به گزارش ایمنا به نقل وبدا، علیرضا رییسی در مراسم گشایش سومین همایش بین المللی تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: ۸۲ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری های غیر واگیر است و این مساله با تغذیه ناسالم گره خورده است. تغذیه ناسالم مهمترین عوامل مرگ و میر بیماری های غیر واگیر است و باید این حلقه را بشکنیم.
رییسی با بیان اینکه در کشور ۲.۵ برابر میانگین استاندارد دنیا نمک مصرف می شود، ادامه داد: در حال حاضر، میزان آگاهی مردم از ابتلا به فشارخون بالا حدود ۵۰ درصد است و نمک نقش مهمی در بروز این بیماری دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در بحث محصولات صنعتی، کاهش نمک و چرب های ترانس است که باید کنترل شود. همچنین لازم است متخصصان و کارشناسان تغذیه در این زمینه ایده های جدیدی داشته باشند.
وی اضافه کرد: اعلام فهرست محصولات غذایی آسیب رسان و ایجاد محدودیت تبلیغات آنها در صداوسیما از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در راستای کاهش بیماری های غیر واگیر و تغذیه ناسالم است.
به گفته رییسی، توانمندسازی مادران به ویژه در روستاها در حوزه تغذیه از دیگر اقداماتی است که در شبکه بهداشت و درمان در حال انجام است زیرا مادران مدیران خانواده هستند و می توانند نقش مهمی در کنترل بیماری های غیر واگیر ناشی از تغذیه ناسالم داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: آموزش تغذیه سالم به عنوان یکی از بسته بندی های خدمتی در شبکه ادغام یافته و انتظار ما از کارشناسان تغذیه آن است که با آموزش مناسب، سلامت را به جامعه تزریق کنند.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان تغذیه نباید همواره به دنبال ارائه رژیم غذایی لاغری باشند، هدف آن است که این افراد زندگی سالم را به جامعه معرفی کنند و به بررسی وضعیت چاقی و فشار خون بپردازند.
نظر شما