میراث فکری امام شهید را باید از سطح گفتمان به میدان عمل بیاوریم

فرزند شهید سرلشکر شادمانی گفت: اگر امروز از بازخوانی وصیت و اندیشه‌های امام شهید سخن می‌گوییم، باید صادقانه بپرسیم که پیش از این چقدر برای تبدیل این اندیشه‌ها به گفتمان و ساختار عملیاتی تلاش کرده‌ایم؛ چراکه بخشی از خلأهای امروز، نتیجه غفلت ما از تبیین و عملیاتی‌سازی این میراث فکری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدیه شادمانی شامگاه _چهارشنبه چهارم شهریور _ در جمع مردم انقلابی شهر اصفهان با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب به مسئله زنان اظهار کرد: ایشان در سال‌های رهبری، در سخنرانی‌ها و فرامین مختلف، به‌ویژه در بیانیه گام دوم انقلاب، افق روشنی را پیش روی جامعه قرار دادند و در حوزه زنان نیز «الگوی سوم زن» را به عنوان گفتمانی مستقل از الگوی لیبرالی غرب و تحجر شرقی مطرح کردند.

وی افزود: در گفتمان لیبرال، زن عمدتاً با کارکردهای اقتصادی و جنسی تعریف می‌شود و در گفتمان شرقی نیز زن از تقدس به تحجر می‌رسد؛ در حالی که الگوی سوم، زن را در عین حفظ هویت، خانواده و ارزش‌های دینی، انسانی فعال، متخصص و اثرگذار در جامعه معرفی می‌کند.

فرزند شهید شادمانی با انتقاد از غفلت در بازخوانی و عملیاتی‌کردن این اندیشه‌ها تصریح کرد: اگر ما پیش از این، در ابعاد نظری و عملیاتی به اندازه کافی روی اندیشه‌های امام شهید کار کرده بودیم، دشمن نمی‌توانست با سوءاستفاده از مسئله زنان در سال ۱۴۰۱ روایت خود را بر جامعه تحمیل کند و حتی امام شهید ما را که نگاه بلندی نسبت به زنان داشت، در چارچوب گفتمان تحجر معرفی کند.

وی ادامه داد: پیش از آنکه دشمن وارد این پازل شود، باید سهم کم‌کاری خودمان را ببینیم؛ به‌خصوص بانوانی که در جایگاه‌های مختلف سنتی، اجتماعی و نخبگانی قرار دارند. امروز باید گفتمان امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای را به عنوان روایت اصلی نظام اسلامی، در تقابل با گفتمان لیبرالی و تحجر، بازخوانی و معرفی کنیم و در میدان جنگ روایت‌ها حضور داشته باشیم.

شادمانی با بیان اینکه زن مسلمان می‌تواند همزمان متخصص، مسئول اجتماعی و فعال در جامعه باشد، گفت: حضور اجتماعی زنان الزاماً به معنای تبعیت از الگوهای غربی نیست و این یکی از مسائلی است که باید در فرآیند بازخوانی اندیشه‌های امام شهید و بازسازی جایگاه زنان در جامعه اسلامی به آن توجه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت توجه به ابعاد فرهنگی مقاومت اظهار کرد: نباید جنگ و مقاومت را تنها به نبرد مسلحانه تقلیل دهیم. جنگ امروز ابعاد مختلفی دارد و در کنار میدان نظامی، میدان اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و روانی نیز فعال است.

شادمانی افزود: امروز هرکس باید بر اساس ظرفیت و استعداد خود تکلیفش را بشناسد و در میدان حاضر شود. ممکن است از همه ما انتظار نرود اسلحه به دست بگیریم، اما امام شهید انتظار دارد میراث ایشان را در ابعاد مختلف، به‌ویژه در عرصه فرهنگی، دنبال کنیم.

وی با اشاره به برخی آسیب‌های فرهنگی جامعه، از جمله بحران هویت نوجوانان و مسائل مرتبط با پوشش، خاطرنشان کرد: این مسائل بخشی از میدان مقاومت فرهنگی است و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود. جنگ ادامه دارد، اما شکل میدان تغییر کرده است و امروز دشمن در حوزه فرهنگ، روایت و جنگ نرم نیز در حال فعالیت است.

شادمانی در پایان تأکید کرد: ارزش و تکلیف انسان تنها به حضور در میدان نظامی محدود نمی‌شود؛ هرکس باید میدان خود را بشناسد و وظیفه‌اش را به درستی انجام دهد تا بتوانیم در جنگ امروز در ابعاد مختلف به تکلیف خود عمل کنیم و میراث امام شهید را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

کد مطلب 999224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.