۵۷ فوتی در حوادث رانندگی تیر استان فارس / ۴۰۰۰ تماس مزاحم و چالش امدادرسانی

رئیس اورژانس استان فارس از انجام ۲۷ هزار و سه مأموریت امدادی در تیر سال خبر داد و گفت: کارشناسان فوریت‌های پزشکی فارس در این بازه زمانی به بیش از ۶ هزار مصدوم حوادث ترافیکی امدادرسانی کردند که ۵۷ نفر از این افراد جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، مسعود عابد امروز _دوشنبه دوازدهم مرداد_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح عملکرد اورژانس ۱۱۵ فارس در تیرماه امسال اظهار کرد: کارشناسان فوریت‌های پزشکی با حضور سریع در مأموریت‌های امدادی، خدمات درمانی پیش‌بیمارستانی را به بیماران و مصدومان مناطق شهری، جاده‌ای و روستایی ارائه کردند.

وی افزود: در این مدت ۲۷ هزار و ۳ مأموریت توسط نیروهای اورژانس ۱۱۵ انجام شد که از این تعداد، ۱۲ هزار و ۸۶۷ مأموریت به انتقال بیماران و مصدومان به مراکز درمانی اختصاص داشت. همچنین ۱۰ هزار و ۲۹۹ نفر پس از دریافت خدمات تخصصی، بدون نیاز به انتقال، در محل درمان شدند.

رئیس اورژانس استان فارس با اشاره به آمار مأموریت‌های ترافیکی گفت: در تیرماه، ۵ هزار و ۸۹۵ مأموریت مرتبط با حوادث ترافیکی انجام شد و طی آن ۶ هزار و ۳۷۰ مصدوم تحت خدمات فوریت‌های پزشکی قرار گرفتند؛ با این حال، ۵۷ نفر نیز در این حوادث جان باختند.

عابد ادامه داد: از مجموع مأموریت‌های ترافیکی، ۳ هزار و ۷۰۱ مورد در مناطق شهری رخ داد که ۳ هزار و ۷۰۵ مصدوم و ۲۰ فوتی بر جای گذاشت، همچنین در ۲ هزار و ۱۹۴ مأموریت جاده‌ای، به ۲ هزار و ۶۶۵ مصدوم خدمات درمانی ارائه شد و ۳۷ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به سایر مأموریت‌های اورژانس گفت: ۲۱ هزار و ۱۰۸ مأموریت در ماه تیر به بیماران و حوادث غیرترافیکی، شامل تروما و بیماری، اختصاص داشت که بخش قابل توجهی از فعالیت‌های عملیاتی اورژانس ۱۱۵ را تشکیل می‌دهد.

وی از ثبت ۹۷ هزار و ۶۷۸ تماس در مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵ خبر داد و افزود: از این تعداد، ۲۰ هزار و ۹۶۵ تماس به اعزام تیم‌های عملیاتی و انجام مأموریت منجر شد و کارشناسان اورژانس نیز به ۱۲ هزار و ۴۴۲ تماس، مشاوره تلفنی ارائه کردند.

عابد با تأکید بر ضرورت حفظ خطوط ارتباطی اورژانس ۱۱۵ خاطرنشان کرد: در همین بازه زمانی ۴ هزار و ۳۱۷ تماس مزاحم با سامانه اورژانس ثبت شد. این تماس‌ها علاوه بر اشغال خطوط، ممکن است روند رسیدگی به بیماران و مصدومان نیازمند خدمات فوری را با تأخیر مواجه کند.

رئیس اورژانس فارس اظهار کرد: در طول تیرماه، کارشناسان اورژانس ۱۱۵ دانشگاه در ۱۵ مأموریت مرتبط با ایست قلبی حضور یافتند و با انجام به موقع عملیات احیای قلبی ریوی و ارائه خدمات تخصصی پیش بیمارستانی، موفق به بازگرداندن علائم حیاتی این بیماران شدند؛ تمامی بیماران پس از دریافت مراقبت‌های اولیه، برای ادامه درمان به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی با اشاره به دامنه سنی بیماران افزود: افراد احیا شده در این مأموریت‌ها بین ۳ تا ۸۹ سال سن داشتند که بیانگر ضرورت آمادگی همیشگی نیروهای اورژانس برای ارائه خدمات به تمامی گروه‌های سنی است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه ادامه داد: حضور سریع کارشناسان اورژانس، آغاز به موقع عملیات احیای قلبی ریوی و استفاده از تجهیزات تخصصی، نقش مهمی در افزایش شانس نجات بیماران دچار ایست قلبی دارد.

عابد با بیان اینکه موفقیت این مأموریت‌ها حاصل تعهد، تخصص و آمادگی عملیاتی کارشناسان اورژانس ۱۱۵ است، از تلاش‌های شبانه‌روزی آنان قدردانی کرد و افزود: شهروندان نیز نقش مهمی در زنجیره نجات دارند؛ به گونه‌ای که تماس فوری با سامانه ۱۱۵، ارائه اطلاعات دقیق و آشنایی با اصول اولیه احیای قلبی ریوی، می‌تواند تا زمان رسیدن کارشناسان اورژانس، شانس بقای بیماران دچار ایست قلبی را افزایش دهد.

کد مطلب 993597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.