نجات ۵ نفر از رودخانه زاینده‌رود/ جست‌وجو برای یافتن دختر ۷ ساله همچنان ادامه دارد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به وقوع چند حادثه غرق‌شدگی در زاینده‌رود طی هفته گذشته گفت: تیم‌های امدادی موفق به نجات پنج نفر شدند، اما یک مرد ۵۰ ساله جان باخت و عملیات جست‌وجو برای یافتن دختر هفت ساله‌ای که در محدوده فلاورجان به داخل رودخانه سقوط کرده است، همچنان ادامه دارد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طی هفته گذشته پنج حادثه در مسیر رودخانه زاینده‌رود در شهرستان‌های لنجان، فلاورجان و مبارکه رخ داد که با اقدام به‌موقع نیروهای امدادی، پنج نفر از خطر غرق‌شدگی نجات یافته و برای ادامه درمان به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی افزود: در یکی از این حوادث، یک مرد ۵۰ ساله در محدوده زرین‌شهر جان خود را از دست داد و عملیات جست‌وجوی تیم‌های غواصی، آتش‌نشانی و نیروهای امدادی برای یافتن دختر هفت ساله‌ای که روز چهارشنبه در محدوده شهرستان فلاورجان و شهر درچه به داخل رودخانه سقوط کرده است، همچنان ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به افزایش دمای هوا و حضور گسترده شهروندان و گردشگران در مناطق طبیعی و تفرجگاه‌ها، نسبت به افزایش احتمال وقوع حوادث غرق‌شدگی هشدار داد و گفت: کانال‌های انتقال آب، مسیر رودخانه‌های جاری، استخرهای ذخیره آب کشاورزی، استخرهای واقع در باغات و واحدهای صنعتی و دریاچه سدهای مخزنی استان از جمله منابع آبی پرخطر هستند که هر ساله حوادث ناگواری در آن‌ها رخ می‌دهد.

وی تصریح کرد: کانال‌های انتقال آب به دلیل سرعت زیاد جریان، شیب و لغزندگی دیواره‌ها، محیط مناسبی برای شنا نیستند. همچنین استخرهای ذخیره آب کشاورزی به علت عمق زیاد، شیب تند و پوشش لغزنده ژئوممبران، از خطرناک‌ترین منابع آبی به شمار می‌روند و ورود به آن‌ها می‌تواند به غرق‌شدگی منجر شود.

شیشه‌فروش ادامه داد: شدت جریان آب، ناپایداری بستر رودخانه، دمای پایین آب و ایجاد جریان‌های گردابی نیز از عوامل اصلی وقوع حوادث غرق‌شدگی در مسیر رودخانه‌ها، به‌ویژه در مناطق غرب، جنوب و بالادست زاینده‌رود است.

وی با اشاره به افزایش حضور گردشگران در حاشیه رودخانه‌ها، باغات و ویلاها در روزهای تعطیل و پایان هفته گفت: بی‌توجهی به اصول ایمنی موجب افزایش حوادث غرق‌شدگی شده است؛ از این‌رو به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، شرکت آب منطقه‌ای، جمعیت هلال‌احمر، هیئت نجات غریق و غواصی، اداره‌کل ورزش و جوانان، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان جهاد کشاورزی ابلاغ شده است با استقرار تیم‌های امدادی، گشت‌های نظارتی و ارائه آموزش‌های ایمنی به ساکنان و گردشگران، اقدامات پیشگیرانه را با جدیت دنبال کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۳ تیم نظارتی، امدادی و نجات با تجهیزات کامل در طول مسیر رودخانه زاینده‌رود، کانال‌های انتقال آب و دیگر نقاط پرخطر استان مستقر هستند و به‌صورت مستمر بر این مناطق نظارت دارند.

وی از شهروندان خواست از شنا و نزدیک شدن به کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی، رودخانه‌ها و سایر منابع آبی غیرمجاز خودداری کنند و خانواده‌ها نیز مراقبت بیشتری از کودکان داشته باشند تا از وقوع حوادث ناگوار و جبران‌ناپذیر پیشگیری شود.

کد مطلب 989134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.