هیچ آسیبی از خاک آذربایجان متوجه ایران نخواهد شد

مقامات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بر توسعه روابط تهران باکو تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خانه ملت، روح الله متفکر آزاد رییس هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری اجلاس کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC)، با صمد صید اُف، رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

متفکر آزاد ضمن تقدیر از زحمات جمهوری آذربایجان برای برگزاری شایسته اجلاس PUIC، گفت: این امر نشان دهنده تاثیر جمهوری آذربایجان در معادلات بین‌المللی و ایفای نقش در این عرصه است.

وی با تاکید بر اینکه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان رو به گسترش است، اظهار کرد: این مهم در حالیست که سابقه تاریخی، دینی، فرهنگی و پیوندهای ناگسستنی، مسئولان دو کشور را ترغیب می‌کند تا هم افزایی بیشتری داشته باشند.

رییس هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر سیاست همسایه محوری جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: بر این اساس بهره‌مندی از محیطی امن و آرام با همسایگان اهمیت دوچندان دارد و در این راستا تلاش می‌کنیم شاهد استقرار ثبات و گشایش‌های اقتصادی در منطقه باشیم.

عضو هیأت رییسه قوه مقننه تصریح کرد: پروژه های مشترک حمل و نقلی و ترانزیتی از جمله کریدور بین المللی شمال - جنوب راه آهن رشت - آستارا و طرح های مرتبط با اتصال جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان از مسیر ایران نمونه های موفقی از همکاری های مبتنی بر منافع مشترک میان دو کشور محسوب می‌شوند؛ همکاری های موجود در حوزه انرژی مدیریت منابع آب ،مرزی سوآپ گاز و برق و سایر پروژه های مشترک اقتصادی نیز می‌تواند زمینه ساز ارتقای سطح روابط راهبردی میان دو کشور باشد.

متفکر آزاد با بیان اینکه رفت و آمدهای دیپلماتیک میان مسئولان دو کشور نویدبخش همکاری‌های بیشتری در آینده خواهد بود، گفت: این مهم در حالی است که تحولات منطقه‌ای در قفقاز جنوبی و غیره به سمتی رفته که ثبات منطقه‌ای را رقم زده است.

وی ادامه داد: نقش مجلس جمهوری آذربایجان در تحولات بین المللی مانند PUIC، APA و IPU خوب ارزیابی می‌شود لذا همه ما باید تلاش کنیم تا نقش مجالس در مجامع بین‌المللی ارتقا یابد و بتوانیم در موضوعات مهم مانند مسئله فلسطین همدیگر را کمک کنیم.

رییس هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران افزود: فلسطین، مسئله اصلی جهان اسلام است و درد مردم غزه و لبنان فراموش شدنی نیست لذا آیندگان در این زمینه ما را قضاوت خواهند کرد.

عضو هیأت رییسه قوه مقننه خواستار بازگشایی مرزهای زمینی مشترک میان دو کشور و رفع برخی از مسائل کنسولی شد و بیان کرد: بدون شک قوی شدن کشورهای منطقه از جمله جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به ثبات و رونق در منطقه کمک خواهد کرد.

متفکر آزاد از شیطنت برخی رسانه‌های غربی به منظور اثرگذاری منفی در روابط میان دو کشور انتقاد کرد و در پایان از صمد صید اُف، رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت رسمی به عمل آورد.

رییس کمیته روابط بین‌الملل مجلس ملی جمهوری آذربایجان: طرف‌های ثالث اجازه دخالت در مناسبات تهران- باکو ندارند

به گزارش خبرنگار خانه ملت، صمد صید اُف رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار، گفت: جان باختن و مصدوم شدن تعداد زیادی از ایرانیان در جنگ اخیر آمریکا و اسرائیل علیه ایران و همچنین شهادت رهبر عالیقدر ایران را تسلیت می‌گویم؛ در این رابطه باید یادآور شد رئیس جمهور آذربایجان بلافاصله به منظور ابراز تسلیت در سفارت ایران حضور یافت.

وی اظهار کرد: حضور فعال هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و اعلام صریح مواضع خود در کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC)، قابل تقدیر است؛ این امر بیانگر رویکرد و اراده جدی ایران در عرصه های بین‌المللی جهانی است.

صید اُف افزود: باید تاکید کنم که مقدس‌ترین مسئله برای هر کشوری، بهره مندی از استقلال ملی است و این در حالیست که ما خودمان به مدت ۳۰ سال از اشغالگری آسیب‌های زیادی دیده بودیم اما امروز شاهد احیای تمامیت ارضی خودمان هستیم.

رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه شاهد وقار، عزت و اقتدار ناشی از مقاومت در جنگ جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هستیم، بیان کرد: اخبار مرتبط با مذاکرات ایران و آمریکا را از نزدیک پیگیری می‌کنم لذا امیدوارم هرچه سریع‌تر همه موضوعات در ایران بهتر شود؛ در این میان می‌توان اذعان کرد پس از تحولات و جنگ اخیر، دیدگاه جهان و غرب نسبت به جایگاه جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و این در حالیست که رویکرد مثبت ما به همسایه قدیمی خود یعنی ایران همواره در تراز بالایی بوده است.

وی تصریح کرد: بدون شک جمهوری اسلامی ایران در جنگ رسانه پیروز شده و این امر علی رغم تمام چالش‌ها و موانع محقق شد؛ ما نیز در جمهوری آذربایجان با این موضوع آشنا هستیم زیرا مسئله اشغالگری طور دیگری مطرح می‌شد و در غرب و رسانه ها حق را به ما نمی‌دادند و به عبارتی حقیقت طور دیگری جلوه داده میشد که این امر بتعث خدشه دار شدن روابط ما با پارلمان اروپا شد.

رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان بیان کرد: کریدور شمال به جنوب برای جمهوری آذربایجان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا در شمال آن روسیه و جنوب آن ایران قرار دارند. باید یادآور شد همکاری‌های اقتصادی، حمل و نقل و ترانزیت برای جمهوری آذربایجان اهمیت دارد و در این راستا همکاری‌های مشترک دوجانبه می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: متاسفانه دخالت‌هایی در روابط ایران و آذربایجان انجام می‌شود؛ به عنوان مثال خبری در شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان منتشر شد که حتی ترامپ آن را فیک نیوز می‌نامد، مبنی بر اینکه اسرائیل از قلمرو آذربایجان علیه ایران استفاده می‌کند لذا وزارت خارجه آذربایجان در این رابطه بیانیه صادر کرد و این مطلب را به شدت تکذیب کرد. تاکید می‌کنم از خاک و همچنین از جانب مردم آذربایجان هیچ ضرر و آسیبی متوجه ایران نخواهد شد.

صید اُف افزود: بنابراین باید بر اساس سازوکارهایی به صورت مستقیم و دوجانبه همه موارد مشترک را مورد بررسی قرار دهیم تا طرف‌های ثالث اجازه دخالت در مناسبات ما را پیدا نکنند.

رییس کمیته روابط بین‌الملل و بین پارلمانی مجلس ملی جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: باید روابط پارلمانی میان دو کشور افزایش یابد زیر شاهد تغییرات اساسی و ژئوپلیتیک در خاورمیانه هستیم./

کد مطلب 982585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.