۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۸
حنابندان

«فرماندهان گروهان‌های یکی از گردان‌های لشکر برای شناسایی به خط عراقی‌ها رفته بودند که یکی از فرماندهان به نام محمودعلی نوریان به روی مین می‌رود و مجروح می‌شود. او به همراه یکی دیگر از هم‌رزمانش که در این حادثه مجروح شده بودند، به دلیل زمین‌گیر شدن در آن منطقه به اسارت عراقی‌ها درآمدند.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس، یکی از مهم‌ترین اتفاقات تاریخ معاصر است که بخش مهمی از هویت مردم این سرزمین را تشکیل می‌دهد. این دوران که منشأ رخدادهای زیادی در زندگی ایرانیان شد، سرشار از خاطرات فراوانی است که هنوز به بسیاری از این خاطرات پرداخته نشده است.

مجید یزدانی، یکی از رزمندگان نجف‌آبادی جنگ تحمیلی است که در دوران دفاع مقدس در لشکر ۸ نجف اشرف حضور داشته است. او که عکس‌های بی‌شماری از آن دوران را با دوربین عکاسی خود به ثبت رسانده، به مناسبت هفته دفاع مقدس، تعدادی از این عکس‌ها را به همراه روایت مربوط به آن عکس در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار داده است.

عملیات والفجر ۴

ستون‌های بهداری لشکر ۸ نجف اشرف را برای انجام عملیات والفجر۴ به مناطق مرزی غرب حرکت داده بودیم. نیروهای بهداری لشکر در مقری که حاج‌احمد کاظمی، فرمانده لشکر به نام یا مهدی نام‌گذاری کرده بود، مستقر شدند. این مقر در یک منطقه جنگلی بلوط اطراف سردشت قرار داشت.

تمام نیروهای لشکر که به تدریج در این مقر مستقر شده بودند با وجود این که منطقه توسط هواپیماهای عراقی بمباران می‌شد در چادر به سر می‌بردند، چاره دیگری غیر از این هم نبود.

نیروها باید در این چادرها تا شروع عملیات به سر می‌بردند و در این فاصله آمادگی خود را برای شروع نبرد افزایش می‌دادند.

فرماندهان گروهان‌های یکی از گردان‌های لشکر برای شناسایی به خط عراقی‌ها رفته بودند که یکی از فرماندهان به نام محمود علی نوریان که از بچه‌های نجف‌آباد بود به روی مین می‌رود و مجروح می‌شود. او به همراه یکی از دیگر از هم‌رزمانش که در این حادثه مجروح شده بودند به دلیل زمین گیر شدن در آن منطقه به اسارت عراقی‌ها در آمدند.

این اتفاق موجب شد که به دلیل احتمال لو رفتن عملیات، لشکر مردد برای انجام عملیات شود و اجرای آن به تأخیر بیفتد.

با وجود وقوع این حادثه، اما نیروهای این گردان از این ماجرا هیچ اطلاعی نداشتند و به خیال اینکه تا اجرای عملیات فاصله‌ای باقی نمانده است، حنا درست کرده بودند تا به سنت حنابندانی که بین رزمندگان پیش از آغاز عملیات‌ها رواج داشت عمل کنند.

من به همراه چند نفر دیگر از نیروهای بهداری لشکر با وجود این که از ماجرای اسارت یکی از فرماندهان این گردان اطلاع یافته بودیم به میان رزمندگان این گردان رفتیم و در مراسم حنابندان آن‌ها حاضر شدیم.

حنابندان

کد خبر 610683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.