظ پوشش گیاهی است.

اصغر احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: منابع طبیعی بستر حیات و زیربنای توسعه در استان است که با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و رعایت دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌های درون سازمانی جهت تأمین زیرساخت اولیه این بخش از توسعه پایدار در راستای ایجاد اشتغال، تولید و درآمد در اختیار بخش‌های صنعتی و کشاورزی قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: فلسفه فعالیت‌های آبخیزداری کمک به حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و هدر رفت روان‌آب‌های فصلی است که یکی از اثرات مهم آن کمک به حوزه‌های زیرمجموعه و جلوگیری از ورود رسوبات به پشت سدهای بزرگ است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری گفت: کمک به آبخوان دشت‌ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی که موجب نفوذ آب در زمین و جلوگیری از هدر رفت آب می‌شود، کنترل سیلاب‌ها و مهار کردن آب‌های طغیانی در فصل بارندگی از دیگر اثرات طرح‌های آبخیزداری است.

وی تصریح کرد: فعالیت پاسگاه ایست بازرسی واقع در منطقه گوشکی برای پیشگیری و برخورد با قاچاق چوب و زغال آغاز شده است.

احمدی افزود: این ایستگاه یکی از گلوگاه‌های راهبردی در برخورد با عوامل و سوداگران حمل چوب و زغال حاصل از درختان جنگلی است که اگرچه در سال‌های گذشته فعال بود، اما بنا بر تصمیم مسئولان مدتی تعطیل شد که مجدد فعالیت خود را از سر گرفت.

وی ادامه داد: این پاسگاه نقش تأثیرگذاری در پیشگیری از تخلف حمل غیرمجاز چوب و زغال جنگلی دارد، اما در کنار آن همکاری و مشارکت مردم و گروه‌های مردم‌نهاد در شناسایی و گزارش متخلفان نیز بسیار مؤثر است، از همین رو درخواست می‌شود تا مردم با شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تخلفات را به این اداره‌کل گزارش دهند تا مورد پیگیری قرار گیرد. فعالیت این پاسگاه ایست بازرسی به صورت شبانه‌روزی است و چهار مأمور از نیروهای گشت و مراقبت فعال هستند و در حفاظت از جنگل‌های منطقه این مواهب خدادادی تلاش می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری خاطرنشان کرد: از آنجا که بخش زیادی از جنگل‌های استان در شهرستان‌های لردگان و خانمیرزا واقع شده است، از همین رو ضرورت راه‌اندازی این پاسگاه ایست بازرسی به شدت احساس می‌شد.

وی گفت: با استناد به ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی به طور مطلق و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فراورده‌ها یا مصنوعات منابع طبیعی از جمله جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذی‌صلاح ممنوع است.

احمدی با اشاره به وجود ۳۲۰ هزار هکتار جنگل در استان، اظهار کرد: گونه غالب این جنگل‌ها، بلوط بوده که وظیفه این اداره‌کل در قبال آن رویکرد حفاظتی و زیست‌محیطی است و حفظ این ذخایر به سلامت و زندگی انسان‌ها کمک می‌کند.

کد خبر 635956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.