۲۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
هشدارهایی برای سلامت روده‌ها

بسیاری از وضعیت‌هایی که نیاز به مداخله پزشکی دارد از جمله آکنه، واکنش‌های آلرژیک و حتی افسردگی و اضطراب می‌تواند ناشی از عدم سلامت روده‌ها باشد.

به گزارش ایمنا، درد شکم، التهاب و سایر مسائل گوارشی از علائم آشکار مشکلات روده‌ای محسوب می‌شود؛ سلامت روده‌ها بر فرایندهای دیگر مانند ترشح هورمون‌های خاص و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر می گذارد. در ادامه شما را با بعضی علائم هشدار دهنده بدن برای سلامت روده‌ها آشنا می‌کنیم:

سطوح بالای قند: دیابت مزمن ناشی از انباشت بیش از حد قند در خون شما است. اما علت دیگر آن می‌تواند عملکرد ضعیف روده باشد. باکتری‌های مفید روده در صورت آسیب‌دیدن، در فرایندهای متابولیکی خود مشکل پیدا می‌کنند؛ این فرایندها شکر را به انرژی تبدیل می کنند.

مشکلات پوستی: شرایطی مانند آکنه و اگزما ممکن است با مشکلات روده مرتبط باشد، به ویژه زمانی که در باکتری‌های خوب روده تغییراتی ایجاد می‌شود. به عنوان مثال یک اختلال شناخته شده به نام سندرم روده تحریک پذیر، باعث سخت شدن هضم ذرات خاصی از مواد غذایی و ایجاد التهاب به خصوص در ناحیه پوست می شود.

مسائل گوارشی: التهاب شکم، تولید گاز و اسهال از علائم واضح تغییرات در باکتری‌های مفید روده است؛ این باکتری‌ها مسئول حفظ سلامت دستگاه گوارش بوده، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و حتی بر نحوه عملکرد مغز نیز تاثیر می‌گذارند.

تنفس بدبو:  تنفس بد بو ناشی از عدم تعادل میکروبی در روده است. در شرایطی که این عدم تعادل‌ها در معده آغاز شوند، در بسیاری مواقع به بخش های دیگر بدن، از جمله دهان نقل مکان می‌کند. اگر دهانشویه‌ها و روش‌های درمانی خارجی دیگر موجب از بین‌رفتن بوی بد دهان نشود، بروز مشکل در روده‌ها می تواند دلیل این شرایط باشد.

مشکلات خواب: اختلالات خواب ممکن است نشانه هشدار دهنده  یک عدم تعادل در مواد شیمیایی ترشح‌شده توسط مغز برای خواب خوب باشد. در واقع حدود ۷۰ درصد سروتونین در روده ها ساخته می‌شود. هنگامی که سطوح سروتونین کاهش یابد یا شرایط عادی نداشته باشد، بی‌خوابی و اختلالات خواب از نشانه‌های شایع محسوب می شود.

علاقه زیاد به خوردن شیرینی: عدم تعادل در باکتری‌ها به واسطه مصرف منظم قند و شیرینی‌ها می‌تواند اشتیاق بی‌انتها برای مصرف این نوع مواد غذایی را در پی داشته باشد. در واقع باکتری‌ها با این ماده که آن‌ها را تغذیه می‌کند، سازگار شده و هنگامی که سطوح آن کاهش یابد، آن‌ها سوخت مورد نیاز خود را از مغز دریافت می‌کنند. در نتیجه افراد اشتهای بیشتری برای مصرف خوراکی‌های شیرین داشته و با گذشت زمان وزن اضافه خواهند کرد.

منبع: آوای سلامت

کد خبر 389781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.