افزایش ۲۱ درصدی نرخ سرویس مدارس شیراز برای ۶ روز در هفته

شورای اسلامی شهر شیراز نرخ سرویس مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ را برای پنج روز در هفته تصویب کرد و در صورت ارائه خدمات در ۶ روز هفته، نرخ‌ها ۲۱ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، در دویست‌وسی‌وهفتمین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز امروز _یکشنبه یکم شهریور_ مصوبات و تصمیماتی درباره نرخ سرویس مدارس، راه‌اندازی پلتفرم هوشمند گزارش‌های شهری و اقدامات فوری برای لایروبی و مدیریت روان‌آب‌های رودخانه خشک به تصویب رسید.

شورای شهر شیراز نرخ سرویس مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ را برای پنج روز در هفته تصویب کرد. در صورت ارائه خدمات در ۶ روز هفته، نرخ‌ها ۲۱ درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس مصوبه شورا، نرخ ورودی هر دانش‌آموز برای خودروهای مختلف شامل پراید و مشابه ۱۷۱ میلیون ریال، سمند ۱۹۵.۸ میلیون ریال، پژو ۱۹۲.۹ میلیون ریال، ون ۱۰۷.۵ میلیون ریال و مینی‌بوس ۱۱۲.۷ میلیون ریال تعیین شده است.

همچنین برای مسیرهای پرترافیک ۱۰ درصد و برای مدارس خاص از جمله مدارس استثنایی ۵ درصد به نرخ پایه اضافه می‌شود.

پیش‌پرداخت ۵ میلیون تومانی سرویس مدارس

والدین متقاضی سرویس مدرسه باید هنگام ثبت‌نام، ۵۰ میلیون ریال پیش‌پرداخت در ۱۵ شهریور پرداخت کنند؛ این مبلغ در صورت تأمین نشدن سرویس به خانواده بازگردانده می‌شود.

هزینه سرویس نیز در چهار مرحله در مهر، آذر، دی و بهمن دریافت خواهد شد. در صورت تأخیر بیش از سه روز در پرداخت هر قسط، شرکت سرویس مدارس می‌تواند ارائه خدمات را متوقف کند.

حمایت شهرداری از دانش‌آموزان کم‌برخوردار

بر اساس مصوبه شورا، شهرداری شیراز مجاز شد برای سرویس دانش‌آموزان معلول مدارس دولتی، تا سقف ۱۲۰ میلیون ریال به ازای هر دانش‌آموز و مجموعاً ۲۰۰ میلیارد ریال اختصاص دهد.

همچنین برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت، کم‌برخوردار، بی‌سرپرست و بدسرپرست و برخی گروه‌های حمایتی، تا سقف ۸۰ میلیون ریال برای هر نفر و مجموعاً ۱۵۰ میلیارد ریال اختصاص خواهد یافت.

شورای شهر، شهرداری شیراز را مکلف کرد حداکثر ظرف سه ماه مطالعات لازم برای ایجاد «همیار شهر شیراز» به عنوان پلتفرم هوشمند گزارش‌دهی شهری را انجام دهد.

این سامانه قرار است در بستر مرکز اطلاعات داده شهرداری ایجاد شود و شهرداری در صورت نیاز می‌تواند برای اجرای آن با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری کند.

دستورهای فوری برای لایروبی رودخانه خشک

شورای شهر همچنین بر تسریع در لایروبی رودخانه خشک و شبکه انتقال آب‌های سطحی تأکید کرد.

از جمله اقدامات مصوب، جمع‌آوری رسوبات انباشته‌شده پیش از پل هجرت و پل علی‌بن‌حمزه برای جلوگیری از انسداد مسیر عبور سیلاب، مقاوم‌سازی نقاط آسیب‌دیده اطراف پل علی‌بن‌حمزه و جلوگیری از تخریب بستر شیب‌شکن است.

همچنین بر احداث و تکمیل چاه‌های جذبی در مناطق مختلف شهر، به‌ویژه در حوزه آبریز خرم‌رود و محدوده دراک و جوادیه، برای کاهش حجم روان‌آب ورودی به مناطق پایین‌دست تأکید شد. بر اساس تصمیم شورا، لوله‌گذاری آب‌های سطحی در نقاط بحرانی منطقه یک باید تا ابتدای شهریور و سایر بخش‌های این منطقه تا ۱۵ شهریور به پایان برسد.

همچنین مقرر شد اقدامات لازم برای احداث چاه‌های جذبی در زیرگذر شهیدان شیخی و محدوده پل یادگار امام با قید فوریت انجام شود.

شورا همچنین بر جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه در مناطق ۷ و ۱۰ و استفاده از خاک حاصل از عملیات خاکبرداری برای ساماندهی برخی نقاط و آماده‌سازی اراضی فضای سبز تأکید کرد.

نوسازی ناوگان حمل‌ونقل نیازمند برنامه‌ریزی جدی است

محمدرضا هاجری عضو شورای شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز، با اشاره به وضعیت مصرف سوخت خودروها اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۲۴ میلیون خودروی شخصی در کشور تردد می‌کنند، در حالی که مصرف سوخت خودروها در ایران به حدود ۱۱ تا ۱۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد.

وی افزود: صنعت خودروسازی کشور باید به سمت رعایت استانداردهای جهانی حرکت کند تا ضمن کاهش مصرف انرژی، میزان آلایندگی خودروها نیز کاهش یابد.

عضو شورای شهر شیراز همچنین با اشاره به وجود بیش از یک میلیون خودروی فرسوده در کشور، این وضعیت را تهدیدی برای سلامت مردم و محیط زیست دانست و بر ضرورت برنامه‌ریزی جدی برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل تأکید کرد.

هاجری در بخش دیگری از سخنان خود، پیشنهاد اجرای طرح حضور مشاوران پزشکی و حقوقی در مساجد و محلات را مطرح کرد و گفت: ارائه خدمات مشاوره‌ای در سطح محلات می‌تواند در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، جرائم و بیماری‌ها مؤثر باشد.

عضو شورای شهر شیراز افزود: شورا و شهرداری شیراز آمادگی دارند با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه قضایی، این طرح را در قالب برنامه‌های اجرایی و عملیاتی محلات مسجدمحور دنبال کنند.

هاجری همچنین نقش بسیج پزشکان و بسیج حقوق‌دانان و گروه‌های جهادی را در اجرای این طرح مهم دانست.

عضو شورای شهر شیراز در ادامه نطق خود با اشاره به موضوع امر به معروف و نهی از منکر، بر ضرورت اجرای قانون و صیانت از ارزش‌های مورد تأکید جامعه تأکید کرد.

وی با انتقاد از برخی رفتارها و سبک‌های اجتماعی در بخش‌هایی از شهر، گفت: برخی رفتارها در حوزه پوشش و برهنگی و همچنین آنچه وی «حیوان‌گردانی» در برخی مناطق شیراز عنوان کرد، با ارزش‌ها و هویت فرهنگی این شهر همخوانی ندارد.

عضو شورای شهر شیراز تأکید کرد: مبنا باید قانون باشد و همه افراد و دستگاه‌ها باید به قانون تمکین کنند.

هاجری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در حوزه بافت تاریخی، میراثی و فرسوده شیراز، از پروژه احیای میدان نقاره‌خانه دفاع کرد.

وی گفت: شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز در زمینه احیا و بازسازی بافت تاریخی و میراثی شهر پیشگام بوده‌اند و پروژه میدان نقاره‌خانه می‌تواند به یکی از پروژه‌های شاخص میراثی شیراز تبدیل شود.

هاجری با اشاره به افتتاح فاز نخست این پروژه افزود: فازهای بعدی نیز اجرا خواهد شد و شهرداری و میراث فرهنگی در کنار یکدیگر این پروژه را پیش خواهند برد.

وی در واکنش به انتقادهایی که از اجرای این طرح مطرح شده است، هم‌سطح‌سازی بازار وکیل و میدان احیاشده نقاره‌خانه را بخشی از فرآیند احیا و بازسازی دانست و تأکید کرد که این اقدام به معنای تخریب فضاهای تاریخی نیست.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با اشاره به عملکرد دوره ششم شورا و شهرداری، توسعه فضای سبز، حمل‌ونقل عمومی، کتابخانه‌ها و زیرساخت‌های ورزشی را از مهم‌ترین اقدامات مدیریت شهری عنوان کرد.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های توسعه فضای سبز در شیراز گفت: پروژه‌هایی از جمله باغ ۲۳۰ هکتاری در کمربندی مهندسین، بوستان جنگلی ۱۱۰ هکتاری جبل نور، باغ ایرانی، باغ سه‌گوش و بوستان جنگلی جبل دراک، بخشی از اقدامات انجام‌شده در این حوزه است.

هاجری همچنین احیای ورزشگاه پارس را یکی دیگر از اقدامات مدیریت شهری دانست و گفت: این ورزشگاه که سال‌ها متروکه بود، امروز احیا و آماده بهره‌برداری شده و می‌تواند مورد استفاده جوانان و ورزشکاران شیرازی قرار گیرد.

وی با اشاره به توسعه قطار شهری شیراز نیز اظهار کرد: توسعه خطوط مترو و گسترش دسترسی شهروندان به حمل‌ونقل عمومی از دیگر اقدامات مهم دوره ششم شورای شهر و شهرداری شیراز است.

هاجری در پایان، اجرای طرح‌های محلات مسجدمحور و محرومیت‌زدایی، تهیه دانشنامه شیراز، موزه بلدیه، پردیس سینمایی امین تارخ، سمفونی شیراز، باغ‌موزه قرآنی و طرح جامع سومین حرم را از دیگر برنامه‌های مدیریت شهری برشمرد و تأکید کرد: ایجاد امید در مردم باید در عمل و از طریق اجرای پروژه‌ها و ارائه خدمات ملموس به شهروندان دنبال شود.

کد مطلب 998257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.