هیپو گلیسمی؛ بیماری شایع دیابتی‌ها/ درمان اولیه بستگی به نشانه‌های بیماری دارد

یک متخصص دیابت در خصوص بیماری دیابت گفت: هیپوگلسمی یا افت قند خون به حالتی گفته می شود که در آن قند خون دچار کاهش می شود. گلوکز منبع اصلی انرژی در بدن است، همان طور که یک ماشین ساده برای حرکت نیاز به سوخت در، بدن و مغز نیز برای عملکرد صحیح نیاز به گلوکوز دارند.

به گزارش ایمنا هیپوگلیسمی یکی از بیماری‌های شایع در کل جهان است به پایین افتادن قند خون به زیر شصت میلی‌گرم بر دسی‌لیتر گفته می‌شود.
دکتر فرهاد گودرزیان، متخصص دیابت در این باره به خبرنگار ایمنا گفت: هیپو گلیسمی به طور شایع در بیماران دیابتی با کنترل قند خون رخ می دهد. گرچه به ندرت کاهش قند خون در افرادی که مبتلا به دیابت نیستند نیز اتفاق می افتد. طپش قلب، خستگی، رنگ پریدگی، لرزش، اضطراب، تعرق، احساس گرسنگی، تحریک پذیری، احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن اطراف دهان، حالت گریه و کابوس در طی خواباز علائم و نشانه های هیپوگلیسمی است.
گودرزیان بیان داشت: اگر هیپوگلیسمی شدید باشد می تواند علائم و نشانه هایی چون گیجی، رفتار غیر عادی، عدم توانایی درانجام وظایف معمول، اختلالات بینایی ماند تاری دید، تشنج و نهایتا از دست دادن هوشیاری را به دنبال داشته باشد. اما حالت های ذکر شده ممکن است در موارد دیگر به غیر از هیپوگلیسمی نیز ایجاد شوند.
به گفته وی اندازه گیری قند خون در هنگام بروز این علائم و نشانه ها موجب می شود اطمینان حاصل کنیم که این علائم به دلیل هیپوگلیسمی است یا خیر.
این متخصص دیابت ادامه داد: درمان سریع هیپوگلیسمی شامل مراحلی است که موجب برگشتن میزان قند خون به اندازه طبیعی یعنی حدود 70 تا 110 میلی گرم در دسی لیتر شود. این اقدامات می تواند در اثر مصرف مواد غذایی یا دارو صورت گیرد.
به گفته وی درمان سریع اولیه که برای هیپوگلیسمی انجام می شود، بستگی به نشانه های آن در بدن دارد. نشانه های اولیه و خفیف هیپوگلیسمی معمولا با مصرف کردن 15 تا 20 گرم از مواد غذایی که حاوی قند هستند، برطرف می شود.
گودرزیان در ادامه افزود: این مواد غذایی باید به گونه ای انتخاب شوند که در بدن به راحتی و یا به سرعت تبدیل به گلوکز شوند. برای نومنه آب نبات، آب میوه، قرص ها و ژل های گلوکز از این دسته هستند.
به گفته وی مواد غذایی چرب و یا حاوی پروتئین برای درنان هیپوگلیسمی مناسب نیستند، زیرا به سرعت جذب و باعث افزایش قند خون نمی شوند. بعد از مدت 15 دقیقه از مصرف مواد قندی، قند خون باید مجددا اندازه گیری شود.
گودرزیان گفت: اگر قند خون فرد هنوز کمتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر باشد ، مصرف مجدد مواد قندی به همان میزان قبلی تکرار شود تا قند خون به بالاتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر برسد.
به گفته وی هنگامی که قند خون به میزان طبیعی رسید، اگر به لحاظ زمانی نزدیک به زمان مصرف یک وعده غذایی هستید، آن وعده غذایی مصرف شود. اگر فاصله طولانی وجود دارد، مصرف غذای مختصر توصیه می شود تا به ثابت شدن قند خون کمک کند.
گودرزیان افزود: اگر نشانه های هیپوگلیسمی به قدری شدید بود که فرد قادر به استفاده از مواد قندی از طریق خوراکی نباشد، نیاز به استفاده از محلول گلوکوز و یا داروی گلوکاگون از طریق تزریق ضرورت پیدا می کندکه باید توسط افراد آموزش دیده انجام شود.
وی همچنین یادآور شد: این نکته دارای اهمیت است که به فردی که هوشیار نیست، نباید خوراکی و یا نوشیدنی داده شود، زیرا ممکن است با ورود آنها به سیستم تنفسی وضعیت بیمار را بدتر و دشوارتر کند.
11174/130
کد خبر 255308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.