۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۰
کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟

آسیب کرونا به کلیه‌ها، ابتلای مجددِ بیمار هنگ‌کنگی به کرونا، ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی در پیشگیری کرونا، چند توصیه برای کنترل فشارخون و هشدار نسبت به توزیع زودهنگامِ واکسن کرونا در آمریکا را در بسته پزشکی ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رئیس انجمن اورولوژی ایران با اشاره به بیماری کرونا که مجاری تنفسی را درگیر می‌کند، گفت: در ابتدا گفته می‌شد این ویروس دستگاه ادراری را درگیر نمی‌کند که در گزارش‌های بعدی این موضوع تأیید نشد و مشخص شد که کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند.

عباس بصیری در ادامه به وضعیت بیماری‌های اورولوژی در کشور اشاره کرد و افزود: سنگ‌های ادراری ۳۰ درصد فعالیت‌های رشته اورولوژی را در کشور تشکیل و بعد از آن بیماری‌های پروستات در مجموع ۵۰ درصد فعالیت‌های این رشته را شامل می‌شود و ۵۰ درصد بقیه را سایر بیماری‌های اورولوژی تشکیل می‌دهد.

وی گفت: در ابتدا که این بیماری آمده بود، عنوان می‌شد که مجاری تنفسی را درگیر می‌کند و ارتباطی به دستگاه ادراری ندارد، در حالی که در گزارش‌های بعدی تاکید شد که این ویروس در دستگاه ادراری نیز وجود دارد و موارد حاد بیماری‌های کلیوی ناشی از کرونا گزارش شده است.

ابتلای مجدد بیمار هنگ‌کنگی به کرونا

طبق تحقیقات اولیه این مرد ۳۳ ساله که در هنگ کنگ زندگی می‌کند امسال دو بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده است و تیمی از محققان دانشگاه هنگ کنگ اعلام کردند: این بیمار در نوبتِ اولِ ابتلاء به این بیماری با علائمی مواجه بوده، اما در نوبت دوم علائم واضحی از بیماری کووید ۱۹ در وی مشاهده نشده، هرچند عفونت در بدنش وجود داشته است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که این بیمار ۱۴۲ روز پس از آنکه برای اولین بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شد مجدد به کرونا ویروس آلوده شده است.

در بار نخست ابتلاء به این بیماری علائمی از سرفه، گلو درد، تب و سردرد برای مدت سه روز در بیمار مشاهده شده است.

در بار دوم ابتلاء به کرونا این بیمار هنگام بازگشت از اسپانیا به هنگ کنگ و در چکاپ‌های فرودگاه این کشور متوجه می‌شود که برای دومین بار به کرونا ویروس آلوده شده است. این مرد مجدد در بیمارستان بستری شده، اما ناقل خاموش بیماری بوده است، بنابراین می‌توان گفت در این بیمار "مصونیت ناشی از ابتلای نخست" برای مدت زمان کوتاهی ادامه داشته است.

ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی

متخصصان سلامت در یک مطالعه جدید هشدار دادند در حالی که نقش مؤثر استفاده از ماسک در کاهش انتقال کرونا ویروس ثابت شده، اما در مواردی استفاده از ماسک موجب شده که برخی افراد از اهمیت فاصله‌گذاری اجتماعی غفلت کنند.

استفاده از ماسک موجب شده تا بسیاری از افراد توصیه‌های مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکنند چرا که احساس راحتی بیشتری هنگام نشستن یا ایستادن در کنار یکدیگر دارند.

به گفته محققان انگلیسی برخی افراد در صورت استفاده از ماسک، فاصله فیزیکی لازم را از افرادی که ماسک به صورت دارند رعایت نمی‌کنند.

پزشکان انگلیسی تاکید کردند: به طور کلی استفاده از ماسک می‌تواند خطر شیوع بیماری کرونا را کاهش دهد، اما این امر نباید موجب شود که افراد احساس امنیت بیشتری کرده و خطرات دیگر از جمله کاهش فاصله فیزیکی با دیگران را نادیده بگیرند.

به گفته محققان ماسک جایگزینِ فاصله گذاری فیزیکی نیست بلکه این دو فاکتور باید همزمان با هم به کار گرفته شود تا در مهار همه‌گیری مؤثر باشد.

چند توصیه برای کنترل فشارخون

فشار خون بالا خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی و مشکلات کلیوی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و از این رو مراقبت و توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

فشار خون بالا به طور معمول علائمی ندارد و بدون آنکه افراد متوجه باشند ممکن است فشار خون بالا داشته باشند، بنابراین مهم است که فشار خون خود را به طور مرتب بررسی کنید.

در ادامه چند نکته برای کنترل فشار خون به نقل از "پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد قلب انگلیس" آورده شده است:

۱. فعالیت بدنی منظم: سعی کنید هر روز فعالیت‌هایی با شدت متوسط انجام دهید و حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته و در بازه‌های زمانی ۱۰ دقیقه‌ای یا بیشتر را به این کار اختصاص دهید.

۲. تناسب اندام و وزن متعادل: برای برخی از افراد کاهش وزن تنها کاری است که باید انجام دهند تا فشار خونشان به حد نرمال برسد، به همین منظور از رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید و ورزش را فراموش نکنید.

۳. رژیم غذایی سالم و متعادل: پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل حاوی سبزیجات و میوه‌های فراوان و پرهیز از خوردن هله هوله و غذاهای شور و چرب برای پیشگیری از فشار خون بالا از اهمیت بالایی برخوردار است.

۴. اجتناب از مصرف زیاد نمک: از استفاده زیاد از نمک هنگام پخت غذا خودداری کنید و هنگام صرف غذا نیز به هیچ وجه به غذای خود نمک اضافه نکنید، همچنین از خوردن غذاهای فرآوری شده حاوی نمک زیاد اجتناب کنید.

۵. پرهیز از مصرف الکل: مصرف الکل می‌تواند خطرات فشار خون را افزایش دهد، بنابراین به طور جدی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.

۶. مصرف منظم داروهای تجویزی: برای کنترل فشار خون بیشتر افراد مبتلا به این عارضه نیاز به بیش از یک نوع دارو دارند و داروهای خود را به طور منظم مصرف کنید. بدون مشورت با پزشک معالجتان به هیچ وجه مصرف داروهای خود را متوقف نکنید.

هشدار نسبت به توزیع زود هنگامِ واکسن کرونا در آمریکا

متخصص ارشد بیماری‌های عفونی در آمریکا نسبت به تأیید و توزیع زودهنگام واکسن کرونا ویروس جدید در این کشور هشدار داده است.

"آنتونی فائوچی"، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی در ایالات متحده گفت: هر گونه اقدام برای تأیید و توزیع واکسن کرونا ویروس پیش از آنکه ایمنی و اثربخشی آن در آزمایش‌های جامع تأیید شود، می‌تواند به تلاش‌های صورت گرفته در تولید واکسن‌های دیگر آسیب وارد کند.

مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی در ایالات متحده این اقدام را ایده مطلوبی ندانست و افزود: اعطای مجوز به استفاده اولیه اضطراری واکسن کرونا پیش از تأیید اثربخشی آن امری مطلوب نیست و می‌تواند به تلاش‌های صورت گرفته در تولید واکسن‌های دیگر آسیب وارد کند.

در حال حاضر چندین واکسن کرونا در آمریکا در مرحله تست و آزمایش قرار دارد و شرکت‌های داروسازی در تلاش هستند تا هرچه سریع‌تر به واکسنی مؤثر دست پیدا کنند که در صورت تأیید اثربخشی واکسن، توزیع آن به سرعت آغاز می‌شود.

کد خبر 440943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.