۱۵ بخش کاشت پروتز حلزون شنوایی در کشور/تأمین ۲ هزار پروتز شنوایی در سال گذشته

رئیس کمیته کشوری کاشت حلزون با اشاره به اینکه هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی با ایجاد فضای رقابتی قادر به کاهش قیمت یک سومی پروتز حلزون شنوایی شده است، گفت: با ۱۵ مرکزی که برای کاشت حلزون در سراسر کشور تأسیس شده، امروزه چتر حمایتی بسیار وسیع هیأت امنا کل کشور را پوشش می‌دهد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، مسعود متصدی زرندی در خصوص اینکه وجود هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی چقدر در عدالت سازی و تأمین پروتزها حائز اهمیت است؟ گفت: یکی از پایه‌ها و ستون‌های محکم موفقیت در کاشت حلزون کشورمان، وجود هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در برهه‌های زمانی متفاوت بوده است و مشکلات متعددی توسط این نهاد رفع شده است به طور مثال خریدهای تجمیعی هیئت امنا منجر شده تا با قیمت مناسب پروتز برای کشور تأمین شود.

وی افزود: از اقدامات هیئت امنا طی این سال‌ها که به عنوان پشتیبان و رمز موفقیت در کمک به بیماران کاشت حلزون محسوب می‌شود مجاب کردن دولت برای تعیین ردیف بودجه اعتباری مشخص جهت حمایت از کاشت حلزون شنوایی بیماران ناشنوا در بودجه سالانه کشور است. علاوه بر این یکی از مهمترین اقدامات هیأت امنا در تمام سال‌هایی که کشور ما تحت فشارهای تحریم قرار دارد توانمندی هر ساله این نهاد در تأمین پروتزهای کشور علی‌رغم عدم تخصیص بودجه‌های مصوب بوده است.

رئیس بخش کاشت حلزون بیمارستان امیراعلم اظهار کرد: برخی از لحاظ اقتصادی احساس می‌کنند وضع کشور در تأمین پروتز در سال‌های اخیر سخت‌تر شده است اما به همت و کمک هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی نه تنها در زمینه تأمین پروتزهای بیماران ناشنوا افت نکردیم بلکه تعداد پروتزهای دریافتی را نیز افرایش داده‌ایم.

تأمین ۲ هزار پروتز شنوایی در سال گذشته

متصدی افزود: زمانی بود که کشور ما ۶۰ یا ۷۰ پروتز می‌خرید اما پس از آن به آرامی میزان خرید افزایش یافت ولی خوشبختانه بنده این توفیق را دارم که بگویم به همت هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در سال گذشته نزدیک به دو هزار پروتز برای بیماران تأمین شده است. همچنین هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی با ایجاد فضای رقابتی قادر به کاهش قیمت‌ها تا یک سوم شد.

وی ادامه داد: کاشت پروتز حلزون یک جراحی نجات بخش محسوب می‌شود؛ به این معنا که کودک دارای معلولیت ناشنوایی را تبدیل به فردی شنوا می‌کند و پس از آن کودک همانند همسن و سالان خود می‌تواند به مدرسه عادی و دانشگاه برود و بر اساس تحصیلات انجام شده شغل مورد نظر خود را انتخاب کند. بنابراین کاشت حلزون یک اتفاق، تغییر و انقلاب بسیار بزرگ در پزشکی است.

وی با بیان اینکه ایران از جمله کشورهای پیشرو در کاشت پروتز حلزون بوده و بیش از ۲۸ سال است که ما در کشورمان جراحی کاشت پروتز حلزون شنوایی را انجام می‌دهیم، افزود: این جراحی یک کار تیمی است تا برای بیمار بهترین نتیجه حاصل شود؛ از این جهت این کار تیمی همانند یک مثلث تشبیه می‌شود که اولین ضلع و در رأس مثلث هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی است که مسائل مربوط به تأمین هزینه و خرید پروتزها را بر عهده دارد. بنابراین هیأت امنای صرفه‌ جویی ارزی در دهه‌های گذشته مشغول خدمت رسانی بوده و ما شاهد پیشرفت‌ها و کمک‌های وافر این نهاد برای بیماران هستیم.

تأسیس ۱۵ بخش مربوط به کاشت پروتز حلزون شنوایی در سراسر کشور

رئیس کمیته کشوری کاشت حلزون افزود: ضلع دیگر مثلث، جراحان هستند که پروتز حلزون شنوایی را در سر بیمار نیازمند کاشت حلزون قرار می‌دهند. بنابراین گروهی از افراد که فوق تخصص گوش بوده قادر به انجام این جراحی‌اند که این خود بخش دیگری از مثلث فوق‌الذکر را تشکیل می‌دهد که ضلع بسیار پیچیده‌ای است و بایستی جراحان با تجربه در این زمینه داشته باشیم و خود این پزشکان جراحانی را آموزش دهند که قادر به خدمت رسانی باشند و ماحصل کار این ضلع، با همراهی هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی تأسیس ۱۵ بخش مربوط به کاشت پروتز حلزون شنوایی در سراسر کشور است.

وی گفت: ضلع دیگر مثلث، کمپانی‌های تولیدکننده پروتز کاشت حلزون هستند و با توجه به اینکه پروتزها « high-tech » است هر کشوری تکنولوژی ارائه دستگاه‌ها را ندارد؛ بنابراین گروه دیگری از افراد در قالب کمیته فنی به عنوان کارشناس مسائل مربوط به پروتزهای خریداری شده توسط شرکت‌ها را بررسی می‌کنند که این کمیته زیر نظر معاونت درمان وزارت بهداشت فعالیت می‌کند همچنین برای آنکه بتوانیم تصمیمات درست، عادلانه و در عین حال علمی و فنی خوبی برای بیماران نیازمند کاشت حلزون شنوایی بگیریم ۲ کمیته علمی و فنی تشکیل داده‌ایم.

مدیر گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در کشور از هر هزار کودکی که متولد می‌شوند یک کودک ناشنوا به دنیا می‌آید که نیازمند جراحی پروتز حلزون شنوایی است و با توجه پیشرو بودن کشور ما در این زمینه و اینکه بیش از سه دهه است که کاشت پروتز انجام می‌دهد جزو برترین‌ها محسوب شده لذا کشورهای همجوار همچون عراق، جنوب خلیج فارس، کشورهای شمال ایران همچون تاجیکستان، ارمنستان، قرقیزستان و به خصوص بخش زیادی از بیماران کشور افغانستان وارد ایران می‌شوند تا کاشت پروتز برای آنها انجام شود در صورتی که این امکان برای آنها در سایر کشورها وجود ندارد.

متصدی خاطرنشان کرد: بنده بیش از سه دهه از عمر خود را وقف کاشت حلزون کرده‌ام و با توجه به جراحی‌های انجام شده اگر امروز نقشه کل کشور را ملاحظه نمائید با ۱۵ مرکزی که برای کاشت حلزون در سراسر کشور تأسیس شده است امروزه چتر حمایتی بسیار وسیع هیأت امنا کل کشور را پوشش می‌دهد؛ لذا دیگر لازم نیست به طور مثال بیماران سیستان و بلوچستانی، اهوازی یا آذربایجانی و دیگر استان‌ها برای درمان کاشت حلزون به تهران مراجعه کنند.

کد خبر 539926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.