استقبال عربستان و کویت از توافق تهران و واشنگتن/ تقدیر از پاکستان و قطر

عربستان و کویت در بیانیه‌هایی جداگانه از توافق ایران و آمریکا برای پایان عملیات نظامی استقبال و نسبت به تحقق صلح پایدار در منطقه ابراز امیدواری کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان(واس)، وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن استقبال از توافق میان ایران و آمریکا و مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی، از تلاش‌های واسطه ها از جمله پاکستان و قطر در این زمینه تقدیر کرد.

وزارت خارجه عربستان در این بیانیه بر اهمیت بازگشت امنیت و آزادی دریانوردی در تنگه هرمز و بازگشت وضعیت این تنگه به شرایط قبل تاکید کرد.

در این بیانیه آمده است: امیدواریم از طریق رسیدن به توافق دائمی که منافع امنیتی کشورهای منطقه را در نظر بگیرد و به اصل احترام به امور داخلی کشورها پایبند باشد، صلحی محقق شود که امنیت منطقه و جهان را تقویت کند.

وزارت خارجه کویت در بیانیه‌ای از توافق ایران و آمریکا برای توقف فوری عملیات نظامی و تضمین آزادی دریانوردی و حل بعضی مشکلات دیگر استقبال کرد.

وزارت خارجه کویت در این بیانیه از نقش پاکستان و قطر و برخی کشورهای دوست و برادر در نزدیک کردن رویکردها و فراهم کردن زمینه برای حصول این تفاهم مهم تمجید کرد.

کویت اضافه کرد: از تمام تلاش‌ها برای حل اختلافات و درگیری‌ها از طریق راه حل مسالمت‌آمیز و بر اساس قانون بین‌المللی و منشور سازمان ملل حمایت می کنیم.

در این بیانیه آمده است: امیدواریم این تفاهم گامی مهم در راستای نزدیکی بیشتر روابط برای حل مشکلات باقی مانده از طریق راه حل های پایدار باشد؛ راه حل هایی که می تواند اصول حسن هم‌جواری و در راس آن‌ها احترام متقابل، تقویت اعتماد، دخالت نکردن در امور داخلی کشورها، به کارنگرفتن زور و یا تهدید به وسیله آن و توقف حمایت از نمایندگان(هم‌پیمانان منطقه‌ای) را تحکیم کند.

کویت افزود که این مسائل می‌تواند ثبات و امنیت منطقه و جهان را تقویت و تداوم آزادی دریانوردی در تنگه هرمز را تضمین کند.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه‌ای درباره توافق پایان جنگ میان ایران و آمریکا تاکید کرد که بر اساس توافقات انجام شده، جنگ و عملیات نظامی در همه جبهه‌ها از جمله لبنان از یکشنبه شب به صورت فوری و دائمی پایان یافته و به‌علاوه، محاصره دریایی علیه ایران بلافاصله و به‌طور کامل خاتمه پیدا می‌کند.

شهباز شریف نخست‌ وزیر پاکستان هم بامداد دوشنبه به وقت محلی در پیامی از حصول توافق صلح میان آمریکا و ایران خبر داد.

وی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: توافق صلح میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. دو طرف پایان فوری و دائمی عملیات نظامی در تمام جبهه‌ها از جمله لبنان را اعلام کرده‌اند. مراسم امضای رسمی این توافق روز جمعه نوزدهم ژوئن (بیست‌ونهم خرداد) در سوئیس برگزار خواهد شد.

وی افزود: ما از تعهد آمریکا و ایران به یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری تشکر می‌کنیم.

کد خبر 979799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.