رزمایش «جان‌فدا ۲» جلوه‌ای از اقتدار ملی و سرمایه اجتماعی ایران است

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با تأکید بر نقش‌آفرینی مردم در مواجهه با تهدیدهای دشمن، حضور مستمر و سازمان‌یافته اقشار مختلف جامعه را از ظرفیت‌های مهم کشور دانست و گفت: رزمایش «جان‌فدا ۲» ششم آبان‌ماه با مشارکت مردم در سراسر لرستان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سردار نعمت‌الله باقری در جلسه هماهنگی برگزاری رزمایش «جان‌فدا ۲» با اشاره به تداوم حضور مردم در خیابان‌ها پس از شهادت رهبر شهید و آغاز جنگ تحمیلی سوم، موسوم به جنگ رمضان، اظهار کرد: نزدیک به ۲۳۰ شب است که مردم به‌صورت خودجوش در صحنه حضور دارند و این حرکت با پایداری ادامه یافته است.

وی با بیان اینکه مشارکت مردمی به یکی از ظرفیت‌های پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح تبدیل شده است، افزود: این حضور، محاسبات دشمن را با چالش مواجه کرده و موجب ناامیدی جبهه مقابل شده است؛ ازاین‌رو باید برای تداوم و بهره‌گیری هدفمند از این ظرفیت برنامه‌ریزی کرد.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اشاره به تجربه جنگ رمضان بیان کرد: حضور مردم یکی از عوامل مؤثر در ناکامی دشمن بود و مردم در اردیبهشت‌ماه نیز با شرکت در رزمایش اقتدار «جان‌فدا»، توان خود را به نمایش گذاشتند. اکنون برای تکمیل این حرکت و تقویت پیام آن، لازم است مردم در کنار تجمعات شبانه، بار دیگر حضوری گسترده در خیابان‌ها داشته باشند.

سرمایه اجتماعی؛ پشتوانه مقابله با تهدیدهای آینده

باقری با اشاره به نقش مشارکت عمومی در تحولات داخلی و خارجی کشور گفت: حضور مردم می‌تواند در برابر تحرکات جریان‌هایی که به گفته وی به دنبال ایجاد بی‌ثباتی هستند، نقش بازدارنده داشته باشد. وی با اشاره به حوادث دی‌ماه سال گذشته و آنچه همراهی برخی جریان‌های معاند با دشمن در مراحل مختلف درگیری توصیف کرد، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای جلوگیری از تکرار چنین شرایطی تأکید کرد.

وی با مرور تجربه‌های جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تهدیدهای مختلف افزود: یکی از درس‌های سال‌های پس از انقلاب، تبدیل تهدیدها به فرصت بوده است؛ به‌گونه‌ای که بررسی روند تحولات از دوران جنگ هشت‌ساله تا امروز نشان می‌دهد فشارهایی که با هدف تضعیف یا از بین بردن نظام اعمال شده‌اند، در مواردی زمینه تقویت ظرفیت‌های داخلی را فراهم کرده‌اند.

فرمانده سپاه لرستان ادامه داد: جنگ تحمیلی سوم نیز در کنار تهدیدهایی که برای کشور به همراه داشته، فرصتی برای توجه بیشتر به توان اجتماعی و نقش مردم ایجاد کرده است؛ ظرفیتی که باید با برنامه‌ریزی مناسب به عاملی مؤثر در تقویت توان کشور تبدیل شود.

باقری سرمایه اجتماعی را یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های نظام جمهوری اسلامی، به‌ویژه در ساختار مبتنی بر مردم‌سالاری دینی، دانست و تصریح کرد: نمی‌توان تنها به حضور مقطعی مردم اکتفا کرد؛ بلکه باید برای تداوم مشارکت عمومی و استفاده مؤثر از این توان در شرایط مختلف، برنامه مشخصی داشت.

وی سازماندهی و آموزش را دو محور اساسی در این زمینه برشمرد و افزود: ظرفیت شکل‌گرفته باید به‌درستی ساماندهی شود، آموزش‌های موردنیاز در اختیار مردم قرار گیرد و سازوکارهای لازم برای مشارکت آنان در مواجهه با تهدیدهای گذشته و احتمالی آینده فراهم شود.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از تجربه تحولات اخیر خاطرنشان کرد: نباید اجازه داد ظرفیت اجتماعی ایجادشده بدون برنامه باقی بماند؛ بلکه باید مشارکت عمومی به شکلی منظم ادامه پیدا کند تا امکان استفاده از توان مردم در موقعیت‌های مختلف فراهم باشد.

هشدار درباره برنامه‌های دشمن برای تأثیرگذاری بر جامعه

باقری در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات دونالد ترامپ درباره مراحل مختلف تقابل با ایران اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور آمریکا از سه مرحله جنگ سرد، تفاهم و سپس جنگ سخن گفته و در اظهارات خود به مرحله دیگری نیز اشاره کرده است که در آن، مردم ایران هدف برنامه‌ریزی‌های طرف مقابل قرار می‌گیرند.

وی همچنین به اظهارات برخی مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره استفاده از ظرفیت‌های داخلی ایران علیه خود کشور اشاره کرد و این مواضع را نشانه‌ای از توجه دشمن به نقش مردم در معادلات آینده دانست.

فرمانده سپاه لرستان تأکید کرد: در برابر چنین رویکردی باید از ظرفیت مردمی موجود برای خنثی‌سازی توطئه‌ها استفاده کرد. برنامه «جان‌فدا» نیز با همین هدف دنبال می‌شود تا مشارکت مردم استمرار یابد و زمینه حضور سازمان‌یافته آنان در صحنه فراهم شود.

باقری با اشاره به برنامه ابلاغی برای تداوم طرح «جان‌فدا» تا پایان سال اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، این برنامه قرار است به‌صورت هفتگی و با حضور مردم در استان‌های مختلف کشور برگزار شود؛ به‌گونه‌ای که هر هفته یک استان میزبان اجرای آن باشد.

وی هدف از استمرار این برنامه را حفظ حضور مردم در صحنه و مقابله با تحرکاتی عنوان کرد که دشمنان برای ایجاد شرایط موردنظر خود در کشور دنبال می‌کنند.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اشاره به تجربه مرحله نخست رزمایش «جان‌فدا» گفت: شرکت‌کنندگان در مرحله اول از نزدیک شاهد گستردگی حضور مردم و همکاری مجموعه‌های مختلف بودند. در آن مرحله، مدیران دستگاه‌ها نیز همراه مجموعه‌های تحت مدیریت خود در میدان حضور داشتند و هم‌افزایی بخش‌های مختلف به اجرای برنامه‌ای گسترده انجامید؛ تجربه‌ای که از نگاه وی در تاریخ استان قابل‌توجه است.

باقری با تأکید بر ضرورت ارزیابی عملکرد مرحله نخست افزود: اکنون باید نقاط قوت شناسایی و تقویت شود و کاستی‌های احتمالی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا مرحله دوم با هماهنگی و آمادگی بیشتری برگزار شود.

مشارکت همه مردم و دستگاه‌ها در رزمایش ششم آبان

وی با اشاره به زمان برگزاری رزمایش «جان‌فدا ۲» در ششم آبان‌ماه اظهار کرد: این برنامه به فرد، سازمان یا مجموعه خاصی تعلق ندارد، بلکه متعلق به مردم است و هر فرد یا گروهی می‌تواند با هر شکل و شیوه‌ای در آن مشارکت کند.

فرمانده سپاه لرستان با دعوت از اقشار مختلف مردم برای حضور در این رزمایش افزود: مردم می‌توانند به‌صورت گروهی یا خانوادگی در این برنامه شرکت کنند تا بار دیگر دلبستگی و پایبندی مردم لرستان به انقلاب اسلامی، ولایت و ارزش‌های آن به نمایش گذاشته شود.

باقری با تأکید بر اینکه مشارکت در این برنامه نباید به یک دستگاه یا قشر خاص محدود شود، بیان کرد: هر فرد یا گروهی که بتواند با استفاده از امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی و توان خود در اجرای برنامه نقش داشته باشد، باید امکان مشارکت پیدا کند.

وی با اشاره به رویکرد استاندار لرستان در استفاده از ظرفیت‌های مختلف استان گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی و سایر مجموعه‌های مسئول نیز با همین نگاه وارد میدان شوند و توان خود را برای برگزاری مناسب رزمایش به کار بگیرند.

فرمانده سپاه لرستان خاطرنشان کرد: در این برنامه، وابستگی سازمانی افراد نباید ملاک مشارکت باشد؛ بلکه هر ظرفیتی که بتواند در مسیر هدف تعیین‌شده نقش‌آفرینی کند، باید مورد استفاده قرار گیرد.

نمایش بخشی از توانمندی‌های نیروهای مسلح

باقری با اشاره به احتمال نمایش بخشی از دستاوردهای نیروهای مسلح در جریان رزمایش تصریح کرد: پیش‌بینی شده است بخشی از توانمندی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران، فراجا و سپاه در این تجمع به نمایش گذاشته شود تا مردم از نزدیک با گوشه‌ای از این دستاوردها آشنا شوند.

وی افزود: مردم لرستان در جریان جنگ رمضان و جنگ ۱۲روزه شاهد شلیک موشک‌هایی از این سرزمین به سمت دشمن بودند که به گفته وی، در شکست و ناکامی دشمنان نقش داشت. بر همین اساس، امید می‌رود در رزمایش پیش‌رو نیز زمینه آشنایی بیشتر مردم با بخشی از توانمندی‌های نیروهای مسلح فراهم شود.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اشاره به بازتاب رسانه‌ای رزمایش «جان‌فدا ۲» گفت: گستردگی حضور مردم موجب شده است این برنامه مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گیرد؛ بنابراین، لازم است جزئیات اجرایی آن با دقت بیشتری دنبال شود تا مراسمی متناسب با شأن مردم لرستان برگزار شود.

باقری با اشاره به نقش شبکه‌های داخلی و برخی رسانه‌های خارجی در پوشش این رویداد افزود: مسئولان و مجموعه‌های مرتبط باید با توجه به اهمیت برنامه، هماهنگی‌های لازم را انجام دهند و برای اجرای دقیق بخش‌های مختلف آن آمادگی داشته باشند.

وی با قدردانی از فرمانداران شهرستان‌های لرستان اظهار کرد: هماهنگی‌های شهرستانی در حال انجام است و فرمانداران پیگیری امور را بر عهده دارند؛ بااین‌حال، باید توجه ویژه‌ای به نحوه اجرای برنامه در مرکز استان نیز صورت گیرد.

فرمانده سپاه لرستان با بیان اینکه بخش عمده توجه رسانه‌های سراسری و خارجی به خرم‌آباد معطوف خواهد بود، تصریح کرد: ضروری است در مرکز استان برنامه‌ای متمایز و متناسب با اهمیت این رویداد اجرا شود.

وی در عین حال تأکید کرد: این موضوع به معنای نادیده گرفتن اقدامات شهرستان‌ها نیست؛ چراکه در برخی موارد، عملکرد شهرستان‌ها حتی از مرکز استان نیز جلوتر بوده است. بااین‌وجود، باید از تجربه فرمانداران و مجموعه‌های اجرایی برای فراهم کردن زمینه اجرای منسجم برنامه در خرم‌آباد استفاده کرد.

باقری با اشاره به تشکیل کمیته‌های تخصصی برای پیگیری بخش‌های مختلف رزمایش اظهار کرد: برای هر کمیته، مسئول، جانشین و شرح وظایف مشخص شده است و ترکیب اعضا و مسئولیت‌های تعیین‌شده نیز به‌صورت رسمی در اختیار مسئولان قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر ضرورت هماهنگی میان کمیته‌ها افزود: مسئولان هر بخش باید وظایف محوله را به‌طور جدی پیگیری کنند و در صورت نیاز به اصلاح یا جابه‌جایی در ساختار اجرایی، پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا برنامه نهایی با هماهنگی و آمادگی بیشتری اجرا شود.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان هدف از تشکیل این کمیته‌ها را تقسیم روشن مسئولیت‌ها، پیگیری مستمر امور و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف عنوان کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که هیچ بخشی از کار بدون متولی نماند و میان مجموعه‌های اجرایی، فرهنگی، رسانه‌ای، امنیتی و پشتیبانی هماهنگی لازم برقرار باشد.

کد مطلب 1013320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.