افزایش ۴ درصدی برداشت از پارس‌جنوبی در سال ۱۴۰۰

معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت اعلام کرد: ظرفیت تولید گاز خام کشور در سال ۱۴۰۰ برای نخستین‌بار از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد و برداشت گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی هم نسبت‌به سال قبل از آن (۱۳۹۹) بیش از ۴درصد افزایش یافت.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت نفت، معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت در تبیین توسعه و تولید از میدان‌های گازی کشور با اولویت میدان گازی پارس‌جنوبی، آورده است: وزارت نفت دولت سیزدهم تمرکز بر توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی، اتخاذ تمهیدات لازم و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود برای افزایش تولید گاز غنی از این میدان مشترک گازی را در دستور کار قرار داده است و همسو با این مهم، با بهره‌برداری از فازهای میدان گازی پارس‌جنوبی، میزان تولید گاز غنی ایران از کشور قطر با وجود سهم دو برابری این کشور از این میدان گازی مشترک، پیشی گرفته است.

در ادامه این گزارش آمده است: توسعه فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ پارس‌جنوبی به اتمام رسیده و پیشرفت فیزیکی فاز ۱۴ در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۱ درصد بوده است. توسعه فاز ۱۱ طرح توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی در حال انجام است و تولید اولیه از این فاز طبق پیش‌بینی در سال ۱۴۰۱ محقق می‌شود. همچنین پیشرفت فیزیکی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۴ درصد است.

در پایان این گزارش آمده است: به پشتوانه افزایش جهشی تولید گاز کشور در پارس‌جنوبی، ظرفیت تولید گاز خام کشور برای نخستین‌بار از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد. میانگین تولید گاز غنی از میدان گازی مشترک پارس‌جنوبی در سال‌های اخیر از روند افزایشی قابل‌توجهی برخوردار بوده و در دی‌ماه ۱۴۰۰ توانست به رکورد ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز برسد. این رقم در سال ۱۴۰۰ نسبت به پارسال (۱۴۰۰) بیش از چهار درصد رشد داشته است، با راه‌اندازی فازهای جدید پارس‌جنوبی، میزان تأمین گاز کشور از این میدان در سال ۱۴۰۰ به حدود ۷۰ درصد ارتقا یافته است.

کد خبر 584000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.