تراژدیِ عارف در بهارستان

تحولات امروز، فعالیت و اظهار نظر چهره‌های سیاسی در خصوص اتفاقات جاری کشور را در بسته خبری سیاسی امروز ایمنا دنبال کنید.

خبرگزاری ایمنا، در بسته سیاسی خود به ارائه گزیده اخبار منتشر شده طی بیست و چهار ساعت گذشته می پردازد:

ویژگی‌های جدیدترین پهپاد ساخت ارتش

امیر سرتیپ کیومرث حیدری، درباره آخرین دستاوردهای سازمان جهاد خودکفایی این نیرو در حوزه طراحی و ساخت سامانه‌های پهپادی، گفت: نیروی زمینی ارتش نمونه جدیدی از پهپاد دست‌پرتاب «فرپاد» را ساخته و در اختیار یکان‌های عملیاتی قرار داده و این سامانه پهپادی دیگر در حوزه تحقیقاتی نیست، چراکه تست‌های میدانی آن انجام شده است و در حوزه عملیاتی در اختیار یکان‌های این نیرو قرار گرفته است.فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه این پهپاد دست‌پرتاب در حوزه شناسایی و مراقبت از خطوط مرزی و سایر عملیات‌های مرتبط مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: از پهپاد فرپاد در راستای تجهیز تیپ‌های متحرک هجومی و واکنش سریع و یکان‌های اطلاعاتی استفاده می‌شود.وی با تاکید بر اینکه پهپاد فرپاد مجهز به سامانه خلبان خودکار و ایستگاه زمینی قابل حمل است، افزود: این پهپاد در حوزه جنگ الکترونیک نیز از قابلیت‌های لازم برخوردار بوده و همچنین توانایی کشف اهداف به صورت تصویری را دارد. نیروی زمینی ارتش در حوزه پهپاد سابقه طولایی دارد و امروز از انواع سامانه‌های پهپادی از جمله سامانه‌های پهپادی رادارگریز و پهپاد با قابلیت پرواز در شب و شناسایی و رزمی برخوردار است.

نایب رئیس فراکسیون امید: شرایط فعلی انتخابات، مطلوب اصولگرایان است

عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه و نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، با اشاره به انتخابات مجلس یازدهم، گفت: هر تحلیلی که در خصوص انتخابات مجلس یازدهم انجام دهیم تحلیل در فضاست. ما نمی‌توانیم بدون آمارسنجی و رأی‌سنجی مردم پیش‌بینی‌هایی صورت دهیم.او با یادآوری اینکه میزان مشارکت مردم در انتخابات در ترکیب مجلس آینده تاثیر مستقیم دارد تاکید کرد: اگر درصد مشارکت زیر ۲۵ درصد باشد، مجلسی شبیه مجلس نهم یا هفتم خواهیم داشت. اما اگر درصد مشارکت بیش از ۲۵ درصد و کمتر از ۴۰ درصد باشد، مجلس دوگفتمانی خواهیم داشت که تمام گفتمان‌ها در آن حضور پیدا خواهند کرد. اصل موضوع در حال حاضر بستگی به میزان مشارکت مردم دارد. این نماینده مجلس ادامه داد: بنده در جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم گفتم در شرایط فعلی نمی‌توان شاهد مشارکت بالای مردم در انتخابات بود. شرایط کنونی مطلوب حال اصولگرایان است، اما اگر فضای مشارکتی بالایی داشته باشیم، معتقدم مجلس یازدهم مجلس متعالی به لحاظ وجود وزن‌ها و گفتمان‌های مختلف در صحن علنی مجلس خواهد بود. در غیر این صورت همان‌طور که گفتم، مجلس یازدهم شبیه مجلس هفتم یا نهم خواهد بود. حسین‌زاده در پاسخ اینکه شباهت مجلس آینده به مجلس دهم محتمل است یا خیر، گفت: آرزو نمی‌کنم که مجلس یازدهم شبیه مجلس دهم شود. ما باید به یک نرم استاندارد در سیاست‌ورزی برسیم. این ایراد هم تنها به مجلس برنمی‌گردد، در حال حاضر اشخاصی هستند که وزیر شده‌اند و تا دیروز عضو احزاب بوده‌اند، اما امروز از آن احزاب انصراف داده‌اند. در صورتی‌ که افرادی که وزیر می‌شوند باید همچنان عضو همان حزبی که بوده‌اند باقی بمانند. او ادامه داد: همچنین بسیاری از افراد زمانی که وارد مجلس می‌شوند صرفاً برای باقی ماندن در عرصه سیاست خودشان را از ۲ جریان اصلی جدا می‌کنند و شاکله جدیدی می‌گیرند. در اینجا به نظر می‌رسد موازنه آرا بر هم می‌خورد و افرادی در نظرسنجی‌ها، طرح‌ها و لوایح می‌توانند در ۲ طرف بازی همزمان حضور داشته باشند که اساساً این موضوع به نفع دموکراسی نیست. حسین‌زاده با اشاره به اینکه باید به سمت تحزب‌گرایی برویم گفت: واقعیت امر این است که اگر کشور شانس بیاورد، باید به سمت تحزب و حزب‌گرایی به مفهوم واقعی پیش برویم. البته نه اینکه جریان اصلاح‌طلب ۲۸ حزب داشته باشد و هیچ‌کدام از احزاب غالب نباشند و همچنان در حالت جبهه باقی بمانند. اگر احزاب تبدیل به یک کلان‌حزب اصلاح‌طلب و کلان‌حزب اصولگرا شوند و موضوعات را مانند کشورهای توسعه‌یافته پیش ببرند، کیفیت مجلس هم‌ تغییر اساسی می‌کند.

 واعظی: صداوسیما در مورد لوایح FATF یک طرفه عمل می‌کند

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری، در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سوالی درباره بحث رفراندوم و انتقاداتی که در خصوص اظهارات رئیس جمهوری مطرح شد گفت: من متوجه نیستم کسانی که مخالف یک اصل قانون اساسی هستند به چه چیزی اشکال دارند. بالاخره این یک اصل مترقی است که در قانون اساسی ما وجود دارد و بعد از انقلاب هم هر زمان که مراحل آن طی شده از آن استفاده کردیم. وی ادامه داد: با اصل رفراندوم نباید مخالفت کرد ضمن اینکه (این اصل) خیلی صراحت دارد که باید مراحل آن طی شود و در اختیار یک ارگان هم نیست. بالاخره دولت، مجلس و مقام معظم رهبری باید به یک نقطه روشنی برسند و اجرا شود. به اعتقاد من این مخالفت ندارد همانند بقیه اصولی است که در قانون اساسی وجود دارد و در مقاطعی لازم هست که از آن استفاده شود.

هم‌راستایی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان

محمود صادقی دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با تشریح فعالیت‌های انجمن در قالب جدید حزبی بعد از کنگره دو سال پیش و مطابقت با قانون جدید احزاب وزارت کشور، گفت: انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در تهران و کلیه شعب استانی خود در قالب ستادهای انتخاباتی، فعالیت خود را آغاز می‌کند. این فعالیت در راستای سیاست‌های انتخاباتی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان است و اگر قرار بر این باشد، لیست مشترکی از سوی این شورا معرفی شود، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در سراسر کشور به معرفی اساتید صاحب نظر، شاخص و دارای برنامه جامع و مشخص خواهد پرداخت.

عدم حضور عارف در انتخابات مجلس شایعه است

شهیندخت مولاوردی، دبیر شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان، گفت: نخستین همایش رابطین استانی و اعضای شورای استان ها با اعضای شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان فردا برگزار می شود.، وی درباره استراتژی اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات دوم اسفندماه مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح طلبان هنوز به استراتژی واحدی نرسیده اند و همه این نشست ها و جلسات برای این است که اصلاح طلبان به جمع بندی برسند. دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان در واکنش به اظهارات برخی از شخصیت های اصلاح طلب درباره عدم حضور عارف در انتخابات مجلس گفت: این اخبار شایعه است و رسانه ها باید اخبار شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان را از ارگان مطبوعاتی آن جویا شوند.

تکذیب عدم کاندیداتوری عارف در انتخابات مجلس

علی صوفی، دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات، با اشاره به اینکه در شرایطی که بخواهیم انتخابات را کاملاً رقابتی کنیم، احزاب می‌توانند نقش بسیار پررنگی ایفا کنند، گفت: «حالت رقابتی می‌تواند انتخابات را پرشور کند؛ هرچه انتخابات رقابتی‌تر باشد، به همان نسبت پرشورتر هم خواهد بود.» وزیر تعاون دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه انتخابات رقابتی زمانی اتفاق می‌افتد که احزاب بتوانند با یکدیگر رقابت کنند، ادامه داد: انتخابات رقابتی همچنین در شرایطی ممکن است که از آزادی نسبی قابل قبولی برخوردار باشد؛ یعنی کاندیداهای احزاب بدون استثنا و بدون تبعیض مورد بررسی صلاحیت‌ها قرار گیرند.   این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره شرایط آزادی نسبی در انتخابات توضیح داد: نباید این‌طور پیش رود که برخی احزاب از یک حاشیه امن برخوردار باشند و کاندیداهای آنها صد درصد مورد تایید قرار گیرند و هیچ مانعی در بررسی صلاحیت‌ آنها غیر از موانع قانونی وجود نداشته باشد، اما کاندیدای بعضی از احزاب مورد تایید قرار نگیرند یا اینکه از قبل اطمینان نداشته باشند که چه لیستی را می‌توانند ارائه دهند. در این صورت انتخابات از حالت رقابتی خارج می‌شود، مشکل کنونی ما در کشور این است. تا این تبعیض‌ها و موانع برطرف نشود احزاب نمی‌توانند نقشی ایفا کنند.

او همچنین گفت: اگر احزاب بتوانند کاندیدای مورد نظر خود را وارد صحنه کنند و انتخابات از طریق صندوق‌های رأی مشخص شود و مردم آزادی داشته باشند تا بتوانند کاندیداهای مختلفی را که از طریق احزاب عرضه می‌شوند انتخاب کنند، وضعیت متفاوت خواهد بود.دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات ادامه داد: مردم وقتی ببیند احزاب مورد نظر آنها کاندیداهایی را معرفی می‌کنند با اهداف خاص، به ویژه که آن احزاب از قبل سلایق و رویکردهایشان نسبت به مسائل کشور را مطرح کرده باشند، به تدریج سعی می‌کنند به جای اینکه به دنبال افراد بروند به سراغ احزاب و برنامه‌های آنها بروند. به این ترتیب احزاب می‌توانند تاثیرگذارتر باشند. دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات درباره شرایط حضور اقشار مردم در انتخابات گفت: اگر اصناف و اقشار مختلف از دانشجو، روحانی و حتی اقوام مختلف و... احساس کنند که نام کاندیدای مورد نظرشان در فهرست‌های انتخاباتی وجود دارد، سعی خواهند کرد در رقابت شرکت کنند تا بتوانند کاندیدای خود را پیروز انتخابات کنند. در غیر این صورت با توجه به شرایط موجود، نمی‌توانیم از احزاب انتظار چندانی داشته باشیم.

کد خبر 395015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.