فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شده است. نحوه تولید این فراورده‌های باغی در کردستان به "بولاو" معروف و از روزگاران قدیم رایج بوده است. با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی دراستان تولید می‌شود.

برای تهیه این نوع کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود و ماده‌ای که به دست می‌آید خوشاب نام دارد. تیزاب باید به اندازه گوشت گوساله جوشانده شود، تا کشمش با کیفیت مطلوب تهیه شود. این کار سنتی از سال‌های گذشته برای تولید کشمش در این منطقه رواج دارد، بعد از به دست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته می‌کنند. سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می‌دهند تا خشک شود. برای خشک شدن انگورها هفت تا ۱۵ روز زمان صرف می‌شود و در نهایت کشمش تولید شده به مصرف می‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.