روسیه: هرگز از نظرات سازنده برای حل‌ مناقشه اوکراین صرف‌نظر نکرده‌ایم

مقام وزارت خارجه روسیه توضیح داد که چرا ادامه درگیری نظامی در اوکراین به سود آمریکا و اتحادیه اروپا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو تأکید کرد: این کشور همچنان برای انجام هر نوع مذاکراتی درباره حل‌وفصل مناقشه اوکراین آمادگی دارد و حاضر است پیشنهادهای سازنده که از جمله در قالب تماس‌های دوجانبه مطرح شود، را بررسی کند.

گالوزین یادآور شد، این طرف اوکراینی بود که روند مذاکرات برای حل‌وفصل مناقشه را متوقف کرد، البته این مسئله که چنین ایده‌هایی مطرح شوند یا نه، دیگر به مقامات مسکو بستگی ندارد.

این دیپلمات روس گفت: «مقامات رسمی روسیه بارها گفته‌اند که ما همواره برای مذاکرات آمادگی داریم. این طرف اوکراینی بود که مذاکرات را متوقف کرده و حتی خود برگزاری آن را برای خویش ممنوع ساخت. ما هرگز از بررسی پیشنهادهای سازنده صرف‌نظر نکرده‌ایم، اما آیا چنین ایده‌هایی مطرح خواهند شد؟ این موضوع دیگر به ما بستگی ندارد.»

ادامه درگیری نظامی در اوکراین به سود آمریکا و اتحادیه اروپا است

در این رابطه، رودیون میروشنیک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه روسیه نیز در گفت‌وگو با این نشریه، اعلام کرد که آمریکا و اتحادیه اروپا در کل دوران درگیری نظامی در اوکراین، کسب درآمد خود از حوزه صنایع دفاعی و فروش تسلیحات نظامی را توسعه داده‌اند و در همین رابطه این مناقشه را تا حد امکان طولانی خواهند کرد تا سود بیشتری داشته باشند.

این دیپلمات توضیح داد: «در اتحادیه اروپا و در ایالات متحده مبارزه‌ای جدی بر سر پول و توزیع بودجه جریان دارد و اکنون حوزه صنایع دفاعی به یکی از جهت‌گیری‌های اصلی تبدیل شده است. در حال حاضر میزان تزریق پول به این حوزه چندین برابر افزایش یافته و این فضا آگاهانه حفظ می‌شود تا این جریان متوقف نشود یا تا حد امکان ادامه پیدا کند. برخی شرکت‌های نظامی می‌توانند از این طریق میلیاردها و صدها میلیارد درآمد کسب کنند، شرکت‌هایی که حضورشان تصادفی نیست. به بیان دیگر، آن‌ها برای رهبرانی که فعالانه از منافعشان حمایت می‌کنند، بیگانه نیستند.»

ترامپ در راستای منافع آمریکا با اتحادیه اروپا بازی می‌کند

این مقام وزارت خارجه روسیه معتقد است که دونالد ترامپ در راستای منافع ایالات متحده کشورهای اروپایی را به بازی گرفته و رهبران اروپا نیز به فکر منافع خود هستند. میروشنیک افزود: «وقتی گفته می‌شود اروپا باید باید پول بیشتری اختصاص دهد، ترامپ معتقد است پول اختصاص‌ یافته باید صرف توسعه صنایع دفاعی آمریکا شود، در حالی که اورسولا فون در لاین از هم‌اکنون میلیاردهایی را محاسبه می‌کند که ممکن است برای توسعه صنایع دفاعی آلمان، فرانسه یا جمهوری چک که در اتحادیه اروپا قرار دارند، اختصاص پیدا کند و سهمی نیز به او برسد. بدین ترتیب هر دو طرف تلاش می‌کنند. در مجموع بار هزینه‌ها بر دوش مالیات‌دهندگان اروپایی گذاشته شده و منابع آن‌ها برای لابی‌کردن منافع این یا آن ساختار توزیع کنند.»

این دیپلمات گفت، در این بین مقامات اوکراین نیز تحت فشار حامیان اروپایی مناقشه، سازوکارهای قانونی لازم برای ادامه بسیج سراسری شهروندان این کشور و اعزام «گوشت دم توپ» به جبهه نبرد با روسیه را سخت‌گیرانه‌تر می‌کنند.

میروشنیک اشاره کرد که نیروی انسانی قابل بسیج تنها منبع داخلی مقامات کی‌یف برای ادامه جنگ است، در حالی که تمام پشتیبانی‌های دیگر به‌طور کامل از سوی کشورهای غربی حامی آن‌ها تأمین می‌شود. به گفته وی، خواسته شرکای خارجی برای افزایش تعداد نیروها در خط مقدم جبهه، بهای مستقیم دریافت وام ۹۰ میلیارد یورویی اروپا و تعهدات جدید در زمینه کمک‌های نظامی است که کشورهای ناتو در نشست آنکارا تصویب کردند.

کد مطلب 993469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.