۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۹
بافت‌هایی که برنامه‌پذیر نیست

یک کارشناس شهرسازی گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی بافت‌های شهری، نبود برنامه دقیق و حساب شده و تسهیلات زیربنایی، نشئت گرفته از نحوه و روند شکل‌گیری آن‌ها است.

فرزاد مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: قانونی به نام حریم شهری وجود دارد که براساس آن مشخص می‌شود چه قسمتی از شهر در حریم قرار دارد، مناطق زمانی در قالب حریم قرار می‌گیرد که اتفاقی در این حریم‌ها ایجاد نشود.

وی گفت: زمانی که شهرها به سمت توسعه افقی حرکت می‌کند، تأسیسات زیربنایی نیز باید متناسب با آن رشد کند.

این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: توصیه کارشناسان و مدیران شهری، حرکت شهرها به سمت توسعه عمودی است؛ در این فرایند اولویت با بافت‌های فرسوده شهر و ساماندهی آن‌ها است. بافت فرسوده بافتی از شهر است که به صورت قانونی شکل گرفته و در گذر زمان از نظر کالبدی دچار فرسودگی شده است.

مؤمنی تصریح کرد: برخلاف بافت فرسوده که به صورت قانونی شکل گرفته و جزئی از بافت مرکزی شهر است، بافت ناکارآمد در حریم شهرها شکل می‌گیرد و به دلیل توسعه افقی شهرها در آینده این نواحی در نهایت به پیکره شهر افزوده می‌شود، هرچند که این روند با طی مراحل قانونی همراه نیست.

وی گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی بافت‌های شهری نبود برنامه دقیق و حساب شده و تسهیلات زیربنایی است، املاک واقع در بافت‌های ناکارآمد شهری سند ندارد و همین امر موجب شده تا برنامه مشخصی در این نواحی از شهر وجود نداشته باشد.

این کارشناس شهرسازی افزود: زمانی که املاک سند قانونی نداشته باشد، امکان تجزیه و تحلیل براساس قانون تفکیک در این بافت‌ها وجود ندارد؛ در صورتی که شکل‌گیری بافت‌های شهری قانون‌مند باشد، امکان برنامه‌ریزی از سوی سازمان‌های شهری وجود دارد و در غیر این‌صورت مدیریت بر این بافت‌ها بسیار دشوار است.

کد خبر 598392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.