۳۷ پروژه را در ۶ ماهه آینده تحویل می‌دهیم

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) از همکاری خیلی خوب این قرارگاه با بخش‌های مختلف دولت خبر داد و گفت: با دولت برنامه‌ریزی کردیم که در ۶ ماهه آینده ۳۷ پروژه تأثیرگذار را تکمیل و تحویل دهیم.

به گزارش ایمنا به نقل از سپاه نیوز، همزمان با ۲۳ آذرماه، سالروز تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سردار سرتیپ دوم پاسدار سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد به تشریح کارکردها و اقدامات قرارگاه طی مدت اجرای مأموریت پرداخت.

وی ارتقای روحیه خودباوری در کشور را مهم‌ترین دستاورد قرارگاه طی سال‌های انجام مأموریت توصیف و گفت: در شرایطی که دشمن تحریم‌های ظالمانه را علیه نظام اسلامی و ملت ایران دنبال می‌کند؛ تحریم‌ها می‌تواند فرصتی برای خوداتکایی و خودباوری در کشور باشد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با بیان اینکه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) از قرارگاه به عنوان بازوی اجرایی قوی دولت‌ها یادکرده است گفت: قرارگاه همواره همکار و پشتوانه اجرایی دولت‌ها بوده و امروز با بهره‌گیری از تجربیات دوران دفاع مقدس مانند نخ تسبیح در تعامل با بیش از ۵ هزار شرکت خصوصی از ظرفیت‌های کشور در راستای توسعه و عمران کشور استفاده می‌کند.

محمد ادامه داد: باید به سمتی برویم که زنجیره ارزش را در بخش‌های مختلف کشور تکمیل کنیم چرا که بنا به دلایلی تحریم‌ها باعث شده در برخی از موارد در حوزه‌های مختلف مثل نفت و گاز و پتروشیمی در بخش‌های صنایع معدنی و معادن و کشاورزی و امثال آن کشور دچار آسیب‌های باشد که فشار مستقیم آن روی مردم است.

وی با بیان اینکه در بخش‌هایی که کشور در آن به خودکفایی رسیده، دشمن ناامید شده و حرفی از تحریم نمی‌زند گفت: در برخی حوزه‌ها تحریم‌ها باعث بروز مشکلاتی شده است که مجموعه‌هایی مانند قرارگاه با رصد گلوگاه‌ها نقاط آسیب را شناسایی و در برخی از آنها ورود کرده است تا مشکلات مردم کمتر شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) چارچوب اصلی فکری قرارگاه را بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عنوان و با تاکید بر اینکه همکاری مطلوبی با بخش‌های مختلف دولت برقرار کرده‌ایم، گفت: در سال جاری به طور متوسط هفته‌ای یک پروژه را به انجام رسانده‌ایم و با هماهنگی دولت در ۶ ماه دوم ۳۷ پروژه مهم در کشور را به سرانجام می‌رسانیم.

محمد با تاکید بر اینکه باید خود را متناسب با جنگ اقتصادی تجهیز کنیم، تصریح کرد: در کشور ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که با برخورداری از آن نباید مشکل نقدینگی داشته باشیم اما تحقق این مهم مستلزم بازنگری و اصلاح برخی رویه‌های جاری و روال‌های اداری است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) در ادامه خاطرنشان کرد: قرارگاه در زمینه تأمین مالی طرح‌ها ورود کرده و در تلاش هستیم نقدینگی سرگردان بازارهای کاذب را به سوی پروژه‌های مولد و حل گلوگاه‌های کشور هدایت کنیم. پیشنهادات خوبی را هم به دولت داده‌ایم.

محمد میزان مطالبات قرارگاه از دولت را حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: پرداخت این مطالبات در بودجه دیده شده است البته بخشی از این بدهی به سنوات و سال‌های گذشته برمی‌گردد.

وی با اشاره به روش تسویه مطالبات و ادامه فعالیت‌های عمرانی قرارگاه نیز اظهار کرد: با دولت توافقاتی انجام شده که بتوانیم بخشی از این مطالبات را با دیون مالیات و بیمه تهاتر کنیم. موضوع دیگر استفاده از اوراق تسویه خزانه است. بخشی دیگر از مطالبات با اوراق بدهی پرداخت می‌شود که بخش عمده‌ای از این اوراق تبدیل به نقدینگی می‌شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) با تاکید بر اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا از شفاف‌ترین مجموعه‌های کشور است، گفت: حساب ۲۵۰ خزانه متعلق به قرارگاه است و تمام وجوه به این حساب واریز می‌شود که گردش مالی این واریزی‌ها سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که امسال هم نزدیک به همین عدد است.

وی افزود: تمام منابع ورودی از طریق خزانه وارد قرارگاه می‌شود که بر اساس قوانین و مقررات دولتی، این منابع هزینه خواهد شد. از سوی دیگر عامل ذی‌حساب از سوی وزارت اقتصاد در قرارگاه مستقر است و این عامل از خارج از سپاه و توسط وزارت اقتصاد حکم می‌گیرد.

محمد گفت: از سوی دیگر از طرف دیوان محاسبات هم تحت کنترل هستیم و ماهانه گزارش عملکرد خودمان را در اختیار این مراجع قرار می‌دهیم. علاوه بر اینها، سازمان حسابرسی هم با استخدام یک فرد حرفه‌ای به کنترل رویدادهای مالی قرارگاه اقدام می‌کند و گزارش‌های حسابرسی منتشر و همین گزارش پایان هر سال به اظهارنامه مالیاتی رسمی قرارگاه ملحق و به مجموعه‌های مالیاتی ارسال می‌شود.

وی با اشاره به دروغ پردازی‌های رسانه‌های معاند علیه کارکردهای قرارگاه گفت: آنها مدعی می‌شوند اگر قرارگاه، سود مطالبات خود را دریافت نکند از آن طریق می‌توان کشور را ساخت. این در حالی است که این ۱۰ هزار میلیارد تومان، سود محسوب نمی‌شود بلکه گردش مالی پروژه است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) گفت: باید توجه داشته باشیم که قرارگاه از اولین مجموعه‌هایی بود که مورد تحریم قرار گرفت و از سال ۸۶ تا به امروز تحریم‌های بسیار سختی بر قرارگاه اعمال شده است بنا بر این برای اینکه اطلاعات مالی قرارگاه بیرون نرود باید افراد مورد وثوق برای انجام این فرایندها به کار گرفته شوند و همین دلیل شعبه مالیاتی خاص با افراد مشخص برای قرارگاه تعیین شده است.

وی در ادامه گفت: در بحث شفافیت؛ در قبال تمام مجموعه‌های نظارتی فراتر از سپاه پاسخگو هستیم و تمام موضوعات قرارگاه از سوی این نهادهای خارج از سپاه رصد می‌شد؛ از سوی دیگر در خود مجموعه سپاه هم نظارت دقیق و شدیدی بر قرارگاه وجود دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در ادامه با اشاره به ساخت پروژه مهر خلیج فارس گفت: در بحث پارس جنوبی موضوع استحصال گاز از اعماق زمین و انتقال آن به پالایشگاه‌های عسلویه در ۲۴ فاز را انجام می‌دهیم و میعانات گازی حاصل از آن به بندرعباس و ستاره خلیج فارس منتقل می‌شود بنا بر این فاز پارس جنوبی برای ما بسیار اهمیت دارد چرا که ۸۵ درصد گاز شیرین کشور از این منطقه ایجاد و تبدیل به برق و بنزین می‌شود.

وی با بیان اینکه پروژه ستاره خلیج فارس برق، گاز و گازوئیل استراتژیک کشور را تأمین می‌کند، تاکید کرد: بنا بر این هرگونه تصمیم‌گیری برای این پروژه بسیار مهم است و میعانات گازی قابل فروش نیست و باید تمام این موضوعات را در نظر گرفت. اهمیت ستاره خلیج فارس از این منظر است که روزانه به صورت اسمی ۳۶۰ هزار بشکه و به صورت رسمی ۴۰۰ هزار بشکه را تبدیل به گازوئیل و بنزین می‌کند.

محمد ادامه داد: این پروژه چهار فاز داشت که مشغول اجرای فاز چهارم آن بودیم اما وزارت نفت اعلام نفت که سیراف در اولویت قرار دارد. نهایتاً با دولت توافق کردیم که در فاز جدید، شرکت جدید مهر خلیج فارس را راه‌اندازی کنیم و دو ماه پیش کلنگ آن به زمین خورد.این پروژه ظرفیت تبدیل ۱۲۰ هزار بشکه به فرآورده را دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس طراحی پروژه مهر خلیج فارس به صورت پتروپالایشگاهی احداث می‌شود، گفت: از آنجایی که امروز شاهد واردات بی‌رویه مواد پایین دستی نفت و گاز هستیم و در این شرایط خروج ارز از کشور به صلاح نیست، بنا داریم که این پروژه را به صورت پتروپالایشگاهی بسازیم تا صنایع شوینده، نساجی و صنایع پت در این فاز طراحی شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در پایان اجرای پروژه‌های محرومیت زدایی در اقصی نقاط کشور با بهره گیری از منابع قرارگاه را اقدامی مهم در راستای کمک به هموطنان و رفع مشکلات نیازمندان توصیف و تصریح کرد: سپاه خود را خادم ملت ایران و موظف می‌داند در این شرایط سخت در کنار مردم باشد.

کد خبر 461207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.