مدیریت منابع آب راهبردی‌ترین اولویت توسعه کرج است

 فرماندار ویژه شهرستان کرج با بیان اینکه تأمین آب به مسئله‌ای راهبردی تبدیل شده است، بر لزوم هم‌افزایی تمامی دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت منابع آب تأکید کرد و گفت: آینده شهرها در گرو تصمیم‌ها و اقداماتی است که امروز برای صیانت از این سرمایه‌های طبیعی اتخاذ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، مهدی مهرور بعد ظهر امروز_چهارشنبه بیست و چهارم تیر_ در جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان که با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط در سالن غدیر فرمانداری برگزار شد، با اشاره به روند کاهشی منابع آبی و افزایش فشار بر ذخایر زیرزمینی اظهار کرد: تأمین آب دیگر یک دغدغه مقطعی نیست، بلکه به موضوعی راهبردی تبدیل شده است که اگر امروز برای مدیریت صحیح و علمی آن اقدام نشود، در آینده نزدیک با چالش‌های غیرقابل‌جبرانی مواجه خواهیم شد.

توسعه شهری باید متناسب با ظرفیت‌های آبی باشد

فرماندار ویژه کرج با تأکید بر اینکه مدیریت منابع آب نیازمند مشارکت همگانی است، افزود: این مقوله صرفاً مسئولیت یک دستگاه خاص نیست؛ بلکه شرکت آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی، شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی شهر و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان باید با برنامه‌ریزی مشترک و هماهنگی مستمر، در مسیر کاهش تنش‌های آبی گام بردارند.

مهرور تصریح کرد: توسعه پایدار بدون توجه به ظرفیت‌های آبی امکان‌پذیر نیست؛ از این رو هرگونه طرح توسعه شهری، کشاورزی و صنعتی باید دقیقاً متناسب با توان منابع آبی شهرستان برنامه‌ریزی شود، چراکه تداوم روند فعلی مصرف می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای آینده شهر و نسل‌های بعد به همراه داشته باشد.

راهکارهای عملیاتی برای عبور از بحران منابع زیرزمینی

وی در ادامه با اشاره به راهکارهای مقابله با این وضعیت، توسعه زیرساخت‌های تصفیه و بازچرخانی آب، اصلاح الگوی مصرف، بهینه‌سازی روش‌های آبیاری در بخش کشاورزی و کنترل قاطع برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی را از اولویت‌های اجرایی دانست و بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی برای پیشبرد این اهداف تأکید کرد.

نقش کلیدی رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی مصرف بهینه

معاون استاندار البرز همچنین نقش رسانه‌ها را در مدیریت مصرف آب بی‌بدیل خواند و گفت: صداوسیما و سایر رسانه‌های جمعی باید با تولید محتوای آموزشی و تداوم فرهنگ‌سازی، جامعه را نسبت به اهمیت صرفه‌جویی و حفاظت از منابع آبی آگاه کنند؛ زیرا مدیریت این بحران بدون همراهی و مشارکت فعال شهروندان میسر نخواهد بود.

مهرور در پایان خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع آب یک مسئولیت ملی و همگانی است؛ لذا زمان آن فرا رسیده که با کنار گذاشتن نگاه‌های بخشی و اتخاذ تصمیم‌های شجاعانه و عملیاتی، برای حفظ امنیت آبی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

کد مطلب 988707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.