به گزارش خبرنگار ایمنا؛ محققان با بررسی داده های مربوط به بیش از ۶۵ هزار زن دریافتند برخی مشاغل با سلامت ضعیف قلب زنان مرتبط هستند. آنها دریافتند در مقایسه با سایر مشاغل، خطر داشتن سلامت نامناسب قلبی در کارگران اجتماعی ۳۶ درصد، صندوقداران ۳۳ درصد، ارائه دهندگان خدمات بهداشت و درمان به خصوص در زمینه های کمک پرستاری، دستیار روانشناسی و کمک های سلامت در منازل ۱۶ درصد، و پرستاران ۱۴ درصد بیشتر است.
«بدی نریاگوآ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه درکسل آمریکا، در این باره، گفت: «برخی مشاغل با ریسک بالا سلامت ضعیف قلبی عروقی مرتبط هستند مانند پرستارها و دستیاران بخش ارائه خدمات سلامت در منازل ار میتوان نام برد.»
وی در ادامه افزود: «با اینکه این افراد از همه بیشتر از دانش سلامت قلب و عروق آگاه هستند، اما ما معتقدیم فراتر از این فاکتورها باید از تاثیر منفی مشاغل بر سلامت قلب و عروق در زنان آگاه شد.»
همچنین این مطالعه نشان داد سلامت ضعیف قلب و عروق در کارگزاران معاملات ملکی ۲۴ درصد و در بین معاونان اجرایی ۱۱ درصد کمتر است. یافته ها نشان می دهد شغل یک زن فاکتور بسیار مهمی در سلامت قلب وی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
علایم سندروم روده چکهکن
«سندروم روده چکهکن» شرایطی است که معمولا تشخیص داده نمیشود اما میتواند سلامت بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد. روده چکهکن یا همان «نفوذپذیری روده»، شرایطی است که در آن پوشش داخلی روده کوچک آسیب میبیند و باعث میشود ذرات غذایی غیر قابل هضم، مواد زاید سمی و باکتریها از روده «نشت» یابد و وارد جریان خون شود.
مواد خارجی وارد شده به خون میتواند باعث ایجاد واکنشهای خودایمنی از جمله واکنشهای التهابی و آلرژیک مانند میگرن، روده تحریکپذیر، اگزما، خستگی مزمن، آلرژیهای غذایی، روماتیسم مفاصل شود. در سندروم روده چکهکن، سلولهای آسیبدیده روده، آنزیمهای مورد نیاز برای هضم مناسب را تولید نمیکند. درنتیجه، بدن نمیتواند مواد مغذی ضروری را جذب کند. این شرایط، میتواند به نامتعادلی هورمونها و ضعف سیستم ایمنی منجر شود.
عوامل بروز روده نفوذپذیر
در بسیاری از موارد، نفوذپذیری روده تحت تاثیر رژیم غذایی ایجاد میشود. برخی غذاهای خاص که به طور روزمره از آن ها استفاده میشود، از جمله گلوتن، سویا و لبنیات، توسط بدن به عنوان مهاجمان خارجی که باید با آن ها مقابله شود، تلقی می شود.
علایم روده چکهکن
۱- اسهال مزمن، یبوست، گاز یا نفخ ۲- کمبودهای تغذیهای ۳- سیستم ایمنی ضعیف ۴- سردرد، آشفتگی ذهنی، از دست دادن حافظه ۵- خستگی بیش از حد ۶-بثورات پوستی و مشکلاتی مانند آکنه، اگزما یا روزاسه ۷- هوس خوردن قند یا کربوهیدرات ۸- آرتروز یا درد مفاصل ۹- افسردگی، اضطراب، اختلال کمتوجهی- بیشفعالی ۱۰- بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، بیماری سلیاک یا کرون
درمان روده چکهکن
قطع مصرف غذاهای حاوی گلوتن یا محرکهای معمول گوارش نیز ممکن است کمککننده باشد. داشتن رژیم غذایی شامل سبزیجات حاوی فیبر، میوهها، مواد غذایی تخمیر شده، لبنیات پرورده، چربیهای سالم و گوشتهای بدون چربی که باعث تقویت سلامت دستگاه گوارش میشود از راههای بهبود این مشکل است.
غذاهای سرخ کردنی و ترکیب آکریلامید
یککارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه حرارت دیدن کربوهیدرات منجر به ایجاد ترکیب آکریلامید میشود، اظهار کرد: این ترکیب بسیار خطرناک و سرطانزا است. خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ، چیپس و غذاهای سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطان زا هستند.
زهرا احدی، افزود: دود سیگار، قهوه حرارت دیده و برشته شده، بیسکویتها، سوسیس و غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت میبینند نیز حاوی آکریلامید هستند.
وی تصریح کرد: توصیه میشود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدراتها باشیم و از خوردن موادغذایی ذکر شده مانند نان نیمسوخته، چیپس و سایر منابع آکریلامید پرهیز کنیم.
احدی در خصوص ترکیب شیمیایی آکریلامید، اظهار کرد: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است که فرمول آن C۳H۵NO است و در اثر حرارت دیدن کربوهیدراتها با دمای بالا ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: آکریلامید جزو ترکیباتی است که به وسیله سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشورها ممنوع شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در مدلهای حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطان زا است، اظهار کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب میشود و در ایجاد سرطانهای غدد آدرنال، تیروئید، ریهها وبیضه و غدد جنسی تأثیر دارد.
احدی تاکید کرد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد در کبد، کلیهها، بیضهها و طحال تجمع پیدا میکند و بسیار مضر است.
شیوع بیشتر سرطان در بین مردان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: در دومین کنگره بین المللی فارماکواپیدمیولوژی با محوریت بیماری های غیرواگیر، آمار کل سرطان ها در سال ۲۰۱۷ را ۱۶,۸ میلیون مورد اعلام کرد و گفت: از این میزان ۹.۶ میلیون نفر در سال جان خود را از دست می دهند. ۹۷ درصد عمری که از مردم هدر می رود به علت مرگ زودرس و ۳ درصد آن به علت ناتوانی است.
محمداسماعیل اکبری، با بیان اینکه آمار ابتلا به سرطان، در مردان نسبت به زنان، بیشتر است، افزود: در زنان پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان است و در میان مردان و زنان، پس از سرطان پوست، سرطان معده سردمدار است. البته به طور کلی آمار ابتلا به سرطان در مردان نسبت به زنان بیشتر است.
وی روند مرگ در مردان و زنان بر اثر ابتلا به سرطان را نزولی دانست و گفت: آمار ابتلا به سرطان هایی با عامل عفونی رو به کاهش و ابتلا به سرطان هایی با مولفه سلولی رو به افزایش است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص عوامل موثر بر تغییر آمار ابتلا به سرطان، اظهار کرد: عامل تغییر ساختار جمعیت ۲۴ درصد، رشد جمعیت ۱۰ درصد و قرابت سنی با این بیماری ۱۸ درصد در بروز سرطان دخالت دارد.
دانستنی های مهم درباره دیابت
دیابت بیماری است که در نتیجه افزایش گلوکز (قند) خون بروز می یابد و به سه دسته دیابت نوع یک، دو و بارداری تقسیم می شود. دیابت نوع دو شایع ترین نوع بیماری است که سبک زندگی و بی تحرکی، تغذیه ناسالم و استرس مزمن و کنترل نشده مهم ترین دلایل بروز آن است.
اگرچه تکرر ادرار، تشنگی مداوم، کاهش وزن بی دلیل، تندخویی و حالات عصبی، ضعف و اختلال جنسی به عنوان علایم اصلی ابتلا به دیابت شناخته می شوند اما ممکن است فرد بدون علایم خاصی مدت ها مبتلا بوده و اطلاعی نداشته است. متاسفانه در چنین مواردی زمانی بیماری تشخیص داده می شود که عوارض جدی نظیر اختلالات بینایی، نارسایی کلیوی، ناراحتی های قلبی عروقی، زخم های مزمن پوستی بروز یابد.
اصول درمان دیابت مبتنی بر کنترل همیشگی قند خون از طریق مصرف دارو یا تزریق انسولین است. در دیابت نوع یک پانکراس قادر به تولید انسولین مورد نیاز نخواهد بود اما در دیابت نوع دو تولید ناکافی انسولین یا اختلال در جذب آن زمینه ساز بیماری خواهد بود که ضرورت مصرف دارو یا تزریق انسولین صرفا از طریق آزمایش خون و تشخیص پزشک متخصص امکان دارد و هرگز نباید خودسرانه دوز دارو را تغییر داد یا آن را قطع کرد.
برخی خانم ها هم طی بارداری دچار افزایش قند خون می شوند که نیاز به کنترل آن توسط متخصص زنان خواهد بود زیرا موجب بروز عوارضی نظیر زایمان زودرس، نارسایی کلیوی، پره اکلامپسی، وزن بالای نوزاد در زمان تولد و افت قند خون نوزاد می شود. زمینه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع دو، سابقه دیابت بارداری، سن بالای ۳۵ سال در هنگام بارداری، سندروم تخمدان پلی کیستیک و وزن بالای نوزاد در بارداری های قبل از جمله شاخص های خطر ابتلا به دیابت بارداری است.
رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع یک
این گروه از بیماران که نیاز به تزریق انسولین دارند، باید با توجه به شیوه غذایی خود با پزشک مشورت کنند تا دوز مناسب تزریق انسولین تجویز شود. در واقع این افراد باید به رژیم دیابتی پایبند باشند و نه این که سعی کنند با تغییرات غذایی بیماری خود را کنترل کنند.
رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع دو
در صورت ابتلا به دیابت نوع دو باید رژیم غذایی متعادل و متنوع برای جلوگیری از تغییرات قند خون رعایت شود. تغذیه این بیماران مبتنی بر پنج توصیه اصلی خواهد بود: پنج سهم میوه و سبزیجات؛ حداکثر سه میوه مصرف لبنیات؛ سه بار در روز گوشت، ماهی یا تخم مرغ؛ یک تا دو بار در روز کاهش مصرف چربی ها مصرف کافی گلوسیدها اما از نوع مناسب
منابع نشاسته یا قند
توجه به مصرف گلوسیدها (قندها) از دو نظر ضرورت دارد. قندها به دو دسته قندهای ساده و پیچیده تقسیم می شوند. قندهای ساده به سرعت جذب می شود و قند خون را بالا می برد که در انواع مربا، نان سفید، شیرینی جات و به عبارتی در خوراکی های با طعم شیرین وجود دارد. اما قندهای پیچیده که در آرد و غلات سبوس دار وجود دارد زمینه ساز تغییرات کمتری در نوسان قند خون می شود و مصرف آن ها برتری دارد. همچنین فیبرهای موجود در آن ها از نظر تغذیه نیز ارزش دارد زیرا روند هضم را تنظیم و قند خون را کنترل می کند.
انتخاب بهترین چربی ها
رژیم غذایی سرشار از چربی ها بر عملکرد انسولین و بروز اضافه وزن در مبتلایان به دیابت تاثیر دارد. براساس توصیه متخصصان، مصرف چربی ها باید ۳۵ تا ۴۰ درصد دریافت انرژی روزانه را شامل شود که البته چربی های غیراشباع (روغن های گیاهی) بر روغن های اشباع حیوانی برتری دارد. افراط در مصرف چربی ها زمینه بروز گرفتگی عروق در دیابتی ها را تشدید می کند.
«خوراکی های لایت» هم بی ضرر نیستند!
بسیاری از مبتلایان به دیابت به خصوص جوان ها تمایل به مصرف نوشابه ها و دیگر خوراکی هایی را دارند که برچسب «لایت» دارد. اما نباید درباره مصرف آن ها و تاثیرنگذاشتن بر قند خون اطمینان داشت. در واقع برچسب " بدون قند" نشان می دهد که این محصول فاقد ساکاروز یا شکر سفید اما حاوی مقدار زیادی فروکتوز؛ نوع دیگری قند است که همان تاثیر را بر افزایش قند خون دیابتی ها دارد. حتی درباره مصرف خوراکی های لایت نیز باید احتیاط به خرج دارد.
نظر شما