ممنوعیت دوچرخه سواری بانوان قانونی است؟

حضور زنان دوچرخه سوار در معابر و خیابان های ایران افزایش چشم گیری پیدا کرده است. این موضوع با وجود فواید بیشماری که برای سلامتی زنان ایرانی و کاهش آلودگی و ترافیک شهری دارد مورد انتقاد لایه هایی از جامعه قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نخستین بار دادستان اصفهان بود که در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ اعلام کرد که بر طبق فتوای علما و همچنین بر اساس قانون، دوچرخه‌سواری بانوان در فضاهای عمومی فعل "حرام" است و به نیروی انتظامی اعلام‌شد اگر مواردی از دوچرخه‌سواری بانوان در سطح شهر دیده شد، اول به صورت محترمانه تذکر داده و اگر فرد مدارک هویتی دارد از وی دریافت شود و در غیر این صورت دوچرخه توقیف شود.

به این ترتیب آن چیزی که در این گزارش مورد بررسی قرار خواهد گرفت نگاه قانون‌گذار به دوچرخه‌سواری بانوان و پاسخ به این سوال است که آیا بانوان می‌توانند در چهارچوب قانون به دوچرخه‌سواری خود ادامه دهند؟

طبق اصل ۳۶ قانون اساسی، ماده ۲ قانون مجازات اسلامی و بند ۲ ماده ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر "هر فعل یا ترک فعل ارتکابی در صورتی جرم است که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده باشد. "

اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌ها از ابتدایی‌ترین اصول حقوق به شمار می‌رود. اکنون در قانون موضوعی در خصوص ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان وجود ندارد، بنابراین جرم انگاری آن به لحاظ قانونی منتفی است.

نظریه شماره ۵۱۵۲/۷ مورخ ۷۹/۰۶/۰۵ اداره حقوقی قوه قضائیه نیز در این باره می‌گوید که "با توجه به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌ها، چون جهت استفاده کروات، دوچرخه‌سواری دختران در خیابان‌های اصلی و نحوه اصلاح موی سر پسران در قوانین موضوعه و مدونه مجازاتی در نظر گرفته نشده است، لذا اعمال مذکور قانوناً جرم تلقی نمی‌شود. "

علاوه بر این در نظریه دیگر اداره حقوقی قوه قضائیه به شماره ۶۰۸۷/۷ مورخ ۷۴/۱۰/۰۴ آمده است که "طبق فتوای امام خمینی (ره) قضات ماذون حق تعیین کیفر و تعزیر اشخاص را برای اعمالی که قانوناً کیفری برای آنها مشخص نشده، ندارند. "

همچنین نظریه ۲۴۳/۶ مورخ ۶۹/۰۱/۱۸ اداره حقوقی قوه قضائیه مقرر می‌کند که "قضات دادگستری نمی‌توانند برای اعمالی که قانوناً کیفری برای آنها مقرر نشده، تعیین مجازات کند. "

"نظریه ۲۵۳۰/۷ مورخ ۷۲/۰۴/۰۷ به صراحت عنوان می‌کند که "در قوانین جاریه برای نفس ارتکاب حرام، مجازاتی تعیین نشده است. "

با استناد به تمامی این توضیحات و استنادات و رجوع به قانون مجازات اسلامی، می‌بینیم که قانون‌گذار در هیچیک از مواد قانونی به صورت صریح و روشن دوچرخه‌سواری زنان را جرم ندانسته و طبق قانون هیچ مرجع و نهادی، تکلیفی برای جلوگیری و برخورد با جز محدودیت‌های مجاز ترافیکی که برای دوچرخه‌سواری در برخی معابر وجود دارد و فارغ از جنسیت دوچرخه‌سوار بر همه افراد اعمال می‌شود را ندارد.

باید با در نظر گرفتن مُر قانون و پرهیز از اعمال و گفتار فرا قانونی و تحمیل بار روانی منفی بر جامعه، با توجه به اثرات مثبت ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، زمینه بهره‌مندی برابر زنان و مردان از این مهم فراهم شده و با آموزش و ارتقا فرهنگ استفاده از دوچرخه به جای خودرو، محیط زیستی پاک و جامعه‌ای پویا داشته باشیم.

جای خالی قانون در منع دوچرخه‌سواری بانوان

بیژن حاجی کریمیان، حقوق‌دان و وکیل پایه یک دادگستری معتقد است که منعی برای دوچرخه‌سواری زنان در قانون وجود ندارد.

به گفته وی از زمانی که نظام قانون گذاری در ایران ایجاد شده و سیستم رومی ژرمنی برای اجرای آن برگزیده شد، همه حقوق شهروندان و جرم و مجازات را صرفاً بر اساس قوانین مصوبه مجلس پذیرفتند و هرگونه حقوق یا محدودیتی که برای شهروندان و افراد دیگر در نظر گرفته می‌شود، بر اساس همین قوانین خواهد بود.

به عقیده این حقوقدان اگر قرار است حقوق شهروندی مردم را محدود یا ممنوع کنیم، صرفاً باید بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی باشد.

حاجی کریمیان می‌گوید که به همین دلیل از نظر قانون هیچ محدودیتی برای دوچرخه‌سواری بانوان وجود نداشته و جرمی برای آن تعیین نشده است؛ همانگونه که چندی پیش نیز مباحث مشابهی در مورد اخذ گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان مطرح شد که در نهایت معلوم شد در قوانین راهنمایی و رانندگی هیچ گونه محدودیت و ممنوعیتی در این خصوص وجود نداشته است.

به گفته وی در سال‌های گذشته اداره حقوقی قوه قضائیه پیرامون این موضوع و بر اساس نظریه مشورتی صراحتاً اعلام کرد که "دوچرخه‌سواری بانوان هیچ گونه منع قانونی ندارد. " در ماده ۲ قانون مجازات اسلامی نیز ذکر شده که "هر فعل یا ترک فعل ارتکابی در صورتی جرم است که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده باشد."

به عقیده این وکیل پایه یک دادگستری زمانی که در قانون مجازات اسلامی هیچ مجازاتی برای دوچرخه‌سواری بانوان در نظر گرفته نشده، نمی‌توان این عمل را جرم خواند؛ هرچند که به نظر برخی دوچرخه‌سواری بانوان عملی ناپسند باشد؛ زیرا جزئی از حقوق شهروندی است.

حاجی کریمیان با تاکید بر اینکه تنها مجلس می‌تواند برای دوچرخه‌سواری بانوان محدودیت تعیین کند، می‌گوید که "مراجع قضائی صرفاً بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی می‌توانند حکم صادر کرده و قانون‌شکنان را مجازات کنند. "

به عقیده وی، زمانی که فردی مدعی می‌شود دوچرخه‌سواری بانوان حرام است، باید مستندات حرام بودن این فعل را منتشر کند؛ البته باید متذکر شد در قانون مجازات اسلامی به طور عام هیچ گونه مجازاتی برای مرتکبین فعل حرام تعیین نشده و فقط برای برخی موارد مانند شراب‌خواری مجازات حد تعیین شده است.

این حقوقدان خاطرنشان می‌کند: زمانی که یک نماینده مجلس یا هر فرد دیگری مدعی می‌شود دوچرخه‌سواری بانوان ممنوع است، این تنها نظر شخصی وی بوده و تا زمانی که در مجلس شورای اسلامی پروسه قانونگذاری را طی نکند و به تصویب نرسد، قانون تلقی نمی‌شود و ممنوعیتی برای آن وجود ندارد. برای ما مهم این است که تمام ایرانیان اعم از مردم عادی و مسئولان همگی پایبند قانون بوده و قانون مندانه رفتار کنند. تنها در این صورت است که جامعه مدنی محقق می‌شود.

دوچرخه‌سواری یکی از حقوق مشروع بانوان است

سهیلا جلودار زاده، رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم نیز معتقد است که دوچرخه‌سواری جز حقوق مشروع بانوان بوده و محدودیت قانونی برای آن وجود ندارد.

به گفته وی موضوع دوچرخه‌سواری بانوان هیچ گونه منع قانونی ندارد، اما بیش از ۴۰ سال است که با این موضوع درگیر هستیم. بانوان در تاریخ و یا حتی کوچ‌نشینان از حیوانات برای حمل و نقل استفاده می‌کنند و هیچ مرجع تقلید یا فقیهی نیز استفاده بانوان از دوچرخه را منع نکرده‌اند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم معتقد است که دوچرخه‌سواری بانوان یک موضوع شخصی بوده و همه بانوان در کشورهای مسلمان نیز به راحتی از دوچرخه استفاده می‌کنند.

به عقیده جلودارزاده نگرانی مخالفان دوچرخه‌سواری بانوان فقهی نیست و مطرح کردن آن به دلایل دیگر است.

دوچرخه‌سواری بانوان؛ امری مباح و غیر

فاطمه راکعی، دبیرکل مجمع زنان مسلمان نواندیش نیز معتقد است که دوچرخه‌سواری بانوان با حفظ پوشش اسلامی منعی ندارد.

به گفته وی برخی آنقدر متوجه پوشش بانوان یا وسیله نقلیه مورد استفاده آنها هستند که از مسائل بسیار بزرگ و غیراصولی‌تر موجود در جامعه غافل می‌شوند.

به عقیده دبیرکل مجمع زنان مسلمان نواندیش این رفتارها در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از اتفاقات غیرانسانی مسکوت مانده جامعه جز گناهان کبیره است.

به گفته راکعی، باید محیطی متعادل که برازنده یک کشور اسلامی است ایجاد شده تا زن و مرد در کنار یکدیگر بتوانند در جامعه به فعالیت بپردازند. چنین محیط سالمی را زن و مرد باید باهم ایجاد کنند.

وی معتقد است که حفظ حرمت‌ها، فاصله‌های اجتماعی و پوشش درست در همه موقعیت‌های اجتماعی باید رخ دهد.

به گفته این فعال حقوق زنان، نفس دوچرخه‌سواری یا رانندگی بانوان مسئله‌ای نیست که شرع بخواهد با آن مخالفت کند؛ البته شیوه استفاده از این امکانات باید در چارچوبی باشد که حرمت‌ها در ساحت اجتماعی حفظ شود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از پوشش مناسب بانوان در هنگام دوچرخه‌سواری، می‌گوید که هر زن و مردی می‌توانند از دوچرخه یا هر وسیله نقلیه دیگری با پوشش مناسب استفاده کنند و اگر فردی قصد رعایت ضوابط اخلاقی جامعه را نداشته باشد، در هر حالتی آن را نقض خواهد کرد.

به گفته دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش مدیریت جامعه به جای اینکه بخواهد دوچرخه‌سواری را برای بانوان به طور کلی ممنوع کند، به کسانی که ضوابط اخلاقی و اجتماعی را رعایت نمی‌کنند، تذکر دهد؛ نه اینکه نیمی از افراد جامعه را از یک موضوع مباح و غیر حرام محروم کند.

راکعی خاطرنشان می‌کند: هنجارشکنی‌ها و پوشش نادرست، مورد تأیید اکثریت افراد جامعه نبوده و بهتر است با این موارد برخورد شود. این مسائل ارتباطی به دوچرخه و خودرو ندارد. رفتار انسان‌ها باید در شأن جامعه اسلامی باشد.

تشکیل مکان‌های سرپوشیده برای دوچرخه‌سواری بانوان

محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی اما بر خلاف تمامی نظرات مطرح شده، معتقد است که دوچرخه‌سواری بانوان برخلاف قانون است.

به گفته وی، این درست نیست که می‌گویند دوچرخه‌سواری بانوان امری با منع قانونی نیست. اگر ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی را مد نظر قرار دهیم، می‌توانیم دوچرخه‌سواری زنان را غیرقانونی تلقی کنیم. این قانون می‌گوید هر کس فعل حرامی را در ملأ عام انجام دهد، باید مجازات شود که بنا بر فتوای صریح رهبر انقلاب و اکثر مراجع تقلید، دوچرخه‌سواری بانوان در ملأ عام فعل حرام است.

به عقیده این نماینده مجلس، اگر دوچرخه‌سواری زنان جایز هم باشد، اسباب سوءاستفاده است.

به گفته نقدعلی، نهادهای مختلف می‌توانند مکان‌های سرپوشیده‌ای مانند باغ‌های بانوان را برای دوچرخه‌سواری زنان اختصاص دهند. در این چنین شرایطی دوچرخه‌سواری زنان معقول خواهد بود.

کد خبر 431902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 46
  • نظرات در صف انتشار: 29
  • نظرات غیرقابل انتشار: 46
  • عباس سلگی IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    122 9
    طبق قانوان دوچرخه سواری حلال وتفسیر به رای قانون کاری غلط وبیخود است .براستی چرا در مورد گرانی و گرانفروشی جرم تعریف نمیکنند .دلار 22تومان شده.
  • حسین مرادی IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    89 7
    بنظرمن یکی از ورزش و سلامت دوچرخه سواری می باشد که خود باعث رشد سلامت جامعه میباشد
  • اوا JP ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    94 13
    سلام به این بزرگواران بگید که دوچرخه وسیله ای برای خانمها برای سهولت خرید در شهرهای بزرگ و همچنین ورزش سالمیه هیچ موجود زنده ای نمیتونه این حق مسلم ما رو که نه ارتکاب جرم وگناهی درآن است و نه محدودیت قانونی داره از ما بگیره
  • امیر IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    101 7
    درود بر ایرانیان نگوید زنان ایران بکوبید شیر زنان ایرانی که از گذشته تا به حال دنیایی معرفت و گذشت رو به پای مردان ایرانی گذاشته اند ولی متاسفانه .....بیاییم به وجود زنان ایران احترام بگذاریم
  • مبارزه باجهل IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    87 8
    مگر در اسلام سه ورزش سفارش نشده سوارکاری هم یکشونه ونه گفت که چه کسانی سوارکاری کنن و یا سوار چی بشن گفت فقط سواری کاری خیلی از زنان صدر اسلام هم سوارکاری میکردن عجب
  • کورش IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    105 9
    اگه زنان حجاب کامل داشته باشن چه اشِکالی داره دوچرخه سواری کنن بیایید در حق زنان ظلم نکنیم عقوبت دارد
  • من IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    48 10
    اونوقت تعجب میکنیم که چرا عربستان رانندگی زنان ممنوعه
    • امیر IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
      77 5
      انقدر متعجب بودی که متوجه گذشت زمان نشدی الان رانندگی خانمها در عربستان هیچ مانعی که ندارد حتی همین چند وقت پیش مسابقات کشی کج بانوان هم برگزار شد کنسرت یکی از خوانندهای مشهور دنیا در عربستان مثل بمب صدا کرد کجایی رفیق
    • من امیر علی IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
      18 1
      با سلام اول بهتره مطا لعه کنی بعد نظر بدی
  • الی IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    90 13
    بجای اینکه فکر رفاه و شغل و پیشرفت این کشور باشیم، داریم هنوز درمورد فعل حرام بودن چیزایی بحث میکنیم که تو قرون وسطا جم شده بودن، اما ما هنوز درگیر اینیم که دوچرخه سواری فعل حرامیه یا نه
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    6 27
    الان حرفت شد دوتا یکی اینکه قانونی برای دوچرخه سواری بانوان نیست و طرفی این رو حق مشروع میدانید،وقتی قانونی نیست چطور میگی حق مشروع؟ امیدوارم مشکلتون نبود قانون باشه که اگه فردا روزی قانونی تصویب شد بر عدم دوچرخه سواری در مکانهای عمومی معترض نشی
  • DE ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    51 8
    دردمان شده فقط دوچرخه سواری بانوان دیگران کجاییند و ما کجاییم
    • فرهاد IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
      13 33
      اگر یک ذره شعور را استفاده می کردی می فهمیدی که می گه برای اینکار جرمی در نظر گرفته نشده و بهمین دلیل ممنوع نیست.
  • هموطن IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    63 7
    آیا واقعا مسولین کلیه کارها را درست کرده اند که میخواهند جلو دوچرخه سوران را بگیرند دوچرخه مناسب ورزش ورفع آلودگی وسلامتی جامعه است خواهشن مسولین جلو فساد وگرانی را بگیرند نه سلامتی را از مردم
  • صدای ملت IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    91 5
    همه کشورها دارن پیشرفت میکنن ولی مسئولین ما گیر داده اند به دوچرخه سواری زنان مظلوم کشورم
  • بی IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    49 5
    اقای نقدعلی:دوچرخه سواری بانوان ولش کن!!!!اگرنماینده خوب توانایی هستی بقیه مشکلات کشور رو درست کنید
  • IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    29 2
    رفاه مردم نادیده گرفته شود
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    32 3
    چرا نزاشتین مطنمو تموم کنم دوچرخه سواری برای هچکس منعی ندارد
  • زهرا رسولی IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    47 8
    فکر بدبختی گرسنگی بیکاری مردم باشید نه دوچرخه سواری خانمها
  • محمدرضا IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    21 60
    به نظر من،دوچرخه سواری با رعایت پوشش اسلامی هیچ مشکلی ندارد.ولی متاسفانه در جامعه ی اسلامی ما این اصل اصلا رعایت نمی شود.وخانمها با حجاب خیلی بد به این ورزش می پردازند.
  • محمدمحمدی RO ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    12 83
    به جای این حرفها جلوی شطرنج‌رابگیرند که دردین اسلام حرام است وآیه ای هم درقرآن آمده
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    35 3
    دوچرخه ابتدا یک وسیله نقلیه است و در مقام بعد وسیله‌ای است برای ورزش، تفریح و حفظ محیط زیست. لذا مکان‌های سرپوشیده مثل باغ بانوان برای اکثریت بانوان کارایی نخواهد داشت. در ضمن انتقال دوچرخه از منزل تا پارک بانوان و بالعکس خود می‌تواند آلاینده‌های زیست‌محیطی را تشدید کند.
  • مهدی IR ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    52 5
    من نمیدونم چرا نمی‌خوان به نظر مردم احترام بزارن ، چرا بعضی از قانون‌ها را بازنگری نمیکنن ، مگه زوره اصلن به شما چه ربطی داره که خانمها نتونن دوچرخه سواری کنن من هنگ کردم و خیلی عصبانی از این قانون
  • IR ۰۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    61 4
    اولا مجلسی که در مورد حقوق زنان بخواهد دخالت نابجا داشته باشه وحق شهروندی را از زنان که دوچرخه سواری هست بگیرد مجلس نیست
  • شیما IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    14 35
    بنظر من خوده جامعه داره شایعه درست میکنه. بنده بعنوان یک بانوی دوچرخه سوار هر روز عصر در مسیر دوچرخه سواریم, ایستگاه نیروی انتظامی هم هست و تابحال همچین موردی ندیدم و حرفی از توقیف یا عمل خلاف قانون زده نشده. از طرفی بعنوان کسی که در کشوری با قانون اسلامی زندگی میکنه کاملا حجابمو رعایت میکنم و هستن خانومهای زیادی که با حجابی خلافه شرایط جامعه اسلامی میان و رکاب میزنن که اصلا پسندیده نیست. نه بعنوان بحث دینی, بلکه هر عمل خلاف قانون خودش یک ضد ارزش محسوب میشه و بواقع بدحجابی در قانون اسلامی نمونه بارز یک عمل ضد ارزشیست
    • IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
      15 1
      به زودی شاهد خواهید بود
  • IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    41 3
    بجای دنبال کردن دوچرخه سواری بانوان و جوسازی الکی به وضعیت اقتصاد مملکت توجه کنید،
  • یسنا IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    62 4
    بنظر من زن با مرد هیچ فرقی نداره هم زن میتونه دوچرخه سواری کنه هم مرد اما در کشور ایران زن فقط باید کار کنه حقه هیچ خوشگزرانی نداره
  • مریم GB ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    45 2
    من نمیفهمم اگه مردم ماییم که اینجا نظر میدیم و همه موافق دوچرخه سواری هستیم پس اونایی که تو مجلسنو این قانون ها رو میذارن کیا هستن.
  • AT ۲۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
    14 89
    چه معنا دارد زن دوچرخه سواری کند؟ زن باید حجاب کامل داشته باشد ، صدایش را نامحرم نشنود که تحریک نشود ، بدون اجازه مرد نباید از خانه بیرون برود ، زن باید مطیع مرد باشد ، . مگر برای هین اعتقادات انقلاب نکردیم ، چرا ضد انقلاب شده اید . فقط ضد انقلابها نظراتشان ذکر شده ، پس انقلابی ها کجا هستند؟
    • ایرج IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
      38 4
      به نظر من که یک مرد ایرانی و انقلابی هستم دوچرخه سواری بانوان بارعایت حجاب اسلامی هیچ منعی ندارد و امری کاملا شخصی است . چرا دین را به میل خود تفسیر میکنیم؟ مملکت مشکلات بزرگتری دارد مرد میدان هسیدبسم ا..
    • zahra US ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۹
      56 3
      چرا داری میگی زن بگو برده دیگ :/ مگ بردته ک مطیع باشه
    • نگین IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
      29 2
      برو بابا
  • IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
    32 5
    خدایا گیر چه افراد افراطی ای شده ایم
  • بشر IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
    19 13
    دست از این رفتارها بردارید فضایی درست کنید خانمها دو چرخه سواری کنند آنقدر دنیا را نخندانید اصلا اسلام با این چیزها کار ندارد دلیل ندارد یک. شخص دستور بدهد این فعل حرام با زمان باید پیش رفت جا ومکانی محیا کنید تا دختر جوانبا امنیت کامل چرخه سواری کند احساس کند دین ضد او نیست بلکه دین برای امنیتش است زمین فوتبال برای بازی فوتبال تو خیابان این عمل قابل قبول نیست دوچرخه سواری مثل زمین فوتبال درست کنید دخترها علاقمند هستد درانجا. ورزش دوچرخه سواری کنند
  • ققنوس IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
    2 10
    اگه آقایون خیلی نگران این مسئله هستند یک جایگاه ویژه مثل اتوبوس های تندرو برای این کار درنظربگیرند تا سلامت زنان حفظ شود این که اینقدر سروصدا نداره خونه های فرسوده بالای شصت یا هفتاد سال را خراب کنند وبه جایش عبور دوچرخه برای بانوان بگذارند کافی است درچند نقطه تهران چنین خانه هایی وجود داشته باشد به تعداد زیاد
  • ناشناس IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
    51 3
    تبعیض جنسیتی از این واضح تر؟امگه داریم؟!
  • سبنا IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
    43 3
    اگه دوچرخه ممنوع شد پس الاغ بدین سوارشیم کرایه تاکسی نداریم
  • یاس IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
    35 4
    جامعه سالم نیازمند زنان سالم هست که رکن اصلی جامعه و نباید جلوی ورزش بانوان رو بگیریم
  • محمد IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
    6 105
    نظر من این گناه داره دختر چرخ سوار اصلا خوبیتی نداره حتی پشت فرمان ماشین هستن کاره اشتباهی واسه چی طلاق ها زیاد شده فساد زیاد شده اگه به خانم گواهینامه ندن بخدا فساد ما کم تر میشه
    • فمنیست US ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۴
      74 2
      به نظر من اگر به مادر شما مجوز بارداری نمیدادن زندگی بهتر بود. حماقت تا کجا؟
    • فمنیست IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
      74 4
      تا عقاید پوسیده تو این مملکت وجود داره به هیچ جا نمیرسیم، جهان سوم رو شما و امثال شما ساختین...
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
    27 1
    از بیت المال حقوق میگیرن که وقت مجلس رو با این حرفها پر کنند به فکر مشکلات واقعی وجدی مردم باشید
  • سیده IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
    7 76
    درجواب خیلی ازدوستان وفمنیست.بیاییم زنانگی وپختگی وعقیله بودن رو از حضرت زهرا وحضرت زینب یادبگیریم از مادران وخواهران امثال شهیدان همت وباکری و....یادبگیریم تابتونیم فرزاندانی مثل اونها پرورش بدیم چراخودتونو ملعبه دست دشمن کردید تا ذهن من وشمای خانم رو پریشان ودرگیر این مسایل پوچ کنن بیاییم زینب وار وفاطمه وار فکر کنیم تافرزندانی مثل حسین وعباس پرورش بدیم برای احیای دین.وظیفه زن عفیف بودن وباحیا بودنه تا این انقلاب رو بسلامتی به دست صاحب اصلیش بسپریم بیایید ای بانوان سرزمینم فاطمی باشیم
  • بهار IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    51 4
    اسلام سوارکاری رو حلال و واجب دانسته.نگفته سوار چی؟نگفته زن یا مرد؟مسولین همش میخوان بگن زن و مرد.درصورتی که خدا اصلا فرقی بین زن و مرد نگذاشته.
  • سعید IR ۰۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    0 0
    زن جماعت حق دوچرخه سواری ندارد لطفا این قانون وضع شده و جرم تلقی شود. ممنون