به گزارش گروه ترجمه سرویس علم و فناوری ایمنا و به نقل از نچرال نیوز، تیامین یا ویتامین ب۱ اولین ویتامینی از ویتامینهای گروه ب کشف شدهاست. عملکرد آن در اندامها، فعال کردن آنزیمهای لازم برای سوختن قند در بدن است. این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه کربن دارد. نقش مهم دیگر آن در اعصاب است. ما برای انجام هر حرکت و یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند، تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد. همچنین در درمان کولیت اولسراتیو، بیماریهای قلبی، دیابت، ایدز، زخم خوره، آب مروارید، آب سیاه و استرس مفید است. برخی از ورزشکاران به منظور بهبود عملکرد از آن استفاده میکنند.
ویتامین B۱ (تیامین) یک ویتامین نادر است. مقدار کمی از آن را میتوان تقریبا در تمام مواد غذایی یافت و بسیاری از غذاها دارای مقدار قابل توجهی B۱ هستند اما بااین حال هنوز حدود ۲۰٪ از آمریکاییها از این ویتامین بسیار مهم و لازم محرومند. کمبود ویتامین ب دلیل بیماری بری بری است. این بیماری منجر به مرگ میشود.
کمبود این بیماری همچنین مشکلات سیستم عصبی، از جمله کوری ایجاد میکند. رژیم غذایی نامناسب، مصرف کربوهیدرات و صدمه به مخاط روده، می تواند جذب B۱ را به میزان ۹۰٪ کاهش دهد. تخمین زده میشود که ۳۰-۸۰٪ از افرادی که الکل مصرف میکنند دچار کمبود ویتامین B هستند. سن در جذب ویتامینهای B عاملی اساسی است. بنابراین مصرف مکمل برای افراد ۵۰ سال و بالاتر پیشنهاد شده است. استفراغ و اسهال منجر به دفع بیش از حد B۱ میشود.
غذاهای مملو از سولفیدها، ماهی خام، قهوه و چای مملو از ویتامینB۱ است. خوردن یک رژیم غذایی متنوع از غذاهای کامل فرآوری نشده، (۸۰٪ خام) و غلات سبوسدار، سبزیجات، مارچوبه، کلم بروکسل، نخود سبز، برگ چغندر، اسفناج و سیب زمینی شیرین، لوبیا و حبوبات مثل چیتی، عدس و بادام زمینی، دانهها و آجیل (آفتابگردان، کنجد، کتان ) همراه با هندوانه و پرتقال منابع خوبی از B۱ است.
/126
ویتامین B۱ (تیامین) یک ویتامین نادر است. مقدار کمی از آن را میتوان تقریبا در تمام مواد غذایی یافت و بسیاری از غذاها دارای مقدار قابل توجهی B۱ هستند اما بااین حال هنوز حدود ۲۰٪ از آمریکاییها از این ویتامین بسیار مهم و لازم محرومند. کمبود ویتامین ب دلیل بیماری بری بری است. این بیماری منجر به مرگ میشود.
کمبود این بیماری همچنین مشکلات سیستم عصبی، از جمله کوری ایجاد میکند. رژیم غذایی نامناسب، مصرف کربوهیدرات و صدمه به مخاط روده، می تواند جذب B۱ را به میزان ۹۰٪ کاهش دهد. تخمین زده میشود که ۳۰-۸۰٪ از افرادی که الکل مصرف میکنند دچار کمبود ویتامین B هستند. سن در جذب ویتامینهای B عاملی اساسی است. بنابراین مصرف مکمل برای افراد ۵۰ سال و بالاتر پیشنهاد شده است. استفراغ و اسهال منجر به دفع بیش از حد B۱ میشود.
غذاهای مملو از سولفیدها، ماهی خام، قهوه و چای مملو از ویتامینB۱ است. خوردن یک رژیم غذایی متنوع از غذاهای کامل فرآوری نشده، (۸۰٪ خام) و غلات سبوسدار، سبزیجات، مارچوبه، کلم بروکسل، نخود سبز، برگ چغندر، اسفناج و سیب زمینی شیرین، لوبیا و حبوبات مثل چیتی، عدس و بادام زمینی، دانهها و آجیل (آفتابگردان، کنجد، کتان ) همراه با هندوانه و پرتقال منابع خوبی از B۱ است.
/126




نظر شما