۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
خواص درمانی "سیاه دانه"

از زمان‌های قدیم تا کنون از سیاه دانه به عنوان داروی گیاهی موثر برای کاهش فشار خون، کلسترول و همچنین درمان سرطان استفاده شده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ترکیبات موجود در سیاه دانه، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان است. این گیاه معجزه‌گر حاوی مواد مغذی نظیر اسید آمینه، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آلکالوئیدها، پتاسیم، آهن، سدیم، کلسیم و بسیاری از ویتامین‌ها است. در ادامه به بررسی بعضی از خواص درمانی سیاه دانه می‌پردازیم:

کاهش فشار خون

بررسی‌های محققان نشان داده است که مصرف روزانه سیاه دانه، باعث کاهش فشار خون بالا می‌شود. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، به مدت دو ماه متوالی، به صورت روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم از این داروی گیاهی را مصرف کنید و از این طریق فشار خون خود را کنترل کنید. از دیگر ویژگی‌های مهم این گیاه می‌توان به کنترل دیابت اشاره کرد. بعضی مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه دو گرم سیاه دانه، می‌تواند سطح قند خون ناشتای افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. این گیاه دارویی، مقاومت نسبت به انسولین را کاهش و عملکرد سلول‌های بتا را بهبود می‌بخشد. مصرف روزانه سیاه دانه، نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع یک و دو دارد و عوارض بدی نیز برای بدن ایجاد نمی‌کند.

کاهش کلسترول

کلسترول ماده‌ای است که بدن به مقداری از آن نیاز دارد، اما تجمع بیش از حد آن باعث بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. یک مطالعه علمی ثابت کرده است که مصرف سیاه دانه می‌تواند کلسترول بد و تری گلیسیرید خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد؛ کاهش کلسترول باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته مغزی و قلبی می‌شود. به نظر می‌رسد که روغن سیاه دانه، بیشتر از پودر آن در کاهش کلسترول خون موفق بوده است.

پیشگیری و درمان سرطان

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، بنابراین تاثیرات منفی رادیکال‌های آزاد را خنثی و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند. مطالعات زیادی در این زمینه نشان داده است که مصرف سیاه دانه در درمان انواع سرطان‌ها مانند سرطان لوزالمعده، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان پوست و سرطان دهانه رحم مفید است. در واقع ترکیبات موجود در سیاه دانه می‌تواند بسیاری از سلول‌های سرطانی بدن را از بین ببرد.

کد خبر 385116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.