واکنش خاندوزی به نامه شورای رقابت: شورای‌عالی مرجع تصمیم‌گیری عرضه خودرو در بورس است

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره آینده عرضه خودرو در بورس کالا گفت: شورای‌عالی بورس در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد و این شورای‌عالی مرجع تصمیم‌گیری درباره عرضه خودرو در بورس است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیداحسان خاندوزی در حاشیه تجلیل از فعالان پیشتاز اقتصادی، درباره نامه شورای رقابت به سازمان بورس درباره توقف عرضه خودرو در بورس کالا، اظهار کرد: مجوز عرضه خودرو در بورس کالا توسط شورای‌عالی بورس داده شده است و حتماً این موضوع در شورای‌عالی بورس تصمیم‌گیری خواهد شد.

بورس کالا تابع مصوبه شورای‌عالی بورس است

همچنین امیرمهدی صبایی در واکنش به نامه امروز شورای رقابت به سازمان بورس، اظهار کرد: طبق قانون بازار اوراق بهادار، شورای‌عالی بورس بالاترین رکن بازار اوراق بهادار بوده و تصویب سیاست‌های کلان این بازار را بر عهده دارد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف این شورا، تعیین سیاست‌ها و خط مشی بازار با تدوین قوانین و مقررات مربوطه است و کلیه مقررات و مصوبات شورای‌عالی بورس برای بورس‌ها لازم‌الاجرا است.

به گفته مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، عرضه خودرو در بورس کالا هم یکی از مصوبات شورای‌عالی بورس است و طبیعتاً بورس کالا موظف است در چارچوب این مصوبه فعالیت کند؛ لذا با احترام به جایگاه شورای رقابت، بورس کالا تابع مصوبه شورای‌عالی بورس است.

صبایی گفت: ضمن اینکه این اولین بار نیست که در خصوص عرضه یک محصول یا تعیین قیمت پایه یک محصول میان بورس و شورای رقابت اختلاف‌نظر وجود دارد. از این رو، در خصوص عرضه خودرو در بورس همچون گذشته با رویکرد حمایت از سهام‌داران، تابع قوانین و مصوبات شورای‌عالی بورس هستیم.

نامه شورای رقابت به بورس

به گزارش ایمنا، شورای رقابت امروز در نامه‌ای خطاب به سازمان بورس و اوراق بهادار، اعلام کرده که بازار خودروهای انحصاری شامل کلیه خودروهای سواری دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا، به جز دو خودروی «هایما» و «تارا» است و سایر خودروها امکان عرضه در بورس کالا را ندارند.

در این نامه خطاب به «مجید عشقی»، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار آمده است: پیرو عرضه برخی خودروها در بورس کالا، به اطلاع می‌رساند مدت مصوبه شصت‌وسومین جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی مورخ ۲۸ مهر ۱۴۰۰ در خصوص تنظیم بازار خودرو، یک سال بوده است.

بدیهی است با انقضای این مدت، مصوبات قبلی شورای رقابت در این زمینه به خودی خود مبنای عمل بوده و باید اجرایی می‌شده است.

بر این اساس، مطابق مصوبات ۴۲۰، ۴۴۲، ۴۶۲. ۴۶۸ بازار خودروهای انحصاری شامل کلیه خودروهای سواری دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا، به جز دو خودروی «هایما» و «تارا» است و عرضه آن‌ها باید طبق روال پیشین و مطابق با مصوبات ۴۱۴ و ۴۲۰ صورت گیرد. قیمت این خودروها نیز باید بر اساس مصوبات ۱۴۸ و ۴۴۲ طبق فرمول Price Cap محاسبه شود. بنابراین عرضه خودروهای خانواده دنا، پژو ۲۰۷ و شاهین در بورس کالا مجاز نیست.

کد خبر 635934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.