کاهش مراجعات پزشکی برای بیماری‌های غیرواگیر در دوران کرونا

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت نسبت به کاهش مراجعات پزشکی برای بیماری‌های غیرواگیر در دوران کرونا هشدار داد و گفت: خدمات غربالگری بیماری‌های غیرواگیر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش داشته اما از تیرماه ارائه این خدمات شیب افزایشی به خود گرفته است.

به گزارش ایمنا، دکتر علیرضا مهدوی در نشست خبری ویدئو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت، به مناسبت روز جهانی قلب با اشاره به برنامه‌های مختلفی که از سال‌ها قبل برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر انجام می‌شود، گفت: چاقی نیز یک بیماری است و برای کنترل وزن هم برنامه‌هایی داریم. این موضوع در حوزه تغذیه و فعالیت فیزیکی تعریف می‌شود. در برنامه " ایراپن" ارزیابی میزان خطر حوادث قلبی عروقی را انجام می‌دهیم. همچنین میزان فعالیت بدنی و وضعیت تغذیه نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد تا جایی که در سال‌های گذشته کارشناس تغذیه نیز برای فعالیت به مراکز سطح یک خدمات ما اضافه شده و به مراجعان، مشاوره تغذیه می‌دهند.

کاهش مراجعات پزشکی برای بیماری‌های غیرواگیر در دوران کرونا

وی با اشاره به اینکه پس از شیوع کرونا ارائه خدمات برای بیماری‌های غیر واگیر کاهش یافته است، گفت: حتی در زمان قرنطینه برخی خدمات متوقف هم شدند. برخی خدمات که آنچنان حیاتی نبودند بر اساس نیاز افراد و در صورت مراجعه آنها ارائه می‌شدند. در عین حال دستورالعمل‌هایی برای فعالیت بدنی در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ارائه کردیم. شاید در ابتدا تصور می‌شد که بساط کرونا طی دو یا سه ماه برچیده خواهد شد، اما پس از آنکه متوجه شدیم کرونا فعلاً همراه ماست ارائه خدمات نیز نسبت به دوران قرنطینه افزایش پیدا کرد.

مهدوی با تاکید بر اینکه افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند احتمالاً در صورت ابتلاء به کرونا، نوع شدیدتری از آن را تجربه می‌کنند، گفت: این موضوع یک تهدید محسوب می‌شود. زیرا افراد در این شرایط حتی برای دریافت مراقبت بیماری‌های زمینه‌ای نیز کمتر مراجعه می‌کنند و همزمانی آن با خطر کووید ۱۹ کنترل بیماری زمینه‌ای آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وقوع‬ سالانه ۳۵۰ هزار مرگ در کشور

وی در خصوص تعداد تقریبی مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، اظهار کرد: به طور تقریبی سالانه ۳۵۰ هزار مرگ اتفاق می‌افتد که این یعنی روزی تقریباً ۱۰۰۰ مرگ، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته حدوداً ۴۵ تا ۵۰ درصد این مرگ‌ها به علت بیماری‌های قلبی و عروقی است. بسیاری از بیمارانی که به دلیل ابتلاء به کرونا جان خود را از دست می‌دهند ممکن است هم سالمند بوده و هم بیماری زمینه‌ای داشته باشند. بیماری‌های زمینه‌ای شامل بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون و … است.

پیش‌بینی و خطرسنجی سکته‌های قلبی

وی با تاکید بر اینکه نیمی از بار بیماری‌ها به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی است، گفت: در راستای کنترل این بیماری‌ها کمپین بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در سال گذشته پیگیری و اجرا شد. در این زمینه دانشگاه‌ها توانستند این هدف را با موفقیت و پوشش بیش از ۹۰ درصدی انجام دهند. مراقبت‌ها و غربالگری فشار خون در سطح یک خدمات ارائه می‌شود و در صورتیکه هر شخص بالای ۳۰ سال به مراکز جامع خدمات سلامت و یا خانه‌های بهداشت مراجعه کند، مورد غربالگری قرار گرفته و در صورتیکه فشار خون بالا یا دیابت داشته باشد، تشخیص داده شده و مورد تعیین خطر قرار می‌گیرد. یعنی بررسی می‌شود که طی ۱۰ سال آینده چقدر احتمال دارد که دچار یک عارضه قلبی کشنده شده و خطرسنجی سکته‌های قلبی عروقی پیش بینی می‌شود.

وی افزود: با شیوع کرونا این خدمات نسبت به قبل کاهش پیدا کرد. زیرا در حال ارائه خدمت با تمام قوا در حوزه کرونا بودیم. از سوی دیگر بیماران نیز برای مراجعه به مراکز ما رغبت نداشتند، در نتیجه خدمات غربالگری بیماری‌های غیر واگیر ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به ارائه خدمت در زمان مشابه سال قبل کاهش یافت. البته خوشبختانه از تیر ماه ارائه خدمات شیب افزایشی به خود گرفته است.

کد خبر 447032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.