شورای همکاری خلیج فارس: در پرونده هسته‌ای ایران همکاری می‌کنیم

وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی خود به موضوعات متعددی اشاره کردند که ایران یکی از این موضوعات بود.

به گزارش ایمنا، وزیران خارجه کشورهای شورای خلیج فارس، پس از برگزاری نشست خود در ریاض، بیانیه‌ای صادر کرد.

وزیران خارجه کشورهای شورای خلیج فارس بر ضرورت تقویت اقدام مشترک میان خود تاکید کردند و حمایت خود را از میزبانی امارات از نمایشگاه ۲۰۲۰ که در اکتبر ۲۰۲۱ برگزار می‌شود، و نیز میزبانی امارات از نشست آب و هوایی در سال ۲۰۲۳ اعلام کردند.

آنها تلاش‌های کمیته همکاری صنعتی و کمیته مقابله با اقدامات زیان بار در تجارت بین‌المللی در زمینه حمایت و مصون نگه داشتن بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس و صنایع ملی این کشورها از اقدامات زیان بار را مورد تمجید قرار دادند.

در این بیانیه همچنین مواضع این شورا در زمینه تروریسم و ریشه کنی همه انواع خشونت و پایبندی کشورهای عضو در زمینه مبارزه با داعش و حمایت از تلاش‌های بین‌المللی در زمینه مبارزه با گروه‌های تروریستی تاکید شد.

وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس همچنین از جامعه جهانی خواست که به مسئولیت در قبال حفظ امنیت و ثبات تجارت جهانی و امدادرسانی نفتی و نیز حفظ ثبات و منطقه عمل کند و موضع این کشورها را در حمایت سلامت و امنیت حمل و نقل دریایی و مخالفت با هرگونه اختلال در روند حرکت کشتی‌ها و نفتکش‌ها دانست.

در بیانیه وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ادعا شده است: حملات شبه نظامیان حوثی به عربستان که شامل ۳۸۰ موشک بالستیک، ۷۰۰ پهپاد، ۲۰۰ مین دریایی، ۸۰ قایق بمب‌گذاری شده محکوم است. ادامه حمایت ایران از گروه‌های تروریستی که امنیت منطقه را تهدید می‌کنند، محکوم است.

وزیران خارجه کشورهای حوزه خلیج فارس درباره جزایر سه گانه هم ادعاهای خود را تکرار کردند.

درباره فلسطین هم در این بیانیه از حمایت از فلسطین دم زده شد و بر تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی و تضمین حقوق آوارگان بر اساس طرح صلح عربی و راهکار دو دولتی طبق قطعنامه‌های مربوطه تاکید شد و از جامعه جهانی خواسته شد که در راستای از سرگیری مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی حرکت کند.

وزیران خارجه کشورهای حوزه خلیج فارس همچنین ادامه شهرک سازی و اقدامات صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین را محکوم کردند و آن‌را نقض قانون بین‌المللی و تهدید کننده صلح و امنیت و ثبات منطقه دانستند و از جامعه جهانی خواستند که موضع قوی در این باره اتخاذ کنند.

در زمینه ایران بر ضرورت پایبندی به مبانی و اصول اساسی مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و میثاق‌های حقوق بین‌الملل در مورد روابط بین کشورها، اصول حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی و نیز حل اختلافات از طریق مسالمت آمیز تاکید کرد.

وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ابراز امیدواری کرد که «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری جدید ایران بر اساس اصولی که قبلاً در شورا تصویب و گزارش شده است، نقش مثبتی در زمینه کاهش تنش و ایجاد اعتماد بین شورای همکاری خلیج فارس و ایران داشته باشد.

این شورا همچنین بر ضرورت مشارکت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در مذاکرات هسته‌ای ایران و همه بحث‌ها و جلسات منطقه‌ای و بین‌المللی که مرتبط با این موضوع و امنیت، ایمنی و ثبات کشورهای منطقه است، تاکید کرد.

در این بیانیه ادعا شده است: مذاکرات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران و هر گفتگوی آتی باید رفتار بی ثبات کننده ایران و برنامه موشکی ایران و سلامت کشتیرانی و تأسیسات نفتی را شامل شود.

در این بیانیه آمده است: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آمادگی دارد تا به طور جدی و مؤثر با پرونده هسته‌ای ایران همکاری کند، به نحوی که اهداف و منافع مشترک را در چارچوب سیاست‌های حسن همجواری و احترام به قطعنامه‌های سازمان ملل و مشروعیت بین‌المللی در جهت حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌الملل تأمین کند.

وزیران خارجه این شورا همچنین مدعی شدند: اقدامات ایران در عمل نکردن به تعهدات خود و غنی سازی اورانیوم بیشتر از حد مجاز برای برنامه صلح‌آمیز محکوم است و از ایران می‌خواهیم که از این اقدامات دست بردارد و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد.

در زمینه یمن هم مواضع آن علیه انصارالله یمن و در حمایت از دولت مستعفی «عبد ربه منصور» بود.

درباره عراق هم وزیران خارجه شورای همکاری در بیانیه پایانی خود بر اهمیت حمایت از انتخابات پارلمانی آتی عراق تاکید کرد.

در این بیانیه از اقدامات کمیته مشترک میان دو طرف و تیم‌های تخصصی همکاری استقبال و بر اهمیت شراکت با عراق به عنوان اولویت این سازمان تاکید شد.

وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری در ادامه بر تسریع تلاش‌ها برای اجرای طرح همکاری مشترک ۲۰۱۹-۲۰۲۴ در زمینه‌های سیاسی، امنیتی، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، انرژی، جوانان و اتصال خطوط برق تاکید کردند.

شورای مذکور در پایان ضمن تمجید از تلاش‌های دولت عراق برای برگزاری انتخابات اکتبر، از همه طرف‌ها خواست برای تضمین برگزاری موفقیت‌آمیز انتخابات و تحقق امنیت، ثبات، توسعه و رفاه برای مردم عراق همکاری لازم را به عمل آوردند.

شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه خود حمایت خود را از قطعنامه ۲۱۰۷ سال ۲۰۱۳ در زمینه پرونده اسیران و مفقودان و دارایی‌های کویت اعلام وخواستار همکاری عراق در زمینه پیشرفت این پرونده به ویژه تکمیل روند ترسیم مرز دریایی شد.

در زمینه سوریه هم این بیانیه بر حمایت از تلاش‌های سازمان ملل در زمینه راهکار سیاسی در سوریه مطابق با قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت و اصول بیانیه ژنو یک تاکید کردند.

درباره سدالنهضه هم بر امنیت آبی سودان و مصر به عنوان بخش جدایی ناپذیر امنیت عربی تاکید و با هرگونه اقدام خدشه دار کننده به حقوق آبی این دو کشور مخالفت شد.

وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس بر حمایت از همه تلاش‌هایی که به حل پرونده سد النهضه کمک می‌کند و منافع همه طرف‌ها را برآورده می‌کند، تاکید و بر لزوم ادامه مذاکرات به منظور دست یابی به توافق عادلانه و الزام آور مطابق با قوانین بین‌المللی در اسرع وقت، تاکید شد.

در زمینه تونس هم شورای همکاری خلیج فارس از امنیت و ثبات آن حمایت و اعلام کرد که به رهبران آن برای پشت سر گذاشتن شرایطی که تونس با آن روبرو است، اطمینان وجود دارد. در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده است که در کنار تونس در مقابله با چالش‌های اقتصادی و بهداشتی بایستد.

در زمینه لبنان هم بر امنیت و ثبات آن تاکید شد و از سیاستمداران لبنانی خواست که به مسئولیت خود در برآورده کردن خواسته‌های ملت لبنان عمل کنند.

درباره لیبی هم بر تحقق امنیت و ثبات در لیبی و تضمین حاکمیت و استقلال آن و تمامیت ارضی و توقف دخالت خارجی در امور داخلی آن و خروج همه نیروهای خارجی و عوامل آنها از اراضی لیبی و نیز برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی که قرار است در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، تاکید شد.

درباره افغانستان شورای همکاری خلیج فارس همچنین با اعلام حمایت خود از مردم افغانستان از جامعه بین‌المللی خواست تا مسئولیت‌های خود را در رابطه با کمک‌های بشردوستانه به این کشور به عهده گیرد. این شورا از همه کشورها خواست از دخالت در امور داخلی افغانستان خودداری کنند.

وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ضمن تاکید بر حمایت از روند صلح در افغانستان و نقش محوری برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس در تسهیل روند تخلیه با هماهنگی طرف‌های مربوط و طرف‌های مؤثر در افغانستان و ارائه کمک‌های انسانی و تسهیل عملیات امداد رسانی از تلاش‌های قطر در زمینه راه اندازی فرودگاه کابل تقدیر کرد.

وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از همه گروه‌های افغان خواستند که گفتگو منافع ملی را ارجح بدانند و به زور و تهدید روی نیاورند.

این بیانیه بر اهمیت ادامه مذاکرات به منظور دست یابی به راهکار سیاسی فراگیر تاکید کرد و بر اهمیت استفاده نکردن از اراضی افغانستان از سوی گروهای تروریستی بین‌المللی یا بهره برداری از اراضی افغانستان در زمینه صدور مواد مخدر تاکید کرده است.

براساس آنچه تسنیم به نقل از اخبار الخلیج آورده، این شورا اعلام کرد که در کنار ملت افغانستان است و اینکه حل بحران به دست خود ملت افغانستان است.

کد خبر 522655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.