بهبود بورس در آخرین روز هفته

بازار چند روزی است که رفتار تعادلی در پیش گرفته است، ریزش‌ها و رشدها قدرت چندانی ندارد، ارزش معاملات هم که در محدوده سه هزار و ۴۰۰ میلیون دلار به تعادل رسیده است و شاهد ورود یا خروج پول سنگین به بازار نیستیم، تعداد نمادهای مثبت نسبت به روز گذشته بهبود پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شاخص کل بازار بورس تهران با رشد سه هزار و ۴۶۱ واحدی به سطح یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد رسید، شاخص کل هم وزن با رشد هزار و ۶۵۷ واحدی در سطح ۳۳۰ هزار و ۳۱۷ واحد قرار گرفت، شاخص کل بازار رشد ۰.۲۷ درصدی و شاخص هم‎وزن رشد ۰.۵۰ درصدی را نسبت به روز کاری گذشته تجربه کردند.

تعداد نمادهای مثبت بازار بورس: ۲۴۶

تعداد نمادهای منفی بازار بورس: ۱۲۸

بهبود بورس در آخرین روز هفته

فرابورس ایران

شاخص کل فرابورس با رشد ۶۰ واحدی به سطح ۱۷ هزار ۵۸۹ واحد رسید و نسبت به روز گذشته رشد ۰.۰۹ درصدی تجربه کرد.

تعداد نمادهای مثبت بازار فرابورس: ۱۵۸

تعداد نمادهای منفی بازار فرابورس: ۷۹

ارزش و حجم معاملات

ارزش معاملات: بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۳۴ هزار و ۴۸۹ و ۵۴ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال بود.

حجم معاملات: بازار بورس و فرابورس به ترتیب پنج میلیارد و ۱۵۱ و سه میلیارد و ۴۲۷ میلیون برگه سهم بود.

شاخص‌ها

بهبود بورس در آخرین روز هفته

تحلیل تکنیکال شاخص‌کل

پیش بینی حرکت به سمت شاخص یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد، حفظ حمایت یک میلیون ۲۸۰ هزار واحدی.

بهبود بورس در آخرین روز هفته

نظر معاون رئیسی درباره اثر توسعه صنعت پتروشیمی بر کنترل تورم و رونق بورس

محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: ساماندهی و حذف موانع صنعت پتروشیمی می‌تواند موجب رونق بازار سرمایه، جذب نقدینگی سرگردان و اثرگذار بر روی تورم باشد.

وی در حاشیه سومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی گفت: با توجه به اهمیت و نقش صنعت پتروشیمی، نیاز است بخش‌های مختلف از تأمین مالی گرفته تا فناوری‌ها، تجارت و برندینگ، ساماندهی و بازبینی شوند و در این مسیر، دولت پشتیبان و حامی صنعت پتروشیمی است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: صنعت پتروشیمی از اولویت‌های اصلی و جدی دولت بشمار می‌رود. تلاش بر این است حمایت‌های لازم از این صنعت در حوزه‌های بازار سرمایه، تأمین مالی بانکی، تجارت و صنایع پایین دستی پتروشیمی، صورت پذیرد. برنامه رفع تحریم‌های داخلی در کنار تحریم‌های خارجی در دستورکار دولت قرار دارد.

رضایی ادامه داد: صنعت پتروشیمی مجموعه‌ای از بنگاه‌های مرتبط است که انتظار می‌رود با هماهنگی صنعت، ساماندهی کاملی انجام شود تا با برداشته شدن موانع، رونق در همه بخش‌ها به ویژه بازار سرمایه مشاهده شود. برطرف شدن موانع صنعت پتروشیمی بر کل اقتصاد نیز اثرگذار بوده و می‌تواند بخشی از نقدینگی سرگردان را جذب کرده و در نهایت بر روی تورم نیز اثرگذار باشد. بنابراین گزارش، سومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی به همت شرکت بهاران تدبیر کیش از دوم لغایت چهارم اسفند در جزیره کیش برگزار می‌شود.

مجلس با انتشار ۱۷ هزار میلیارد تومان اوراق مشترک موافقت کرد

نمایندگان در نشست علنی امروز- (چهار شنبه چهارم اسفند) در بررسی جزئیات بخش در آمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور با بندهای (ز) و (ی) و بند الحاقی یک تبصره موافقت کردند. بند یک جز یک تبصره پنج به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی منتشر کند.

اخبار شرکت‌ها

وصول ۸۲۰ میلیون دلاری وبملت از صنعت نفت

بانک ملت در طول یک دهه گذشته در تأمین منابع مورد نیاز شرکت‌های حوزه نفت و انرژی مشارکت فعال داشته است. ایجاد، توسعه و تکمیل فازهای ۱۱ تا ۲۴ پارس جنوبی، خطوط لوله سراسری ۶، ۹ و ۱۱ انتقال گاز و پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس از مهم‌ترین این موارد است.

مانده اصل و سود تسهیلات اعطایی به این حوزه از سوی بانک ملت، حدود ۲۰ میلیارد دلار است که علیرغم محدودیت‌های بین‌المللی، در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۹۰ میلیون دلار از تسهیلات اعطایی به شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های تابعه از محل منابع صندوق انرژی وصول شده است. همچنین مبلغی معادل ۵۳۰ میلیون دلار از شرکت نفت ستاره‌ی خلیج فارس، بابت تسهیلات اعطایی از محل منابع صندوق توسعه‌ی ملی وصول شده است. بانک ملت در ۱۱ ماهه‌ی منتهی به پایان بهمن سال جاری حدود ۴۰۰ میلیون دلار از محل تسهیلات اعطایی به شرکت ملی نفت ایران و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی، درآمد شناسایی کرده است. درآمد ناشی از تسهیلات اعطایی به شرکت‌های تابعه شرکت نفت، از محل منابع صندوق توسعه‌ی ملی در بازه‌ی زمانی منتهی به ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ میلیون دلار است.

بررسی گزارش کدال ارفع

آهن و فولاد ارفع در بهمن ماه، ۱,۱۲۲ میلیارد تومان درآمد داشته که نسبت به ماه گذشته آن ۱۲۲ درصد و نسبت به میانگین درآمد ماهانه ۱۰ ماه ابتدایی سال ۶۰ درصد بیشتر بوده است.

به طور کلی این شرکت در ۱۱ ماه سال مالی ۱۴۰۰، حدود ۸,۱۵۶ میلیارد تومان درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد بیشتر بوده است. در این ۱۱ ماه حدود ۶۱۴ هزار تن شمش فروخته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افت داشته است. شرکت در بهمن ماه حدود ۸۰ هزار تن شمش فروخته که نسبت به ماه قبل آن ۱۱۰ درصد بیشتر بوده است (مقدار صادرات در دی ماه صفر بوده است). نرخ شمش داخلی و صادراتی شرکت در بهمن ماه نیز ۱۳,۲۰۰ تومان و ۱۴,۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بوده که شمش داخلی آن نسبت به ماه گذشته اندکی رشد داشته است.

بررسی گزارش کدال خزامیا

شرکت زامیاد در بهمن ماه با رشد ۸۰ درصدی نسبت به ماه دی، مبلغ فروش ۱,۱۸۰ میلیارد تومانی به ثبت رساند. متوسط فروش ۱۰ ماه گذشته شرکت نیز برابر با ۴۹۰ میلیارد تومان بوده است. کل مبلغ فروش شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای ماه بهمن به حدود ۶,۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که از این نظر رشد ۸۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. زامیاد در بهمن ۴۹۶۰ دستگاه انواع وانت به فروش رساند که نسبت به ماه دی ۹۰ درصد و نسبت به میانگین ۱۰ ماه گذشته ۱۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد. نرخ فروش وانت‌های تک سوز و دوگانه سوز شرکت در این ماه بدون تغییر محسوس نسبت به ماه گذشته به ترتیب برابر با ۲۲۷ و ۲۳۷ میلیون تومان به ازای هر دستگاه گزارش شده است.

صبا در بهمن ماه

صبا تأمین در بهمن ۳۹ میلیارد سود واگذاری سهام داشته است. دیماه ۲۱۲ میلیارد سود مجمع کسب کرد که عمده آن از تأمین سرمایه امین بود. آذر عملکرد خاصی نداشت و صرفاً ۸ میلیارد سود واگذاری سهام شناسایی کرد. آبان مجموعاً ۵۴۶ میلیارد سود واگذاری سهام و ۶۸ میلیارد سود سهام شناسایی کرد. در مهر مجموعاً ۱۷ میلیارد سود کسب کرد که حدود ۱۰ میلیارد آن سود مجمع شستا بود. در شهریور ۶۰ میلیارد سود از واگذاری سهام شناسایی کرده بود. مرداد ۱۵۰ میلیارد سود واگذاری سهام و ۳۳ میلیارد سود مجمع به دست آورد. این دو عدد در تیر ۲۳۲ و ۱۲۴ بود. در خرداد ماه ۱،۴۶۵ میلیارد تومان سود حاصل از واگذاری سهام شناسایی کرد که عمده آن از واگذاری یک میلیارد نیم سهم تاصیکو با قیمت ۹،۸۶۳ ریال بوده است. این شرکت مجموعاً در سال مالی جاری (منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۱) ۲،۹۸۰ میلیارد تومان سود واگذاری سهام و سود مجمع به دست آورده است. این عدد در مدت مشابه سال قبل شرکت ۵،۲۶۸ میلیارد بوده است.

نگاهی به گزارش فلامی در بهمن

سال مالی شرکت منتهی به شهریور است. فلامی در بهمن هشت میلیون تیغ صورت تراشی و ۵۹۷ هزار تیغ یکبار مصرف تولید کرده است. متوسط تولید چهار ماه گذشته این دو محصول به ترتیب هشت میلیون و ۴۷۵ هزار و ۱۲ ماه سال قبل به ترتیب ۱۰ میلیون و ۵۱۳ هزار بوده است. این تولیدکننده انواع تیغ در بهمن ۹ میلیون تیغ صورت تراشی و ۵۵۴ هزار تیغ یکبار مصرف فروخته است. متوسط فروش چهار ماه قبل این دو محصول به ترتیب هفت میلیون و ۵۰۷ هزار بوده است. مقدار فروش سال مالی قبل به ترتیب اعداد ۱۰ میلیون و ۵۱۲ هزار محصول گزارش شده است. شرکت این ماه فروش ۷ میلیارد تومانی را گزارش کرده است. فروش چهار ماه قبل به طور متوسط شش میلیارد تومان و در سال قبل هم شش میلیارد تومان بوده است. فلامی در بهمن تیغ صورت را با نرخ ۵،۹۹۱ ریال و تیغ یکبار مصرف را با نرخ ۲۵،۴۴۸ ریال فروخته است. متوسط نرخ سه ماه قبل تیغ صورت ۵،۸۰۳ ریال و برای تیغ یکبار مصرف ۲۴،۱۱۷ ریال گزارش شده است. نرخ فروش این دو محصول در سال قبل حدود پنج هزار ریال و ۲۰ هزار ریال بوده است.

کگاز در بهمن ماه تولیدی نداشته و هشت میلیارد فروش ثبت کرده است

شیشه و گاز در بهمن فروش هشت میلیارد تومانی داشته است و جمع فروش ۱۱ ماهه را به ۲۴۰ و میانگین فروش ماهیانه را به ۲۲ میلیارد رسانده است. میانگین فروش ماهانه و مجموع فروش سال مالی قبل به ترتیب ۲۱ و ۲۵۲ میلیارد تومان بوده است. شرکت در این ماه تولیدی نداشته و سه میلیون عدد فروش بطر داشته است. میانگین تولید و فروش در ۱۰ ماه گذشته به هردو ۱۴ میلیون عدد بوده است. میانگین تولید و فروش ماهیانه در سال مالی قبل هر دو ۱۸ میلیون عدد بوده است. نرخ فروش بطر سبک داخلی در این ماه ۲,۵۳۵ تومان به ازای هر عدد بوده و فروش بطر صادراتی نداشته است. شرکت در سال قبل بطر داخلی و صادراتی را به ترتیب با نرخ ۱,۰۶۰ و ۱,۲۴۱ تومان فروخته است. و در ۱۱ ماهه سال جاری نرخ بطر داخلی و صادراتی به ترتیب ۱,۸۳۱ و ۱,۴۴۴ بوده است.

رخدادهای بازارجهانی

قیمت کالاها در بازار آتی چین‌بهبود بورس در آخرین روز هفته

بهبود بورس در آخرین روز هفته

در بازار آتی سنگ آهن بیشترین افت قیمت مربوط به سنگ آهن با ۱۳ درصد ریزش بود. موجودی انبار سنگ آهن همچنان در حال افزایش است. بالا بودن موجودی انبار در کنار سیاست‌های دولت چین برای کنترل قیمت، افت قابل توجه قیمت سنگ آهن را به همراه داشته است. برخلاف سنگ آهن، قیمت زغال سنگ کک شو با توجه به پایین بودن سطح تولید و بهبود تقاضا، با رشد ۵ درصدی همراه شد. فضای کلی حاکم بر محصولات پتروشیمی در بازار آتی چین منفی بود. سطح عرضه محصولات در بازار چین بالا بود و تولیدکنندگان را راغب کرد که بخشی از محصولاتشان را صادر کنند.

موجودی انبارهای سنگ آهن و فولاد

موجودی انبار سنگ آهن در بنادر چین با افزایش حدود یک میلیون تنی به ۱۵۵ میلیون تن رسید. دولت چین تصمیم دارد در بازار دخالت کند و قیمت را کنترل کند. در راستای این هدف از تجار خواسته شده تا موجودی انبار خود را به سطوح معقول کاهش دهند. این امر می‌تواند در هفته‌های آتی منجر به کاهش موجودی انبار شود. موجودی انبار فولاد با افزایش قابل توجه به ۱۸ میلیون تن رسید. تولید فولاد بعد از تعطیلات سال جدید چین افزایش پیدا کرده است. با توجه به موجودی انبار بالا و اینکه تقاضا به سطوح مطلوبی نرسیده، بازار برخی محصولات فولادی نزولی بوده است.

نقشه بازار بورس‌

بهبود بورس در آخرین روز هفتهبهبود بورس در آخرین روز هفته

کد خبر 557676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.