توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باید بر پایه مزیت‌های منطقه‌ای کردستان باشد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: رویکرد اصلی استان کردستان باید حرکت به سمت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه مزیت‌های منطقه‌ای و زنجیره‌های ارزش باشد که می‌تواند ظرفیت‌های موجود در بخش‌های مختلف را به تولید ثروت و اشتغال پایدار تبدیل کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اکبر محمدی امروز _دوشنبه دوم شهریور_ در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: کردستان از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف برخوردار است که بخشی از آن هنوز به مرحله بهره‌برداری و ایجاد ارزش افزوده نرسیده است.

وی افزود: کردستان با برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی به بازارهای عراق و ترکیه، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از مراکز مهم اقتصادی منطقه را دارد و این مزیت باید در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای استان مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان گفت: حدود ۵ درصد زمین‌های کشاورزی کشور در کردستان قرار دارد و این استان در تولید بعضی محصولات کشاورزی نیز دارای جایگاه مناسبی است، اما ضروری است از طریق فناوری و نوآوری، محصولات کشاورزی از مرحله تولید خام عبور کند و وارد زنجیره ارزش شوند.

محمدی ادامه داد: کردستان در حوزه فرهنگی و گردشگری نیز ظرفیت‌های قابل توجهی دارد، به‌طوری که بیش از ۹۳۰ اثر تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، حدود ۱۰۰ روستا به‌عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شده و سنندج و مریوان نیز از ظرفیت‌های مهم فرهنگی و موسیقایی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه صنایع خلاق و اقتصاد فرهنگی در استان هنوز به بلوغ لازم نرسیده است، گفت: باید از ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید، افزایش درآمد و اشتغال استفاده کرد و در این مسیر، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان عنوان کرد: ذخایر معدنی کردستان بیش از ۱.۲ میلیارد تن برآورد می‌شود، اما یکی از مسائل مهم استان در حوزه معدن و پتروشیمی، پایین بودن ارزش افزوده است، بنابراین باید از ظرفیت فناوری برای تبدیل مواد خام معدنی به محصولات نهایی و ایجاد زنجیره ارزش استفاده کنیم.

محمدی نیروی انسانی تحصیل‌کرده و خلاق را یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کردستان دانست و تصریح کرد: استان از مراکز علمی و دانشگاهی فعال و نیروهای متخصص در حوزه‌های مختلف برخوردار است و باید ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشجویان به سمت پاسخگویی به نیازهای جامعه و تولید ثروت هدایت شود.

وی با اشاره به وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان تصریح کرد: در حال حاضر ۵۱ شرکت نوپا در کردستان فعالیت می‌کنند که لازم است برای توسعه و تقویت زیست‌بوم نوآوری استان، حمایت جدی‌تری از این شرکت‌ها صورت گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: شرکت‌های فعال در حوزه‌های فناوری اطلاعات، پزشکی، معدن، تجارت، گردشگری، صنایع غذایی و حمل‌ونقل می‌توانند بخش مهمی از نیازهای استان را پاسخ دهند و زمینه افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده را فراهم کنند.

محمدی گفت: کردستان در بعضی شاخص‌های اقتصادی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و لازم است ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های کشاورزی، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، انرژی، صنعت، معدن و گردشگری با رویکرد دانش‌بنیان فعال شود.

وی تأکید کرد: پیشنهاد ما ایجاد ساختاری منسجم برای ساماندهی و مدیریت ظرفیت‌های نوآوری استان با مشارکت دستگاه‌های اجرایی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، دانشگاه‌ها، مراکز علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی است تا بتوانیم پاسخ عملی و مشخصی برای نیازهای توسعه‌ای استان ارائه کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان افزود: هدف اصلی باید کاهش خام‌فروشی، تبدیل ظرفیت‌های استان به درآمد، توسعه صادرات، افزایش اشتغال دانش‌بنیان و ارتقای ظرفیت‌های صنعتی باشد.

محمدی عنوان کرد: رویکرد اصلی استان باید حرکت به سمت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه مزیت‌های منطقه‌ای و زنجیره‌های ارزش باشد، رویکردی که می‌تواند ظرفیت‌های موجود در بخش‌های مختلف را به تولید ثروت و اشتغال پایدار تبدیل کند.

کد مطلب 998397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.