پدافند غیرعامل در پی بی‌اثر کردن تهدیدات علیه زیرساخت‌های کشور است

رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیرعامل به بی‌اثر ساختن تهدیدات علیه زیرساخت‌های کشور می‌پردازد؛ لذا تهدیدشناسی فعالیتی جدی در حوزه پدافند غیرعامل محسوب می‌شود.

به گزارش گروه پایداری خبرگزاری ایمنا، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل صبح امروز در سومین جشنواره علمی سلمان فارسی اظهار داشت: موضوع پدافند غیر عامل به نوعی بی اثر ساختن تهدیداتی است که متوجه زیرساخت‌های کشور هستند؛ لذا تهدیدشناسی فعالیتی جدی در حوزه پدافند غیر عامل محسوب می‌شود؛ در این رابطه تهدیدات مورد مطالعه بر اساس تهدیدات انسان‌ساخت است که شامل تهدیدات بر پایه مولفه‌های انسانی و سخت‌افزاری می‌شود.

وی افزود:‌ در همین رابطه یکی از تهدیداتی که بر پایه مولفه های انسانی قرار دارد، تهدیدات زیستی است؛ تهدیداتی که بر اساس تحقیقاتِ صورت گرفته، دومین خطر تهدیدآفرین برای انسان تلقی می‌شود؛ لذا بر همین اساس است که محققان در تلاش برای ساخت انسان مصنوعی هستند.

جلالی ادامه داد: اینکه در دانش و فناوری های موجود تهدید وجود دارد، بحثی است که باید در دانشگاه ها به آن پرداخت؛ چون نه می‌توان گفت که دانش تهدیدآفرین است و نه اینکه بی‌خطر است؛ زیرا بسیاری از تهدیدات موجود، ترکیبی از دانش‌های مختلف هستند و در کنار آن دانش‌هایی هم برای زندگی بهتر بشر وجود دارد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: تجهیرات الکترونیکی برپایه، دارای لایه های به‌اصطلاح شیطانی هستند که امکان و قابلیت اشراف، کنترل و تخریب را به سازنده آن می دهد؛ لذا این جشنواره بر آن است تا موضوعات تهدیدآفرین از جنس فناورانه را در مراکز علمی بررسی کند و لایه های شیطانی و مسیرهای کنترل و اشراف آنها را استخراج و سپس کنترل کند؛ زیرا اگر کنترل نکنیم، آسیب‌های فراوانی خواهد داشت.

جلالی اذعان کرد: تلاش‌های مستمر علمی و پژوهشی که انجام دادیم موفق شدیم برخی زیرساخت‌ها مانند ایمن‌سازی تاسیسات هسته‌ای نظنز را در برابر تهدیدات سایبری ایمن‌سازی کنیم؛ همچنین موفق شدیم در صنایع موشکی، فناوری «ضد جمینگ» بکار ببریم.

وی گفت: فاصله بین تحقیق و توسعه و تبدیل آن به دانش باید فاصله قابل قبولی داشته باشد؛ این در حالی است که هنوز دانشجویان ما به علوم ریاضی 30 سال پیش متکی هستند.

کد خبر 325381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.