انتقاد وزارت بهداشت از اجرای طرح همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی

معاون وقت آموزشی وزارت بهداشت با ارسال نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار بازنگری در اجرای طرح همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی دو وزارت خانه بهداشت و علوم شد.

به گزارش ایمنا، علی‌اکبر حق دوست معاون وقت آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای به دکتر عین اللهی وزیر بهداشت تاکید کرده است: از آنجایی که اعضای هیأت علمی در بیمارستان‌های آموزشی و سایر واحدهای مرتبط دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی هسته مرکزی سنگر دفاع از سلامت مردم در اپیدمی کرونا هستند و علاوه بر بار آموزشی بخش عمده بار درمانی بیماران کرونایی را عهده دار هستند. لذا با توجه به چالش‌هایی که در حقوق دریافتی آنها در سال‌های اخیر شده است دستور فرمائید تا موضوع حقوق آنها در دستور سازمان برنامه و بودجه کشور قرار بگیرد و یک کارگروه فنی و تخصصی در وزارت پیگیر آن باشد.

براین اساس بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای حقوق و مزایای دریافتی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی سقف ۱۵ برابری تعیین گردید و با این مصوبه مشکلات جدی برای آنها ایجاد شد. یکی از مشکلات این است که تعیین سقف برای افراد با پایه و مرتبه علمی بالاتر بود که موجب بروز بی عدالتی در خصوص پرداخت‌های اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت در مقایسه با وزارت علوم شده است. همچنین این امر موجب ایجاد مشکلات جدی در نظام دانشگاهی ناشی از بهم ریختن نظام مبتنی بر پایه منطقه جغرافیایی محل خدمت شده است.

بروز مشکلات جدی در برقرار فوق‌العاده حق محرومیت از مطب یا تمام وقت جغرافیایی، حق‌التدریسی و حق مدیریت، بی انگیزگی و التهاب در جامعه علمی و ایجاد مقدمات افول آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها، تشدید مهاجرت سرمایه‌های اجتماعی و علمی ناشی از نارضایتی اینگونه مصوبات از دیگر تبعات اجرای تصمیم فوق است.

در این نامه تاکید شده، همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم علی رغم وجود تفاوت ماهوی در شرایط کار و شرح وظایف اعضای هیأت علمی وزرات العین مجلس شورای اسلامی و با نادیده گرفتن عدالت منجر به افزایش دریافتی در برخی اعضای هیئت علمی وزارت علوم شده است که این موضوع با توجه به وظایف هفت گانه اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم فوق‌العاده محرومیت از مطب تمام وقت جغرافیایی از سقف مستثنی شود، همچنین فوق‌العاده مدیریت، حق‌التدریسی و حق‌التحقیق از سقف مندرج در تبصره ۱۲ مستثنی شوند و ترتیبی اتخاذ شود که در قانون بودجه ۱۴۰۱ مشکلات مرتبط با سقف حقوق اصلاح و مانند سال‌های پیش حقوق اعضای هیأت علمی مشمول سقف نبوده و مانند گذشته مستثنی باشد تا تأمین عادلانه‌ای در تأمین همکاران اعضای هیأت علمی برای حل مشکل موجود در خصوص شرح حقوق منظور شود.

حق دوست در ادامه نامه خود آورده است: بر این اساس بندی اساسی در احکام حقوقی با مضمون فوق‌العاده رشته‌های علوم پزشکی، ترمیم و تغییر در ضریب فوق‌العاده و محسوس از ۱.۵ و بالاتر و همچنین همچنین همسان سازی تمامی آئین نامه‌ها که این امر نیاز به کاهش وظایف و تکالیف آموزشی و پژوهشی و درمانی را در پی خواهد داشت از دیگر پیشنهادات در راستای تأمین حقوق اعضا هیأت علمی است.

معاون وقت آموزشی وزارت بهداشت گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور که در سال‌های پیش به افتخار بازنشستگی نائل شدند و در زمان اشتغال در ارائه خدمات بسیار ارزنده و معنوی در سطوح مختلف بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نوبه خود در سلامت جامعه و کلیه بلایا و سوانح طبیعی و حوادث مانند جنگ، سیل، زلزله و در آخر پدیده پاندمی کرونا، پیشقدم بوده‌اند و به رغم صرف ساعات کاری بیشتر بر اساس قوانین و مقررات هیأت امناﺀ دانشگاه‌ها و به رغم پرداخت کسورات بازنشستگی بیشتر در تمام دوران اشتغال، شاهد موارد ایرادی و تبعیضی ناروا در عدم بهره‌مندی از افزایشی‌های مرتبط با مصوبه هیأت وزیران و سوابق پیشین در اجرای قوانین ذیربط بوده‌اند.

منبع: ایسنا

کد خبر 522022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.