لزوم توجه به ارتقای کیفیت زندگی در طرح‌های بازآفرینی شهری/ از نگاه‌ نمایشی بپرهیزیم

جانشین استاندار اصفهان در امور محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری با بیان اینکه قانون جامع در حوزه بازآفرینی شهری وجود ندارد، گفت: طرحی در راستای بازآفرینی شهری امتیاز بیشتر را می‌آورد که ارتقای کیفیت زندگی را به دنبال داشته باشد نه طرحی که بیشترین مسکن را با سرعت ساخته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی خضری امروز _دوشنبه پنجم دی‌ماه_ در نشست سفیران بازآفرینی شهری اظهار کرد: موضوع بازآفرینی شهری، مخاطبان و ذی‌نفعان آن مهم‌ترین مسئله کشور است، از این رو باید به این موضوع بیشتر از ساختارهای اداری، اجرایی و به دور از نگاه نمایشی بپردازیم.

وی با بیان اینکه باید از حادثه زلزله بم درس بگیریم، ادامه داد: حدود ۲۰ میلیون نفر از شهروندان در شهرها درگیر بافت‌های فرسوده، میانی، تاریخی، حاشیه‌ای و به نوعی بدمسکنی هستند که همین یک دلیل برای توجه به این حوزه کافی است.

جانشین استاندار اصفهان در امور محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری تصریح کرد: علاوه بر اینکه جان شهروندان ساکن در این بافت‌ها در معرض خطر است، کرامت آن‌ها نیز به دلیل وجود ناهنجاری‌ها خدشه‌دار می‌شود.

خضری با اشاره به اینکه در ماده ۱۱۱ قانون شهرداری‌ها که دهه ۴۰ تصویب شده، از این محلات به محله‌های قدیمی و غیربهداشتی یاد شده است، خاطرنشان کرد: این محلات به دلیل بی‌توجهی دولت‌ها و شهرداری‌ها شکل گرفته است، بنابراین اطلاق چنین عنوانی به این محلات خوب نیست، هر چند در بلندمدت این عنوان تغییر کرده است، اما کافی نیست.

وی تاکید کرد: طرح بازآفرینی شهری دارای ارکانی است که مهم‌ترین رکن آن مردم هستند، درحالی‌که به این رکن مهم توجه نمی‌شود.

جانشین استاندار اصفهان در امور محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری با بیان اینکه هر گونه برنامه‌ریزی در این حوزه باید برای مردم و ارتقای کیفیت زندگی آن‌ها باشد، ادامه داد: بازآفرینی شهری فقط به معنای ساخت‌وساز مسکن نیست، بلکه برای ارتقای کیفی زندگی مردم باید در حوزه اشتغال و مسائل اجتماعی تسهیل‌گری کنیم.

وی با بیان اینکه اولویت در طرح‌های بازآفرینی شهری اقتصاد محله و ارتقای زندگی در طرح کالبدی و دیگر شئون زندگی مردم است، گفت: قانون جامع در حوزه بازآفرینی شهری وجود ندارد و ساختار مناسب نیز در این راستا نداریم.

خضری افزود: طرحی در راستای بازآفرینی شهری امتیاز بیشتر را می‌آورد که ارتقای کیفیت زندگی را به دنبال داشته باشد نه طرحی که بیشترین مسکن را با سرعت ساخته است.

وی اجرای طرح‌های بازآفرینی را سخت‌ترین و پیچیده‌ترین کار دانست و تصریح کرد: مردم و خواسته‌های آن‌ها به ما می‌گوید که چگونه در راستای بازآفرینی شهری و ارتقای کیفیت زندگی برنامه‌ریزی کنیم.

جانشین استاندار اصفهان در امور محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: در اصفهان متولیان دولتی و شهری دغدغه بسیاری در این حوزه دارند که نویدبخش اتفاقات خوب است.

کد خبر 629309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.