فرصت بازار سرمایه

شاخص بورس طی معاملات روز گذشته افزایش چشمگیری داشته است که می‌تواند خبر از ارتقا بازار سرمایه دهد اما دلایل این افزایش در شاخص با دلایل رشد آن در شرایط عادی بازار، متفاوت است.

به گزارش ایمنا، روزنامه اعتماد با مقدمه بالا در یادداشتی به قلم حمید میرمعینی آورده است: در هر دوره‌ای متناسب با شرایط حاکم، یکسری مولفه مهم وجود دارد که می‌تواند قدرت اثرگذاری بالاتری بر بازار داشته باشد، لذا همیشه وزن عوامل مختلف یکسان نیست و بسته به شرایط موجود تغییر می‌کند.

در شرایط کنونی افزایش ارزش در بازار سرمایه پیش از هر تحلیلی نشان می‌دهد که بازار در شرایط عادی به سر نمی‌برد، چرا که اگر در یک حالت عادی بودیم نباید تغییر چشمگیری در بازار به وجود می‌آمد. حال می‌بینیم که رشد شاخص‌ها روندی صعودی به خود گرفته است. رشد یکباره شاخص معاملات در بازار سرمایه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اولین عامل بحث افزایش تورم است که مسلما متناسب با افزایش تورم درآمدها و ...ارزش سهام شرکت‌ها نیز افزایش می‌یابد.

جام جهانی، تورنمنتی ورزشی یا فرصتی اقتصادی؟

روزنامه آرمان هم از زاویه ای دیگر به جام جهانی نگاه کرده و نوشته است: تنها چند ساعت به آغاز بازی‌های جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه زمان باقی مانده است. روسیه به بهانه برگزاری بزرگ‌ترین رویداد فوتبالی جهان که در آن ۷۳۶ فوتبالیست از ۳۲ کشور فعالیت دارند، نگاه جهانیان را از امروز تا ۱۵ ژوئیه به سمت خود جلب می‌کند. شاید زمانی که ژول ریمه، رئیس وقت فدراسیون جهانی فوتبال، در سال ۱۹۲۸ تصمیم گرفت برای اولین بار چند کشور مختلف را در قالب مسابقه‌ای بین قاره‌ای و در سطحی حرفه‌ای در یک تورنمنت روبه‌روی هم قرار دهد، مسائل اقتصادی و سودآوری مالی از قِبَل برگزاری جام‌جهانی جایگاهی در مخیله او نداشت.

اما امروز پس از گذشت حدود ۹۰ سال از آن زمان شاید به‌سختی بتوان به این پرسش پاسخ داد که آیا جام‌جهانی رویدادی ورزشی است یا اقتصادی؟ آمار نشان می‌دهد معمولا کشورهای میزبان بازی‌های جام‌جهانی در سال قبل و سال برگزاری مسابقات، روند رو به رشدی را به‌لحاظ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) تجربه می‌کنند.  به‌عنوان مثال، کره‌جنوبی که میزبانی جام‌جهانی ۲۰۰۲ را بر عهده داشت، رشد سه‌درصدی تولید را در آن سال تجربه کرده است.

پرواز سه کانالی بورس

فاطمه اسماعیلی هم در گزارش بورس روزنامه دنیای اقتصاد آورده است: نماگر بورس تهران معاملات روز گذشته را با جهش بی‌سابقه ۲ هزار و ۷۶۸ واحدی به پایان رساند تا با ثبت سه کانال‌شکنی به رقم ۹۹ هزار و ۱۴۶ واحد برسد.

همچنین ورود نقدینگی از سوی معامله‌گران به‌ویژه حقیقی‌ها ارزش معاملات خرد را به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان رساند که از ۱۷ فروردین ۹۴ تکرار نشده است. این رونق معاملاتی در شرایطی رقم می‌خورد که میانگین ارزش روزانه معاملات در سال‌جاری به زحمت به ۱۲۰ میلیارد تومان می‌رسد. مهم‌ترین محرک رشد دیروز سهام را می‌توان به مباحث ارزی این روزها و افزایش قیمت‌ها ناشی از انتظارات تورمی ارتباط داد. جایی که اختلاف جدی میان نرخ ارز در بازار غیررسمی و دلار ۴۲۰۰ تومانی بسیاری را نسبت به انعکاس نرخ‌های بالاتر دلار در سودآوری شرکت‌ها امیدوار کرده است.

با توجه به محرک‌های موجود، به غیر از ریسک‌های غیراقتصادی همچون مداخله سیاست‌گذار در روند قیمت‌گذاری و رخدادهای سیاسی، عامل دیگری نمی‌تواند سد راه رونق سهام شود. بنابراین و از آنجا که حدود ۱۰۸ میلیارد تومان نقدینگی در صف‌های خرید سهام در پایان معاملات دیروز باقی مانده بود، انتظار می‌رود در آغاز معاملات هفته آینده شاهد تداوم صعود سهام و ۶ رقمی شدن شاخص بورس باشیم.

وسوسه دلار

روزنامه شرق نیز در گزارش تیتر اول خود نوشت: ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی گرچه بسیاری از فعالان اقتصادی و متقاضیان ارز را با کمبود ارز مواجه کرده، اما برای بسیاری نرخ جذابی است و آنها را به فعالیت بیشتر واداشته است. میزان واردات با نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در بهار امسال نسبت به سال گذشته جهش ۶۶ درصدی را تجربه کرده؛ در دو ماهه ابتدایی سال گذشته میزان واردات ثبت‌شده ۱۲ میلیارد دلار بود و در فروردین و اردیبهشت به ۲۰ میلیارددلار رسیده است.

کارشناسان این اتفاق را مثبت ارزیابی نمی‌کنند و معتقدند بیش از دو برابرشدن میزان واردات به‌دلیل تفاوت نرخ ارز رسمی و نرخ معامله‌شده در بازار غیررسمی رخ داده است. موضوع دیگری که کارشناسان بر آن تأکید می‌کنند این است که در زمان تعدیل نرخ ارز و نرخ ارز تخصیصی ارزان‌تر از نرخ بازار غیررسمی، تقاضای ثبت سفارش واردات افزایش می‌یابد و تقاضای واقعی از غیرواقعی را نمی‌توان تشخیص داد.

کد خبر 345957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.