رفع ایرادات رتبه بندی معلمان، یک پله به سوی اجرایی شدن این قانون

روزهای گذشته وزیر آموزش و پرورش از رفع ایرادات آئین‌نامه رتبه‌بندی معلمان خبر داد که بر این اساس با تصویب نهایی در جلسه هیئت دولت اجرای این کار آغاز می‌شود.

به گزارش ایمنا، خبر ابلاغ آئین‌نامه رتبه‌بندی معلمان دوازدهم تیرماه امسال پس از چندین ساله مطالبه فرهنگیان در دولت سیزدهم ابلاغ شد، در این آئین‌نامه دولت نهایت تلاش خود را به کار گرفت تا با دقت و حمایت از جامعه فرهنگیان در وهله اول ارتقا کیفیت نظام آموزشی و سپس بهبود معیشت فرهنگیان را مورد توجه قرار دهد.

در واقع مباحث مربوط به رتبه‌بندی معلمان از زمان تصویب سند تحول بنیادین یعنی سال ۹۰ به عنوان یکی از ارکان کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت مطرح بوده است تا معلمان در رقابت با یکدیگر صلاحیت‌های حرفه‌ای و شایستگی‌ها عمومی و اختصاصی را کسب کنند.

لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان در شرایطی ابلاغ شد که فرهنگیان براساس وعده‌های داده شده از سال ۹۷ در انتظار اجرایی شدن آن بودند. این لایحه که از دولت گذشته در مجلس شورای اسلامی قرار داشت و در نهایت با همدلی دولت و مجلس و همچنین پذیرش بار مالی این لایحه توسط دولت میسر شد تا امکان حمایت مؤثر از فرهنگیان ایجاد شود.

وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح طرح رتبه‌بندی معلمان را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت و این طرح با تغییرات بسیاری به سود فرهنگیان در نهایت ابلاغ شد.

رئیس جمهور در آغاز فعالیت دولت سیزدهم با صراحت از تصویب این قانون رتبه‌بندی معلمان در جمع فرهنگیان صحبت کرده بود؛ بنابراین دولت در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، ۲۵ هزار میلیارد تومان برای عملیاتی شدن این طرح اعتبار در نظر گرفت اما در مجلس این مبلغ به ۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین در سال‌های گذشته ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای سه‌ساله رتبه‌بندی در نظر گرفته شده بود، درحالی‌که در دولت سیزدهم برای ۱۸ ماه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی معلمان در نظر گرفته شده است.

همچنین براین اساس قرار است که ۸۰۰ هزار نفر از نیروهای آموزش و پرورش شامل قانون رتبه‌بندی معلمان شوند و فقط معلمانی که در مرخصی هستند یا در دستگاه دیگری به‌جز آموزش و پرورش در مأموریت و در حال خدمت هستند و نیروهای مازاد مشمول رتبه‌بندی نخواهند شد که مطابق گفته‌های یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به دلیل کمبود معلم در آموزش و پرورش، نیروی مازادی وجود ندارد که شامل قانون رتبه‌بندی معلمان نشود. چنانچه معلمی نتواند کف امتیازات جدول رتبه‌بندی را بیاورد و احراز رتبه نشود، به مدت یک سال رتبه یک به وی تعلق خواهد گرفت تا در این مدت بتواند رتبه خود را کسب کند.

وی همچنین درباره معلمان تازه استخدام شده، گفت: معلمان جدیدالاستخدام تبدیل وضعیتشان مشروط به کسب رتبه «مربی» است و اگر بعد از دو دوره ارزیابی، رتبه مربی را کسب کنند، تبدیل وضعیت می‌شوند. البته این معلمان در جریان رتبه‌بندی قرار می‌گیرند.

هرچند که آموزش و پرورش در ظرف زمانی قانونی مراحل بررسی و رفع ایرادات لوایح را انجام داده و در نهایت مصوب شده که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ پرداختی معلمان صورت می‌گیرد اما برخی در این میان تا زمان اجرایی شدن این قانون با کوچک‌ترین موانعی در شبکه‌های مجازی همهمه‌ای ایجاد کردند که گاهی موجب دل نگرانی برخی معلمان شده است.

قانون رتبه‌بندی معلمان هدف را ارتقا کیفیت، شایستگی‌های عمومی و تخصصی دانست که ما به ازای مادی هم دارد و باعث ایجاد انگیزه در میان فرهنگیان شود. همچنین اعتبار پایدار برای این طرح پیش بینی شده است.

از زمان ابلاغ این آئین‌نامه تاکنون، با توجه به برخی ابهامات در قانون تازه مصوب شده و بررسی همه جانبه آن نیازمند پیگیری است تا در نهایت به مرحله اجرا برسد.

در واقع برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق قوانین مقررات مجلس در چند وقت اخیر ایراداتی را به آئین نامه رتبه‌بندی معلمان وارد کرده بودند که در نهایت چهارم مرداد ماه وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ایراداتی را کمیسیون تلفیق قوانین مقررات مجلس در خصوص این آئین نامه داشتند که در چند روز گذشته به ما ارجاع دادند. در کمیسیون مربوطه ایرادها برطرف شد و در این کمیسیون به توافق رسیدند که در اولین جلسه هیأت دولت، آئین نامه نهایی شود.

علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ایرنا در خصوص آخرین وضعیت طرح رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: همه مباحث طرح رتبه‌بندی از جمله آئین نامه آن در حال نهایی شدن است و طی چند روز آینده از سوی دولت نهایی و وارد مرحله اجرایی خواهد شد.

همچنین وزیر آموزش و پرورش در حاشیه بازدید از نمایشگاه هم‌افزایی مدیریت ایران اعلام کرده است: سعی می‌کنیم این آئین نامه که رئیس جمهور هم اصرار دارند سریع‌تر اجرایی شود، در جلسه این هفته هیأت دولت نهایی کنیم.

نوری پیش از این هم گفته بود: رتبه‌بندی باید هم سریع و هم دقیق اجرا شود. ما به نظرات احترام می‌گذاریم، اما موارد این‌چنینی زمان‌بر هستند. به‌عنوان مثال قانون نظام پرداخت هماهنگ سال ۸۶ تصویب شد، اما سال ۸۸ اجرا شد؛ دولت رتبه‌بندی را بعد از ۶ ماه اجرایی کرد و بودجه آن‌هم تأمین شد؛ لذا باید بتوانیم به اهداف مدنظر برسیم. آئین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی ۲۶ بار ویرایش شد و مورد بحث و بررسی دقیق قرار گرفت و روی آئین‌نامه‌های قوانین دیگر به این اندازه ندیده‌ام که کار شده باشد.

منبع: ایرنا

کد خبر 592255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.