احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق نان‌های سنتی

یکی از راه‌های بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نان‌های سنتی است.

به گزارش ایمنا، به نقل از وبدا، جلال‌الدین میرزای رزاز با بیان اینکه در سطح کشور نان به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می‌شود، گفت: نان‌های صنعتی یا نان‌های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می‌شوند که طبیعتاً از دقت و نظارت بیشتری در تهیه مواد اولیه و افزودنی‌هایی نظیر میزان نمک و مایه خمیر برخوردارند و تحت شرایط بهداشتی تهیه می‌شوند.

وی افزود: پس از خرید این نوع نان‌ها، با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می‌توان از آلوده نبودن آن به ویروس، اطمینان نسبی داشت.

میرزای رزاز تصریح کرد: نان‌های سنتی که در نانوایی‌های سنتی تهیه و عرضه می‌شوند، این روزها می‌توانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، اظهار کرد: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می‌گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می‌رود و نانی که از تنور خارج می‌شود می‌توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا می‌باشد اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی‌ها تازه آغاز می‌شود.

وی در خصوص راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق نان‌های سنتی، خاطرنشان کرد: ویروس کرونا از راه‌های گوناگون می‌تواند انتقال یابد که می‌توانیم به مواردی مانند اینکه، آیا نانوا و فروشنده از سلامت برخوردار هستند و ناقل ویروس نیستند، آیا محلی که برای خنک شدن نان‌ها استفاده می‌کنیم عاری از ویروس است، آیا رد و بدل کردن پول باعث آلودگی نان می‌شود، آیا دادن کارت بانکی به فروشنده و وارد کردن رمز در دستگاه دیجیتالی کارت خوان باعث آلودگی دست‌ها و متعاقب آن آلودگی نان‌ها نمی‌شود، آیا با استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل، ویروس را هم انتقال می‌دهیم. همه این نکات و نگرانی‌ها با توجه به شرایط فعلی وجود دارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر نان آلوده شود، نمی‌توان مانند سایر مواد و اقلام غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نمائیم و خیلی نامحسوس و چراغ خاموش، ویروس را به داخل خانه خود برده‌ایم.

میرزای رزاز گفت: این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژه‌ای را در خصوص نحوه مصرف نان گرم سنتی در این روزها ارائه نمائیم که توجه به آن حائز اهمیت است.

وی در خصوص راهکارهای تهیه نان در نانوایی‌ها، گفت: در صورت وجود افراد شاغل در نانوائی‌ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری می‌باشند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذیربط اطلاع دهید، از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنید، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس‌های عمومی که معمولاً در نانوائی‌ها وجود دارد پرهیز کنید، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده‌ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازید.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در خصوص نحوه مصرف نان در منزل، گفت: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم، نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس‌های موجود در نان را از بین نمی‌برد با توجه به نکات مهمی که به آنها اشاره شد، تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان‌ها قبل از مصرف، گفت: این حرارت دادن به طریق مختلف است و استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می‌شود.

میرزای رزاز در خاتمه بار دیگر با توجه به خطر جدی انتقال ویروس کرونا از طریق نان از عموم هموطنان خواست نکات بهداشتی مطرح شده را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.

کد خبر 413291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.