اصفهان در مسیر «شهرداری خورشیدی»/ تحقق ۵۰ درصد اهداف تا پایان سال جاری

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای برنامه «شهرداری خورشیدی» و طراحی طرح «شهر خورشیدی» گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری حدود ۵۰ درصد اهداف برنامه ده‌ساله «شهرداری خورشیدی» محقق شود.

سیدمهدی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مهم‌ترین حوزه‌های اتلاف انرژی در شهر اظهار کرد: نمی‌توان اتلاف انرژی را تنها به یک حوزه محدود کرد، زیرا ساختمان‌های اداری و عمومی، شبکه روشنایی، تأسیسات شهری، سامانه‌های آب‌رسانی، حمل‌ونقل و تجهیزات خدمات شهری هرکدام الگوی مصرف و نقاط اتلاف خاص خود را دارند و در همه این بخش‌ها ظرفیت قابل توجهی برای افزایش بهره‌وری انرژی وجود دارد.

وی افزود: نخستین گام برای مدیریت صحیح مصرف انرژی، انجام ممیزی مستمر است؛ تا زمانی که الگوی مصرف هر مجموعه به‌صورت دقیق شناسایی نشود، امکان برنامه‌ریزی مؤثر برای کاهش هدررفت انرژی وجود ندارد، بنابراین دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های خدمات‌رسان باید به‌صورت دوره‌ای نقاط پرمصرف، تجهیزات کم‌بازده و گلوگاه‌های اتلاف انرژی را شناسایی و برای اصلاح آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان با تأکید بر ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: در کنار مدیریت مصرف، نباید از ظرفیت‌های تولید انرژی پاک غافل شد؛ یکی از مهم‌ترین منابعی که هنوز به اندازه کافی استفاده نشده، انرژی خورشیدی است.

حسینی ادامه داد: ایران در یکی از بهترین کمربندهای تابش خورشید جهان قرار دارد و اصفهان نیز با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، از شهرهای مستعد کشور برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید برق تجدیدپذیر به‌شمار می‌رود؛ این ظرفیت می‌تواند طی سال‌های آینده بخش قابل توجهی از نیاز انرژی شهر را تأمین کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر در اصفهان گفت: اصفهان طی سال‌های گذشته در حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جزو شهرهای پیشرو کشور بوده است، اما با توجه به افزایش مصرف برق، رشد تقاضا و ناترازی شبکه، لازم است این مسیر با سرعت بیشتری دنبال شود و استفاده از پنل‌های خورشیدی از ساختمان‌های دولتی و مجموعه‌های عمومی فراتر رفته و به واحدهای مسکونی و بخش خصوصی نیز گسترش پیدا کند.

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان از اجرای برنامه ده‌ساله «شهرداری خورشیدی» خبر داد و اظهار کرد: مدیریت شهری هم‌زمان با اجرای برنامه‌های کاهش مصرف، این برنامه راهبردی را در دستور کار قرار داده است تا شهرداری اصفهان تا پایان افق تعیین‌شده بتواند به اندازه کل مصرف برق مجموعه‌های تحت مدیریت خود، از طریق نیروگاه‌های خورشیدی انرژی پاک تولید کند و به خودکفایی انرژی برسد.

حسینی افزود: اکنون در سال پنجم اجرای برنامه «شهرداری خورشیدی» قرار داریم و روند پیشرفت آن مطابق برنامه پیش رفته است؛ پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری حدود ۵۰ درصد اهداف تعیین‌شده محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه نشان می‌دهد اصفهان از جمله کلان‌شهرهایی است که برای خودتأمینی انرژی در مدیریت شهری، برنامه‌ای زمان‌بندی‌شده و بلندمدت تدوین کرده است و تلاش می‌شود با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، وابستگی مجموعه مدیریت شهری به انرژی حاصل از منابع فسیلی کاهش پیدا کند.

۵۰ هزار واحد مسکونی اصفهان به نیروگاه خورشیدی مجهز می‌شود

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به طراحی طرح «شهر خورشیدی» گفت: هم‌زمان با اجرای برنامه «شهرداری خورشیدی»، طرح جامع‌تری با عنوان «شهر خورشیدی» طراحی شده است تا شهروندان نیز در توسعه انرژی‌های پاک مشارکت کنند و تولید انرژی خورشیدی تنها به دستگاه‌های اجرایی محدود نباشد.

حسینی ادامه داد: در قالب این برنامه، حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی به نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی با ظرفیت پنج تا ۲۰ کیلووات مجهز خواهند شد و برق تولیدی علاوه بر تأمین بخشی از نیاز خانوار، به شبکه سراسری نیز تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد: تحقق این هدف می‌تواند علاوه بر کمک به کاهش ناترازی برق، تاب‌آوری شبکه انرژی، امنیت تأمین برق شهر و سهم انرژی‌های پاک در سبد مصرف اصفهان را افزایش دهد.

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به سازوکار اجرای طرح «شهر خورشیدی» گفت: این طرح با مدیریت میز انرژی استان و زیر نظر استانداری در حال اجراست و دبیرخانه آن در معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان مستقر شده است.

حسینی افزود: شرکت برق منطقه‌ای، شرکت توزیع نیروی برق، استانداری، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و سایر نهادهای تخصصی در این طرح مشارکت دارند تا زیرساخت‌های فنی و اجرایی لازم برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی فراهم شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی تسهیلات برای مشارکت شهروندان اظهار کرد: برای آسان شدن مشارکت مردم، استفاده از ظرفیت سکوهای تأمین مالی و ارائه تسهیلات کم‌بهره نیز پیش‌بینی شده است تا شهروندان بتوانند با سهولت بیشتری برای نصب نیروگاه‌های خورشیدی در واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: به‌زودی اطلاع‌رسانی عمومی درباره طرح «شهر خورشیدی» آغاز خواهد شد و امیدواریم با مشارکت شهروندان، اصفهان به یکی از کلان‌شهرهای پیشرو کشور در زمینه تولید و استفاده از انرژی خورشیدی تبدیل شود.

کد مطلب 997968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.