سهم انرژی خورشیدی در تأمین برق گلستان تا پایان سال به ۱۲ درصد می‌رسد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان با اشاره به رشد چشمگیر توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان گفت: سال‌جاری ۶۷ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق خورشیدی به شبکه استان افزوده شده و سهم انرژی خورشیدی در تأمین برق گلستان تا پایان سال از سه درصد به ۱۲ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

سیداحمد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان از شتاب گرفتن توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان خبر داد و اظهار کرد: ظرفیت نصب نیروگاه‌های خورشیدی در گلستان نسبت به سال گذشته ۲۲ برابر افزایش پیدا کرد که نشان‌دهنده استقبال از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای سیاست‌های توسعه این بخش است.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری ۶۷ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق خورشیدی به شبکه برق استان اضافه شده است، افزود: اگر قرار بود این میزان برق از نیروگاه‌های بزرگ و دوردست تأمین شود، به دلیل تلفات شبکه و محدودیت‌های انتقال، باید حدود سه برابر این میزان برق تولید می‌شد تا در نهایت ۶۷ مگاوات به مصرف‌کنندگان استان برسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان با بیان اینکه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی علاوه بر افزایش تولید برق، موجب کاهش تلفات شبکه و ارتقای پایداری تأمین انرژی می‌شود، گفت: در حال حاضر حدود سه درصد برق مورد نیاز گلستان از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین می‌شود و برنامه‌ریزی شده است این سهم تا پایان سال به ۱۲ درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به افزایش مصرف برق در فصل گرما تصریح کرد: در روزهای گرم تابستان، مصرف برق استان به حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات می‌رسد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی نقش مهمی در مدیریت پیک مصرف، کاهش فشار بر شبکه سراسری و تأمین برق پایدار مشترکان خواهد داشت.

موسوی همچنین از اجرای طرح‌های جدید سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: در قالب یکی از طرح‌ها، نیروگاه‌های خورشیدی با مشارکت مردمی احداث می‌شود که هر نیروگاه حدود ۶۵۰ خانواده سهامدار آن خواهند بود. این مدل علاوه بر توسعه انرژی پاک، زمینه مشارکت مستقیم مردم در تولید برق و بهره‌مندی از منافع اقتصادی این سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های مناسب استان در بهره‌گیری از انرژی خورشیدی، توسعه این نیروگاه‌ها یکی از مهم‌ترین برنامه‌های صنعت برق گلستان برای افزایش تاب‌آوری شبکه، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و تأمین برق پایدار در سال‌های آینده خواهد بود.

کد مطلب 991910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.