۱۵۱ عنوان برنامه آموزشی برای کارکنان/مشکل مازاد بودن نیروها کاهش می‌یابد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: ۱۵۱ عنوان برنامه آموزش مدیریتی تخصصی و توسعه فردی و عمومی برای کارکنان برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید ابراهیمی امروز _دوشنبه، نوزدهم اردیبهشت‌ماه_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: معاونت برنامه‌ریزی در مجموع ۲۹۲ نیروی انسانی دارد که ۲۲۹ نفر در ستاد، ۵۵ نفر در مناطق شهرداری و هشت نفر در معاونت فعالیت می‌کنند، از این تعداد ۱۵ نفر دکترا، ۱۳۷ نفر فوق لیسانس و ۹۲ نفر لیسانس هستند.

وی با بیان اینکه معاونت برنامه‌ریزی به لحاظ سنی جوان‌ترین معاونت شهرداری محسوب می‌شود، افزود: به لحاظ فراوانی اشتغال بانوان در این معاونت پیشتاز است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به فعالیت‌های آموزشی این حوزه، ادامه داد: ۱۵۱ عنوان برنامه آموزش مدیریتی تخصصی و توسعه فردی و عمومی برای کارکنان برگزار شده است.

وی با اشاره به آموزش ۱۰۶ هزار و ۳۰۵ نفر- ساعت از سال گذشته تاکنون، خاطرنشان کرد: در واقع معادل ۹۲۰ ساعت دوره آموزشی به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار شده است، برای سال جدید نیز برنامه‌های آموزشی جدید طراحی کرده‌ایم.

ابراهیمی از راه‌اندازی میز نوآوری در این معاونت خبر داد و اظهار کرد: میز نوآوری از مدیران اجرایی و شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل خواهد شد و بودجه متمرکز نیز برای آن دیده شده است، همچنین کارگروهی برای هماهنگی در این راستا تشکیل شده و تألیف خوبی نیز از سوی شورای اسلامی شهر مشخص شده است.

وی با بیان اینکه معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی دارای سه اداره سرمایه انسانی، برنامه‌ریزی و بودجه و نوسازی و تحول اداری و شامل دو مدیریت است، گفت: بررسی نظام‌ها، سیستم‌ها و سبک‌های مدیریتی در شهرداری، ضوابط استانداردها و شاخص‌های شهری، تفویض مسئولیت‌ها و روابط بین کارکنان و واحدها، برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کوتاه، بلند و میان مدت، بهبود سیستم‌ها و روش‌ها، برنامه‌ریزی برای برون‌سپاری، تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات، نظارت بر گردش کار تنها بخشی از وظایف این معاونت است.

چشم‌انداز مجموعه مدیریت شهری افزایش نیرو نیست

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان به چارت سازمانی اشاره کرد و گفت: طبق چارت سازمانی و تعداد پست‌های سازمانی تعریف شده شهرداری بالغ بر دو هزار نفر نیروی مازاد دارد، اما بر روی این چارت بحث داریم، زیرا با توجه به نیاز فعلی این چارت باید بازنگری شود.

وی ادامه داد: چشم‌انداز مجموعه مدیریت شهری افزایش نیرو نیست و با توجه به اینکه سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ نیرو بازنشسته شدند، مشکل مازاد بودن نیروها کاهش می‌یابد.

ابراهیمی با اشاره به بودجه امسال شهرداری اصفهان، تصریح کرد: بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری اصفهان با سازمان‌ها ۱۳ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد رشد داشته است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد درآمد بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۱ ساختمانی و غیر ساختمانی است، ۱۱ درصد نیز به واگذاری دارایی‌ها و ۱۹ درصد به بخش تسهیلات و اوراق مشارکت مربوط می‌شود.

وی اظهار کرد: در بودجه امسال بالغ بر دو هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان تسهیلات و اوراق مشارکت در حوزه مترو و اتوبوسرانی دیده شده است و در بخش مصارف در بودجه که همان بودجه جاری محسوب می‌شود سه هزار و ۱۹ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

ابراهیمی ادامه داد: در مجموع ۱۱ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان از بودجه امسال شهرداری به عنوان بیشترین مصرف به حوزه حمل و ترافیک اختصاص داده شده است.

وی تاکید کرد: بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری اصفهان و سازمان‌ها در مجموع شش هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۱۳ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان رسیده است، بنابراین سرانه هر شهروند بر اساس بودجه سال ۱۳۹۹ دو میلیون و ۹۸۶ هزار و ۸۰۴ تومان بوده که در سال ۱۴۰۱ این سرانه به شش میلیون و ۶۳۱ هزار و ۵۹۱ رسیده است.

کتاب بودجه شهرداری اصفهان چاپ می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: امسال کتاب بودجه در دست چاپ است و در آن منابع و مصارف با طبقه‌بندی ساده‌تر و جزئی‌تر بیان شده است تا شهروندان از منابع و مصارف مطلع باشند.

وی افزود: مجموع بودجه سازمان‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری چهار هزار و ۹۶۲ میلیارد تومان است که البته ارقام تکراری نیز در دل آن وجود دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه همسویی و هم راستاسازی برنامه‌های سازمان با برنامه‌های شهرداری یکی از اولویت‌ها است، خاطرنشان کرد: مدیریت و کنترل پروژه‌ها و فعالیت‌های شهرداری از طریق سامانه سیگما انجام می‌شود، بر این اساس ماهانه علاوه بر رصد، گزارشی درباره پیشرفت پروژه‌ها منتشر خواهد شد در این راستا شاخص زمانی پروژه را کنترل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در سامانه سیگما ۱۲۶۸ پروژه عمرانی، ۱۸۱ پروژه پژوهشی و ۱۸۰۵ پروژه فعال ثبت شده است، گفت: کنترل شاخص زمانی پروژه به ما نشان می‌دهد چقدر در چارچوب زمانی حرکت می‌کنیم، اکنون بدون احتساب پروژه قطار شهری شاخص زمانی پروژه‌ها ۶۷.۹ است که عدد و وضعیت مناسبی است، اما با پروژه قطار شهری این شاخص ۳۶ می‌شود که وضعیت اخطار را نشان می‌دهد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه کتاب آمارنامه ۱۴۰۰ منتشر شده است و به صورت الکترونیک نیز در دسترس است، افزود: از سال ۱۳۸۷ همه اطلاعات و آمار مربوط به شهر اصفهان در کتاب آمارنامه در دسترس است، در واقع اطلاعات مکانی در سامانه داشبورد به عنوان زیرساخت مدیریتی و در قالب گزارش ارائه می‌شود.

میز خدمت غیرحضوری فعال می‌شود

وی اظهار کرد: با سرانه هر شهروند می‌توان روزانه ۲۶۵ هزار مسافر با اتوبوس و ۶۰ هزار نفر را با مترو جابه‌جا کرد، همچنین می‌توان ۴۰ میلیون مترمربع انواع فضای سبز را نگهداری و ۳۶ میلیون متر مکعب آب برای فضای سبز تأمین کنیم، همچنین با این بودجه می‌توان در سال بیش از دو هزار برنامه فرهنگی و ۱۰ هزار عملیات امداد و نجات انجام داد.

ابراهیمی افزود: در بخش مصارف بودجه که همان تملک و احداث معابر و پیاده رو است رقم ۱,۸۷۷ میلیارد تومان اختصاص یافته که معادل ۱۶ درصد بودجه است.

وی با بیان به اینکه فعال کردن میز خدمت غیرحضوری مهمترین فعالیت در حوزه تحول است، تصریح کرد: در این راستا قرار است درگاه واحد شهروندی را برای ارائه خدمت فعال کنیم که مهم‌ترین اقدام در این حوزه صدور الکترونیکی پروانه ساختمانی است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان ادامه داد: در میز خدمت غیرحضوری ۲۷ خدمت در حوزه شهرسازی و ۱۷ خدمت در حوزه خدمات شهری ارائه می‌شود که البته در مجموع ۱۴۰ خدمت روی سامانه فعال است.

تدوین و طراحی نقشه راه هوشمند سازی شهر

وی خاطرنشان کرد: تدوین و طراحی نقشه راه هوشمند سازی شهر به عنوان سند بالادستی در دست اقدام است و در این راستا شهردار اصفهان میز تخصصی این موضوع را فعال کرده که امیدوارم تا پایان اردیبهشت ماه تدوین نقشه هوشمندسازی شهر و شهرداری تکمیل شود، البته کار سنگینی است اما به عنوان یک سند بالادستی مهم برای توسعه و پیشرفت شهر محسوب می‌شود.

ابراهیمی تاکید کرد: شهرداری اصفهان تنها شهرداری در سطح کشور است که در حوزه تعالی سازمانی خود را در محک و ارزیابی‌های بیرون سازمانی قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه استاندارد سازی مدیریت انرژی و مدیریت تکنولوژی در دست اجرا است، گفت: هدف امسال ما در حوزه مدیریت فرایندها صحه‌گذاری و طبقه‌بندی مدل فرایند کار است که در این راستا اقدام زیربنایی در حوزه شهرداری ایجاد بانک اطلاعاتی فرایندها است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: شهرداری اصفهان ظرفیت خوبی در جذب ایده‌ها و طرح‌های طبقاتی خلاق جامعه از جمله هنرمندان، صنعتگران، محققان و دانش آموزان دارد و اخیراً مسابقه طراحی ورودی باغ گل‌ها برگزار شده است.

وی با اشاره به برگزاری رویداد اصفهان شهر خلاق در حوزه صنایع دستی، گفت: ۲۰ مردادماه در روز جهانی صنایع دستی ویژه برنامه‌ای خواهیم داشت و با آموزش‌هایی به دنبال تلفیق سنت، صنعت و تکنولوژی هستیم.

ابراهیمی با اشاره به فعالیت شبکه شهرهای خلاق در کشور، اظهار کرد: شهرهای خلاق از جمله اصفهان، سنندج، بندرعباس و رشت با هم ارتباط دارند.

۲۸ پروژه پژوهشی فعال در دستور کار

وی به انجام پروژه‌های پژوهشی اشاره کرد و گفت: پروژه‌های پژوهشی متعددی در سال ۱۴۰۰ انجام شد و در حال حاضر نیز ۲۸ پروژه پژوهشی فعال در دستور کار است.

معاون شهردار اصفهان با بیان اینکه به دنبال برگزاری جشنواره پژوهشی ۹۰۰ اثر به این جشنواره ارسال شد، افزود: سامانه مدیریت دانش نیز در شهرداری فعال شده است که در این راستا همه تجربیات، مقالات، پایان‌نامه‌ها و کتاب‌های مرتبط در این سامانه بارگذاری می‌شود و تاکنون شش هزار و ۴۷۸ اثر تمام متن در سامانه ثبت شده است و به نوعی گوگل سازمانی در حوزه مدیریت شهر محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تجربیات همه شهرداران اصفهان از گذشته تاکنون تحت عنوان «تجربه شهر» مستند شده است، خاطرنشان کرد: ۱۱ تفاهم‌نامه همکاری و شش هیئت اندیشه‌ورز و اتاق فکر فعال شده و در این راستا ۱۷ ایده کاپ برگزار کردیم که آخرین آن «چهارباغ زندگی» بوده است.

ابراهیمی اظهار کرد: ۱۴۳ هزار پلاک پستی مناطق هشت و ۱۰ شهری با همکاری اداره کل پست و سازمان زیباسازی نصب شده است و امسال نیز این مهم با قوت ادامه خواهد یافت.

وی افزود: سیستم اعلام صوتی نیز در پنج نقطه شهر برای پخش اذان و استفاده در موقعیت‌های بحران برای اطلاع‌رسانی عمومی فعال شده است.

لزوم توجه به رشد درون‌زای اصفهان

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: طی دو ماه آینده فضای کار اشتراکی را با ایجاد مرکزی در حوزه فناوری اطلاعات برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد خواهیم کرد، البته باید به رشد درون‌زای اصفهان در دو بعد فرهنگ و هنر و دانش بنیان توجه کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه امنیت زیر ساخت‌ها بودجه ویژه ای در سازمان‌ها و مناطق که در مجموع ۴۸ میلیارد تومان است، اختصاص داده شد، خاطرنشان کرد: در این راستا تجاری‌سازی فیبر نوری برای نخستین بار عملیاتی شد، از این زیرساخت شهر و استان نفع خواهد برد.

ابراهیمی اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز علاوه بر اعتبارات پیش‌بینی شده، به صورت متمرکز برای هوشمندسازی اختصاص یافته است.

وی تاکید کرد: در مجموع در شهرداری اصفهان، سازمان‌ها و شرکت‌ها ۹ هزار و ۹۹۱ نیروی انسانی فعالیت می‌کنند و این به غیر از ۵۱۵۰ نفر فعال در حوزه خدمات شهری به صورت پیمانکار است.

وجود چالش در آئین نامه استخدامی کارکنان شهرداری

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: در آئین نامه استخدامی کارکنان شهرداری چالش‌هایی وجود دارد و این آئین نامه در کش و قوس میان مجلس و دولت مانده است و ما هم جز مطالبه گران برای مشخص شدن وضعیت و تصویب این آئین‌نامه هستیم.

وی با اشاره به اختصاص ۴۰۵ میلیارد تومان بودجه با عنوان محله محوری، اظهار کرد: در راستای ارتقای کیفیت زندگی در محلات ۲۹ محله انتخاب و میز محلات در آنها تشکیل شد، بر این اساس کارشناسان بعد از بازدید میدانی از محله‌ها گزارش خود را ارائه کردند و بر اساس آن فهرست پروژه‌ها در این محله‌ها نهایی شد، بنابراین امسال روی محله‌ها متمرکز می‌شویم تا اقدامات در آن نمو پیدا کند.

ابراهیمی افزود: در بودجه امسال ۱۶۰۰ میلیارد تومان در حوزه مشارکت‌ها دیده شده که بار سنگینی است، زیرا ما موافق این موضوع هستیم که شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری نباید بودجه از شهرداری دریافت کنند.

وی با اشاره به مطالعات جامع حمل‌ونقل، گفت: بودجه خوبی در این حوزه تخصیص یافته است و کمک‌هایی که برای خرید اتوبوس می‌شود، در راستای کاهش آلودگی هوا است، اما رفع این مشکل به تنهایی و به دست شهرداری قابل انجام نیست و دیگر نهادها نیز باید به کمک بیایند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه بودجه برای خرید اتوبوس اختصاص داده شده بود اما تا چندی پیش حتی اتوبوسی وجود نداشت که خریداری کنیم، یادآور شد: بالاخره اخیراً موفق شدیم ۴۰ دستگاه اتوبوس را با پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان خریداری کنیم.

وی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم در حوزه برنامه‌ریزی معیارهای تصمیم‌گیری را قوی کنیم، در این راستا در سال ۱۴۰۲ رویکرد ما طبقه‌بندی اقتصادی و عملیاتی خواهد بود.

ابراهیمی گفت: در بحث رشد بودجه به مانند کلانشهرهای دیگر عمل کردیم و طبق قانون به رشد ۳۰ تا ۵۰ درصدی عمل کردیم در جایی که بعضی کلانشهر بودجه شأن رشد صد در صدی هم داشت.

کد خبر 573835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.