کاهش ۵۰ درصدی تولید زعفران در سال زراعی جاری

مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دلیل وضعیت خشکسالی، در سال زراعی ۱۴۰۱ تولید زعفران ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است.

به گزارش ایمنا، بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید شده و خرید زعفران از ایران بیشترین رتبه را دارد و حجم زیادی از این تولیدات به خارج از کشور صادر می‌شود، اما اکنون به دلیل کاهش تولید زعفران، جایگاه ایران به عنوان خاستگاه زعفران جهان به خطر افتاده است.

در این زمینه مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی و مشاور وزیر گفت: بالا رفتن قیمت زعفران به دلیل کاهش میزان تولید بوده است.

حسین زینعلی در خصوص آخرین اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: مهم‌ترین کاری که انجام داده‌ایم، این است که تولید و خودکفایی در زمینه برخی از گیاهان دارویی را رقم زده‌ایم. به عبارت دیگر در حال حاضر در مورد تولید برخی از گیاهان دارویی از جمله زعفران، در سطح دنیا رتبه اول را داریم.

وی افزود: با ۱۲۲ هکتار سطح زیر کشت، بیش‌ترین سطح زیر کشت در حال حاضر متعلق به ایران و از سوی دیگر حدود ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا متعلق به ما است.

زینعلی با بیان اینکه ما سعی کرده‌ایم روی کیفیت زعفران کار کنیم، افزود: متأسفانه امسال به دلیل وضعیت خشکسالی و اینکه کشاورزان در سال‌های گذشته ناامید شدند و لذا کمتر به محصولات خود رسیدگی کرده‌اند، منجر به این شده که تولید زعفران به نصف کاهش پیدا کند و در سال زراعی ۱۴۰۱ تولید زعفران ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است.

مشاور وزیر و مدیر طرح گیاهان دارویی با بیان اینکه صادرات یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش توان اقتصادی هر کشوری است، ادامه داد: اگر چه زعفران کمتری نسبت به سال‌های قبل صادر کرده‌ایم، اما به دلیل بالا رفتن قیمت این محصول در بازارهای بین‌المللی، ارزش صادرات زعفران امسال رشد داشته و کاهش تولید، افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی قیمت زعفران را رقم زد.

وی ادامه داد: با این تفاسیر مقدار کمتری را نسبت به سال‌های گذشته صادرات داشته‌ایم و چون ما تولید کننده اصلی در این مورد هستیم، هم‌اکنون قیمت زعفران در بازارهای بین‌المللی، نیز افزایش پیدا کرده است.

اما در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که عدم حمایت مؤثر از زعفران‌کاران، همچنین هزینه‌های بالای تولید، جولان دلالان در فصل برداشت و از طرفی جایگاه نامناسب ایران در صادرات مسائلی است که تا کنون حل نشده است.

زعفران محصول استراتژیک کشاورزی ایران است و به حدود ۶۰ کشور جهان صادر می‌شود، اما تاکنون از این ظرفیت استفاده مطلوب به عمل نیامده و بازارهای هدف ایران محدود است، سر و سامان دادن به اوضاع نامناسب آشفته بازار زعفران کشور به رغم تأمین ۹۵ درصد زعفران دنیا هدف‌گذاری جدیدی را می‌طلبد که با دست به دست دادن همه ارکان زنجیره تولید و صادرات این محصول ارزشمند، محقق خواهد شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 592298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.