بی‌نظمی و تخلفات در حوزه تجهیزات پزشکی

مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذاودارو گفت: با ایجاد سازوکار رقابت سالم، در حوزه تجهیزات پزشکی مفهومی به نام سهمیه ارزی نخواهیم داشت و تأمین با اولویت تولید دانش‌بنیان مدنظر است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهندس «روح‌الله مزینانی» با بیان اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی سهمیه ارزی نخواهیم داشت، اظهار کرد: ۱۱ هزار متخصص شاغل در حوزه تجهیزات پزشکی کشور داریم؛ اما در مجموع حدود ۳۰ هزار نفر متخصص تجهیزات پزشکی در کشور تربیت شده‌اند و ظرفیت به‌کارگیری آن‌ها در کشور وجود دارد.

وی افزود: حدود ۳۶۰ هزار IRC (کد وسیله پزشکی) تجهیزات پزشکی در سامانه رهگیری و اصالت سازمان غذا و دارو صادر شده و ۱۲۰ هزار IRC، کد وسیله وارداتی فعال و ۶۰ هزار IRC برای تولیدات داخلی فعال است.

مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در کشور یک هزار و ۷۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی و حدود دو هزار تأمین کننده فعالیت دارند؛ همچنین حدود سه هزار شرکت فعال در زمینه توزیع، عرضه، خدمات پس از فروش، کنترل کیفی و مشاوره خدمات مهندسی در عرصه تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند.
مزینانی خاطرنشان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی، مفهومی به نام سهمیه ارزی ویژه برای هیچ فردی نخواهیم داشت و سیاست‌دهی تعدادی و ارزی برای تأمین اقلام مورد نیاز نظام سلامت کشور بر اساس توان تأمین‌کنندگان و با اولویت تولید داخل دانش‌بنیان، اقدام می‌شود.

وی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات بی‌نظمی و تخلفاتی وجود دارد و باید با بازمهندسی فرآیندها در راستای شفافیت و رقابت سالم این موارد کنترل شود. در سه ماهه اخیر حدود ۶۰ جلسه بازمهندسی تجهیزات پزشکی برگزار شده است.

به گزارش ایمنا، اداره کل تجهیزات پزشکی، ارگان حاکمیتی جهت نظارت بر ایمنی و اثربخشی تجهیزات پزشکی است که در بازار عرضه می‌شود؛ یعنی می‌خواهد به کاربر این اطمینان را بدهد که این تولیدکننده قابلیت تولید محصول باکیفیت را به صورت یکنواخت دارد.

کد خبر 568404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.