ثبت دمای ۴۷ درجه در اصفهان/ آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تداوم موج گرما تا نیمه نخست مرداد از آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی، فعالیت ۲۳۰ تیم پایش مصرف آب و برق و تشدید برنامه‌های مدیریت مصرف در استان خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی تقویت الگوهای گرم تابستانی و ماندگاری توده هوای گرم تا نیمه نخست مرداد، برنامه‌های مرتبط با مدیریت مصرف آب و برق در استان تشدید شده و پایش مستمر مصارف در بخش‌های اداری، خانگی، صنفی و صنعتی توسط ۲۳۰ تیم تخصصی شرکت‌های توزیع برق و آب و فاضلاب در حال انجام است.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، از روز شنبه دمای هوا در بیشتر مناطق استان به‌ویژه مناطق مرکزی و نیمه شمالی بین دو تا چهار درجه سانتی‌گراد افزایش خواهد یافت، از همین‌رو مدیریت بحران استان با صدور اطلاعیه آماده‌باش، شرکت‌های توزیع برق، آب و فاضلاب، اورژانس، جمعیت هلال‌احمر و مراکز بهداشتی و درمانی را برای ارائه خدمات امدادی و فوریتی در آماده‌باش قرار داده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ثبت دماهای بسیار بالا در روزهای گذشته گفت: طی چند روز اخیر در ۲۰ ایستگاه هواشناسی استان دمای بالاتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد ثبت شده است و شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، خور و بیابانک و شهرهای بادرود و مهاباد با ثبت دمای ۴۶ تا ۴۷ درجه گرم‌ترین نقاط استان بوده‌اند؛ دمای شهر اصفهان نیز در بعضی ساعات به ۴۱ تا ۴۲ درجه سانتی‌گراد رسیده است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه افزایش دما موجب کاهش راندمان تجهیزات برقی و افزایش احتمال وقوع حریق در تابلوها، پست‌ها و ترانسفورماتورهای برق می‌شود، تصریح کرد: تیم‌های امدادی شرکت‌های برق و سازمان‌های آتش‌نشانی شهرداری‌ها موظف شده‌اند نسبت به کنترل، بازسازی و اصلاح شبکه‌ها و تجهیزات اقدام کنند و شماره‌های اضطراری ۱۲۱ شرکت برق و ۱۲۵ آتش‌نشانی به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی هستند.

وی ادامه داد: در راستای مدیریت مصرف برق، تاکنون ۱۰۰ هزار چراغ پرمصرف معابر با چراغ‌های کم‌مصرف جایگزین شده و در سال جاری نیز ۳۰۰ دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز شناسایی و توقیف شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: با نصب سامانه‌های هوشمند پایش مصرف، محدودیت‌های لازم برای مشترکان پرمصرف توسط شرکت‌های توزیع برق اعمال می‌شود.

وی با اشاره به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی استان اکنون به ۵۷۹ مگاوات رسیده است که تا پایان سال به ۱۰۰۰ مگاوات و تا پایان سال ۱۴۰۷ به ۵۳۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

شیشه‌فروش با بیان اینکه استان اصفهان همچنان با کمبود حدود ۲۰۰۰ مگاوات برق روبه‌روست، گفت: انتظار می‌رود شرکت توانیر با توجه به شرایط ویژه استان و خسارت‌های واردشده به زیرساخت‌ها و واحدهای تولیدی در جنگ دوازده‌روزه، نسبت به افزایش سهم برق استان، تخصیص اعتبارات لازم برای اصلاح شبکه‌ها، توسعه نیروگاه‌ها و کاهش محدودیت‌های اعمال‌شده برای مشترکان همکاری بیشتری داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت مشارکت همه مشترکان در مدیریت مصرف افزود: مراکز تجاری، پاساژها، اصناف، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مشترکان خانگی باید با خاموش کردن روشنایی‌های غیرضروری، تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی ۲۵ درجه، نصب سایه‌بان برای کولرها و رعایت الگوی مصرف، در تأمین برق پایدار همکاری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: تمام دستگاه‌های اجرایی نیز موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته، کاهش ۷۰ درصدی مصرف پس از پایان وقت اداری، استفاده از دیزل‌ژنراتورها در ساعات اوج مصرف و خاموش کردن تجهیزات سرمایشی و روشنایی در پایان ساعت کاری و روزهای تعطیل هستند.

وی با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب گفت: شهروندان از شست‌وشوی خودرو، حیاط منازل و معابر با آب شرب و هرگونه مصرف غیرمتعارف آب خودداری کنند و با مشارکت در پویش‌های مدیریت مصرف، به تأمین پایدار آب و برق کمک کنند.

شیشه‌فروش از آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی برای مقابله با گرمازدگی خبر داد و افزود: اورژانس ۱۱۵، جمعیت هلال‌احمر با شماره ۱۱۲، سامانه ۱۲۱ حوادث برق و سامانه ۱۲۲ حوادث آب به‌صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی به شهروندان هستند.

وی با توصیه به رعایت نکات بهداشتی اظهار کرد: شهروندان از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰ از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید خودداری کنند و با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و رعایت توصیه‌های مراکز بهداشتی از آثار اشعه فرابنفش پیشگیری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بر کنترل دما و رطوبت گلخانه‌ها و واحدهای پرورش دام و طیور، اجرای توصیه‌های فنی جهاد کشاورزی برای حفاظت از محصولات در برابر تنش گرمایی، خودداری از روشن کردن آتش در عرصه‌های طبیعی و کشاورزی، رها نکردن بطری‌های پلاستیکی و اشیای براق در طبیعت، پرهیز از شنا در رودخانه‌ها، کانال‌های آب‌رسانی و استخرهای ذخیره آب کشاورزی و نیز کنترل وضعیت فنی خودروها برای پیشگیری از حوادث ناشی از گرمای هوا تأکید کرد.

کد مطلب 988826

برچسب‌ها