توسعه کسب و کارهای حوزه خلاق و دیجیتال را با همکاری معاونت علمی دنبال می‌کنیم

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در جریان بازدید از ناحیه نوآوری پردیس، با شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات به گفت‌وگو نشستند.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در جریان این بازدید و گفت‌وگو، با اشاره به سهم قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور اظهار کرد: به طور خاص و در ناحیه نوآوری پردیس، تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در حوزه الکترونیک، میکروالکترونیک، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع و تجهیزات پیشرفته مستقر شده‌اند و اکنون پروژه ایجاد بزرگ‌ترین ناحیه نوآوری به وسعت یک هزار هکتار در مسیر تحقق است.

وی از ایجاد اشتغال درخور توجه شرکت‌های مستقر در ناحیه نوآوری پردیس گفت و ادامه داد: هفت هزار نفر در شرکت‌های پارک فناوری پردیس فعالیت می‌کنند که بالغ بر ۵۰ نفر از آنان، نخبه‌های بازگشته به کشور در قالب حمایت معاونت علمی و فناوری هستند. دستاوردهای فناورانه شرکت‌ها به بسیاری از صنایع از جمله نفت، نیرو و کشاورزی نیز کمک کرده است.

به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دو هزار و ۷۰۰ نیروی انسانی به کشور بازگشته‌اند که ۵۰ نفر در شرکت‌های پارک فناوری پردیس، کارخانه‌های نوآوری و سایر نواحی، شرکت‌های دانش‌بنیان خلاق خود را ایجاد کرده‌اند.

توسعه کارخانه‌های نوآوری و پهنه‌های نوآورانه با هدف الگوسازی

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، به راه‌اندازی کارخانه‌های نوآوری با هدف زیر یک چتر آوردن نوآوری‌ها اشاره کرد و افزود: علاوه بر تهران، در سایر استان‌های کشور نیز اماکنی که متروکه و بلااستفاده بودند، به مامنی برای خلق نوآوری‌ها و تبدیل ایده‌های نیروی انسانی خلاق به پدیده تبدیل شده است. یکی از بهترین کارخانه‌های نوآوری کشور در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شده است و به زودی تعداد این کارخانه‌های نوآوری استانی افزایش خواهد یافت. به طوری‌که تا یک ماه آینده، کارخانه نوآوری یزد در یکی از بهترین نقاط این استان راه‌اندازی می‌شود.

فروش ۱۵ هزار میلیارد تومانی

ستاری همچنین از فروش ۱۵ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های مستقر در ناحیه نوآوری پردیس خبر داد و ابراز کرد: شرکت‌ها هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده و موجب بهبود این ناحیه شده‌اند؛ صادرات این کسب و کارها همچنین سال گذشته ۹ میلیون یورو و در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیون یورو به بیش از ۲۲ کشور بوده است. این امر موجب صرفه‌جویی ۲۳۵ میلیون یورو ارز شده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، هدف از راه‌اندازی نواحی و پهنه‌های نوآوری را فرهنگ‌سازی و ترویج رویکرد حمایت از ایده‌های نوآورانه در سراسر کشور دانست و گفت: در بخش‌های مختلف پایتخت این اماکن و پهنه‌ها در حال راه اندازی و الگوسازی برای سایر بخش‌های کشور است؛ در واقع، پارک فناوری پردیس ایده‌های نو را نمونه سازی و آزمایش می‌کند تا در سایر نقاط کشور پیاده سازی شود.

ستاری، شبکه نوآوری تهران را بستری مجازی برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق معرفی کرد و ادامه داد: این شبکه، بدون محدودیت مکانی خدمات مورد نیاز فعالان زیست‌بوم نوآوری را ارائه می‌دهد.

ایجاد نواحی فناورانه برای شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات

وی حمایت از توسعه بخش‌های مختلف زیست‌بوم نوآوری در قالب‌های گوناگون را حمایت بخش خصوصی از پژوهش عنوان کرد و افزود: تمامی این زیرساخت‌ها ایجاد شده‌اند تا بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند چراکه تمام این ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش به اشتغال، کارآفرینی و ارزآوری می‌رسد.

ستاری، ایجاد پهنه‌ها و زیرساخت‌ها را یکی از مهم‌ترین لازمه‌های توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق خدماتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: اگرچه فرآیند فعالیت و نحوه دریافت بسیاری از مجوزها برای اشتغال این کسب و کارها توسط معاونت علمی و فناوری تسهیل شده است، اما فعالان این کسب و کارها، نیاز دارند که از فضایی مناسب برای ارائه خدمات برخوردار باشند. اگر این فضای لازم به آنان اختصاص یابد قطعاً شاهد تحولی در توسعه کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد خلاق و دیجیتال خواهیم بود.

حمایت از توسعه کسب‌کارهای دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست، دستاوردهای ناحیه نوآوری پردیس، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق را ارزشمند دانست و گفت: ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه نیروی انسانی وجود دارد که بخشی از آن با تلاش‌های اثربخش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به اشتغال رسیده و در سال‌های اخیر مسیر خوبی برای کارهای فناورانه هموار شده است. همین الان محصولات پارک پردیس به ۸۰ کشور صادر می‌شود که این موضوع خود یک نشانه بر توانمندی است.

وی به حمایت از کسب و کارهای خدماتی این حوزه در همکاری با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: حرکت بسیار خوبی در حوزه تولید فناوری، تجاری سازی و اشتغال فناورانه شکل گرفته و این زیرساخت ایجاد شده و بروز و ظهور آن را در پارک علم و فناوری شاهدیم. گام بعدی و مسیر پیش رو، اشتغال به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات است و این ظرفیت موجود در حوزه خدمات به جای محصول، ظرفیت بزرگی است که می‌تواند زمینه ایجاد صدها هزار شغل باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر این‌که باید شرکت‌های خدمات‌محور فناوری اطلاعات و ارتباطات، جامعه را با دستاوردهای فرزندان نخبه کشور پیوند بزنند، ادامه داد: این خدمات باید الکترونیکی و هوشمند شود و خدمات بخش عمومی بر بستر دولت الکترونیک برای تمامی اقشار جامعه در دسترس باشد.

وی ادامه داد: طعم شیرین خدمات فناورانه را به زندگی مردم ببریم و این کار در بخش‌هایی اتفاق افتاده و توانمندی اثبات شده است، اما باید روندی یکپارچه بگیرد و در جهت کارآمدی، توسعه فناوری و در نهایت بهبود زندگی مردم شکل بگیرد.

زارع‌پور، یکی از اهداف مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ایجاد و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برشمرد و گفت: در تلاش هستیم توسعه فناوری‌های پیشرفته ارتباطی را تا جای ممکن محقق کنیم. با توجه به این که فناوری‌های جدیدی که در حال ظهور هستند؛ این زیرساخت باید به تمامی نقاط کشور توسعه پیدا کند. در تحقق این راهبرد، بومی سازی را در اولویت داریم و تلاش می‌کنیم که از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم، اما باید سرعت و کیفیت در استفاده از تولیدات بومی مورد توجه قرار بگیرد.

وی از اهمیت این تبدیل دستاوردهای فناورانه کشور به جریان گفت و ادامه داد: مراکز نوآوری، کارخانه‌های نوآوری و پارک‌های علم و فناوری می‌تواند مسیر را سامان دهی کنند، اگر مسائل دیپلماسی هم حل شود، آورده این شرکت‌ها به دلار خواهد بود و این ظرفیت را داریم که در رقابت با سایر رقبا، حرفی برای گفتن داشته باشیم.

اشتغال با هزینه حداقلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که باید مسیر اشتغال فناورانه با حداقل هزینه هموار شود، ادامه داد: باید موانع و مرزها از بین برود، زیرا این همان مسیری است که دنیا به سوی آن حرکت می‌کنند و ما نیز می‌توانیم این کار را با پیشگامی پارک‌های علم و فناوری به ویژه پارک فناوری پردیس ایجاد کنیم و بتوانیم این مسیر را توسعه دهیم؛ بسیاری از مشکلات و خلاءها در حوزه اشتغال به ویژه اقتصاد خلاق و دیجیتال حل شدنی است.

بازدید از دستاورد دانش‌بنیان‌های پارک پردیس در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

وی ضمن بازدید از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فعال در اقتصاد دیجیتال، زیرساخت‌های الکترونیک، مخابرات، خدمات اینترنت و پرداخت دیجیتال، با فعالان فناور این شرکت‌ها گفت‌وگو کرد. وی همچنین در جریان روند توسعه پردیس اقتصاد دیجیتال در ۳۰ هکتار و با حمایت وزارت ارتباطات و اطلاعات قرار گرفت.

کد خبر 533564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.