فرهنگسراها تلاش بیشتری در موضوع کسب و کار داشته باشند/امکانات چندانی نداریم

مدیر خانه جوان شهرداری اصفهان گفت: همه طرح‌ها و برنامه‌های خانه جوان را اطلاع رسانی می‌کنیم و در ادامه، برای رشد ایده‌ها و مشارکت جویان خلاق آن‌ها را به سایر مراکز معرفی می‌کنیم تا شبکه سازی این گروه‌ها و نوجوانان تکمیل شود و نتیجه مطلوبی از این رویدادها به دست آید.

فاطمه اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از ابتدای شهریورماه امسال، ۱۵۰ نوجوان با کمک تسهیلگران برای جذب افراد در طرح «نوجوانان کارای یک»، کمک کردند تا این طرح با مشارکت خوب نوجوانان برگزار شود.

وی خاطر نشان کرد: نوجوانان از محلات، مساجد و فرهنگسراهای مختلف، کانون‌های فرهنگی و هنری، خیریه‌ها و مؤسسه‌های نیکوکاری می‌آمدند و برای جذب نوجوانان در طرح کارای سال جاری سخنرانی می‌کردند.

مدیر خانه جوان شهرداری اصفهان افزود: با وجود شرایط سخت اطلاع رسانی در چند ماه اخیر، ۱۵۰ نوجوان در این دوره جذب شدند و آموزش دیدند؛ سرفصل‌هایی از جمله خودشناسی، برنامه توسعه فردی، چشم‌انداز نویسی، کسب و کار، ایده‌پردازی و خلاقیت و تمرین کار گروهی آموزش داده شد.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه ایده پردازی در این دوره ادامه داد: ۶۵ ایده از ظرف نوجوانان شرکت کننده ارائه شده که ۱۱ ایده با رأی حاضران در رویداد برگزیده شد؛ گروه‌های مختلف با محوریت همان ۱۱ ایده شکل گرفت و ۸۰ نوجوان در این ۱۱ گروه شرکت داشتند و توسط آموزش دهنده‌ها هدایت می‌شدند.

اکبرزاده اظهار کرد: حدود چهار نفر تسهیلگر با مشارکت کنندگان در طرح همکاری می‌کردند تا بوم مدل کسب و کارشان تهیه شود و همزمان تعدادی کارگاه آموزشی همچون مسئله‌شناسی، راه‌حل یابی، تکمیل مدل بوم و کسب و کار هم در ذیل همین رویداد برگزار شد.

وی با بیان اینکه تحقیقات بازار این دوره در سه هفته انجام شد، گفت: ۱۱ ایده در اختتامیه ارائه شد که با حضور پنج داور از اعضای اکوسیستم کارآفرینی سه گروه برگزیده شدند و یک تیم هم به‌عنوان منتخب آموزش دهنده‌ها معرفی شد.

مدیر خانه جوان شهرداری اصفهان افزود: ایده‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت، محیط زیست، آموزش اثر بخش و کارآمد، مدیریت شهری، توسعه بخش فنی کسب و کارها محور ۱۱ ایده برتر بودند. ایده مربوط به حوزه بهداشت و سلامت عنوان سوم، ایده دیگری از بخش آموزش برای نوجوانان در جایگاه دوم و نفر اول در بخش فنی پذیرفته و معرفی شد. همچنین منتخب آموزش دهنده‌ها در ارتباط با حوزه مدیریت شهری معرفی و تقدیر شد.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های ایده پرداز از چهار نفر تا ۱۰ نفر بودند، تصریح کرد: از ۱۵۰ نفری که در دوره نوجوان کارا شرکت داشتند، ۸۰ نفر تا پایان رویداد حاضر بودند و بقیه در کارگاه‌های آموزشی خانه جوان شرکت کردند.

اکبر زاده گفت: ایده‌های برتر متناسب با نوع کارکرد و کارایی، به سرمایه گذاران شهری، شتاب دهنده‌ها و مؤسسات مرتبط با فعالیت‌های نوآورانه معرفی شدند. در همین سال گذشته گروهی که در حوزه بازی‌، خلاقیت متناسب با آموزش طراحی کردند با مراکز رشد و استارت آپ‌های حوزه بازی ارتباط گرفتند و همچنان زیر نظر آن‌ها فعالیت دارند و برای جشنواره‌های ملی و منطقه‌ای آماده می‌شوند.

برنامه‌های جنبی خانه جوان

وی با بیان اینکه برنامه‌های جنبی هم در خانه جوان برگزار می‌کنیم اظهار کرد: آموزش مفاهیم کارآفرینی به شیوه‌های نوین یکی از این فعالیت‌ها است که به‌عنوان نمونه در مبحث سینمای کارآفرینی حاضران فیلمی را می‌بینند، نقد و بررسی می‌کنند و با الگوهای موفقیت و شکست آشنا می‌شوند.

مدیر خانه جوان شهرداری اصفهان گفت: در پاتوق کارآفرینی شبکه‌سازی بین اعضای اکوسیستم استارتاپی متشکل از جوانان و نوجوانان، کتاب‌های حوزه کارآفرینی به شکلی فعالانه نقد و بررسی می‌شود در واقع مسیر رشد را به شرکت کنندگان نشان می‌دهیم؛ این در حالی است که امکانات چندانی نداریم و حتی ساختمان خانه جوان در دست مرمت است و کلاس‌ها در فضای باز برگزار می‌شدند. در زمان حاضر و با سرد شدن هوا کلاس‌‎ها را در کتابخانه برگزار می‌کنیم.

وی افزود: همه طرح‌ها و برنامه‌های خانه جوان را اطلاع رسانی می‌کنیم و در ادامه، برای رشد ایده‌ها و مشارکت جویان خلاق آن‌ها را به سایر مراکز معرفی می‌کنیم تا شبکه سازی این گروه‌ها و نوجوانان تکمیل شود و نتیجه مطلوبی از این رویدادها به دست آید.

اکبرزاده تصریح کرد: به منظور ارتقا دانش کسب و کار بانوان و جوانان در حوزه کسب و کار خانگی در محله‌های مختلف از جمله ارزنان، ملک شهر، باغ غدیر، شاهد و ۱۵ خرداد حضور یافتیم و طرح‌های آشنایی با مشاغل و کسب و کارهای خانگی را آموزش دادیم.

وی با اشاره به اینکه آموزش‌ها در میان بانوان اثر بخش بود اما نتیجه‌ای که انتظار داشتیم حاصل نشد، افزود: از بین بانوان به‌طور میانگین یک نفر از ۱۵ نفر پیگیر ادامه فعالیت‌ها می‌شد تا پس از آموزش، کسب و کارش را توسعه دهد یا راه اندازی کند.

نوجوانان؛ مشتاق تا حصول نتیجه

مدیر خانه جوان شهرداری اصفهان تاکید کرد: این موضوع در نوجوانان بر خلاف بانوان بود و از هر ۱۰ نفر مشارکت کننده، ۹ نفر مشتاق و پیگیر ادامه کسب و کار و حصول نتیجه ایده‌ها و آموزش‌ها بودند.

وی در توضیح چرایی استقبال نکردن بانوان در ادامه مسیر آموزش تا اجرا، خاطر نشان کرد: خانه جوان نمی‌تواند همه مراحل را پوشش دهد بنابراین باید فرهنگسرای مرتبط با طرح ورود کند و مراحل دیگر را به سرانجام برساند چون انرژی و توان ما تا این مرحله است ضمن اینکه منابع مالی در مناطق پانزده‌گانه شهرداری تقسیم شده است.

اکبرزاده افزود: متأسفانه این اشتیاق و پیگیری را در مناطق پانزده گانه شهرداری به غیر از یکی دو منطقه، شاهد نبودیم. آن‌ها باید به میدان بیایند و مشتاقانه برای اجرای طرح تا حصول نتیجه مطلوب تلاش کنند.

کد خبر 622537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.