نانوذرات در غذای طیور برای رشد و سلامت

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که افزودن نانوذرات روی پوششی از جنس اسیدآمینه به غذای مرغ‌ها به رشد بهتر آنها کمک کرده و هضم‌پذیری غذا را نیز بهبود می دهد. این مرغم ها از استخوان‌های قوی‌تر هم برخوردار شده‌اند.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ناتینگهام ترنت بریتانیا برای بررسی تأثیر تغذیه طیور با نانو مواد معدنی، آزمایش‌هایی را روی مرغ‌ها انجام دادند.

آن‌ها از نوعی نانو مواد معدنی دارای پوششی از جنس اسید آمینه (نانوذرات روی) در خوراک مرغ‌ها استفاده کردند.

محققان دریافتند که این روش به‌طور واضح موجب افزایش وزن مرغ‌ها شده و مصرف خوراک جوجه‌های گوشتی را در مقایسه با زمانی که روی معدنی (zinc) استفاده می‌شود، افزایش داده است.

قابلیت هضم، بهبود یافته و در عین حال این رژیم غذایی تأثیر مثبت بر قدرت استخوان درشت داشته است، فاکتوری که برای مرغ‌های گوشتی اهمیت زیادی دارد.

نانوذرات به‌دلیل ابعاد کوچکی که دارند از زیست‌فعالیت بالایی برخوردار هستند به این معنی که به‌طور مؤثری به بدن منتقل می‌شوند و پوشاندن آن‌ها با اسیدآمینه موجب جذب بهتر آن‌ها می‌شود.

فلز روی تأثیر مثبت زیادی روی سلامت و رشد طیور دارد و یافتن روشی کم هزینه برای هضم آن برای مرغداران اهمیت زیادی دارد.

بسیاری از خوراک‌های طیور از گیاهان و حیوانات تأمین می‌شود که حاوی روی هستند. اما معمولاً مقادیر زیادی فیتات نیز در کنار روی وجود دارد که با اتصال به روی موجب کاهش جذب آن در سیستم گوارش می‌شود که این امر زیست‌فعالیت روی را در رژیم غذایی کم می‌کند.

پیش از این ثابت شده که کاهش روی موجب کندی رشد، کوتاه شدن و ضخیم‌شدن پاها می‌شود. امیلی برتون از دانشگاه ناتینگاه ترنت می‌گوید: روی چنان تأثیر مثبتی بر سلامت و رشد طیور دارد که یافتن روشی ارزان برای هضم بهتر آن بسیار عالی است.

گارث کیو، از محققان این پروژه می‌گوید: فناوری نانو به‌طور گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف از پزشکی گرفته تا مواد غذایی استفاده می‌شود. ما در این پروژه به دنبال رویکرد میان‌رشته‌ای بودیم که بتواند به تأمین امنیت غذایی کمک کند.

کد خبر 451590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.