۱۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۵
یک عکس، یک کلاهبرداری

در حالی که تنها ارسال یک تصویر از رسید بانکی، برای بسیاری از فروشندگان نشانه پایان یک معامله است، مجرمان سایبری از همین اعتماد سوءاستفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، با گسترش خرید و فروش‌های اینترنتی و استقبال روزافزون شهروندان از پلتفرم‌های آنلاین، شیوه‌های کلاهبرداری نیز پیچیده‌تر و حرفه‌ای‌تر شده است. یکی از شگردهای جدید مجرمان سایبری، سوءاستفاده از اعتماد فروشندگان از طریق ارسال رسیدهای جعلی بانکی است؛ روشی که در آن کلاهبرداران با استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش تصویر یا تولید رسیدهای تقلبی، فروشنده را متقاعد می‌کنند که مبلغ معامله به حساب او واریز شده است. در حالی که در بسیاری از موارد، هیچ‌گونه انتقال وجهی انجام نشده است و فروشنده پس از تحویل کالا، متوجه کلاهبرداری می‌شود.

بررسی پرونده‌های تشکیل‌شده در پلیس فتا نشان می‌دهد این شیوه مجرمانه در ماه‌های اخیر به‌ویژه در معاملات انجام‌شده از طریق وبگاه‌ها و سکوهای خرید و فروش اینترنتی افزایش یافته است. سودجویان به‌طور معمول با ایجاد حس اعتماد، عجله در انجام معامله یا طرح بهانه‌هایی همچون اختلال در سامانه بانکی، انتقال وجه از طریق شبا، ساتنا یا پایا یا واریز با تأخیر، تلاش می‌کنند فروشنده را ترغیب کنند پیش از اطمینان از دریافت وجه، کالا را تحویل دهد. این در حالی است که تنها ملاک قانونی و مطمئن برای انجام معامله، مشاهده واریز قطعی مبلغ در حساب بانکی فروشنده است و هیچ تصویر، پیامک یا فایل ارسالی نمی‌تواند جایگزین آن باشد.

پلیس فتا بارها تأکید کرده است که ارتقای آگاهی عمومی و رعایت چند اصل ساده می‌تواند از وقوع بخش قابل توجهی از این جرائم جلوگیری کند. شهروندان باید بدانند مجرمان سایبری همواره از اعتماد، عجله و ناآگاهی افراد برای دستیابی به اهداف خود سوءاستفاده می‌کنند و با تغییر مداوم روش‌های کلاهبرداری، در کمین قربانیان هستند.

یک عکس، یک کلاهبرداری

فریب رسیدهای جعلی بانکی در خرید و فروش‌های اینترنتی را نخورید

نعمت‌الله طاهرپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از شگردهای رایج مجرمان سایبری در خرید و فروش‌های اینترنتی، ارسال تصاویر یا فایل‌های جعلی رسید بانکی برای فریب فروشندگان است، در حالی که این رسیدها به‌راحتی قابل جعل بوده و هیچ‌گونه اعتباری برای انجام معامله ندارند.

وی افزود: شهروندانی که از طریق وبگاه‌ها و پلتفرم‌های واسط خرید و فروش همچون دیوار، شیپور و سایر بسترهای اینترنتی اقدام به معامله می‌کنند، نباید فقط با مشاهده تصویر رسید یا پیامک واریز، کالا را تحویل دهند.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان تأکید کرد: تنها ملاک انجام معامله، مشاهده واریز قطعی وجه در حساب بانکی فروشنده است و ادعاهایی همچون انتقال وجه از طریق شماره شبا، ساتنا، پایا یا وعده واریز مبلغ در ساعات آینده، نباید مبنای تحویل کالا قرار گیرد.

طاهرپور خاطرنشان کرد: مجرمان سایبری با سوءاستفاده از اعتماد شهروندان و استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش تصویر، رسیدهای بانکی جعلی تولید می‌کنند و پس از دریافت کالا، متواری می‌شوند که در بسیاری از موارد خسارات مالی سنگینی به مال‌باختگان وارد می‌شود.

وی از شهروندان خواست در صورت روبه‌رو شدن با موارد مشکوک یا وقوع هرگونه کلاهبرداری اینترنتی، موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ گزارش دهند تا در سریع‌ترین زمان ممکن رسیدگی لازم انجام شود.

پلیس فتا راز کلاهبرداری جدید را فاش کرد

به گزارش ایمنا، در دنیای امروز کلاهبرداری‌های اینترنتی بیش از آنکه بر ضعف فناوری متکی باشد، بر غفلت کاربران تکیه دارد. یک لحظه بی‌دقتی در بررسی حساب بانکی یا اعتماد به یک تصویر جعلی، می‌تواند خسارتی جبران‌ناپذیر به همراه داشته باشد. آگاهی، دقت و پرهیز از تصمیم‌گیری عجولانه، مهم‌ترین سد در برابر مجرمان سایبری است.

کارشناسان امنیت سایبری نیز همواره تأکید می‌کنند که در معاملات آنلاین، اعتماد باید بر پایه واریز واقعی وجه باشد، نه تصاویر و ادعاهای طرف مقابل؛ زیرا چند دقیقه صبر برای اطمینان از دریافت وجه می‌تواند از ماه‌ها درگیری حقوقی و خسارت مالی جلوگیری کند.

کد مطلب 993417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.