دریای خزر فرصت تاریخی برای جهش تجارت شمال کشور است

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی دریای خزر گفت: این دریا فرصتی تاریخی برای توسعه تجارت و تقویت کریدورهای حمل‌ونقل کشور است و با تکمیل زیرساخت‌هایی مانند راه‌آهن رشت-آستارا و توسعه بنادر، می‌توان نقش شمال کشور را در تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی ارتقا داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز _شنبه بیست‌وسوم خرداد_ در اجلاس «نقش‌آفرینی اتاق‌های بازرگانی در بهره‌گیری از مزیت‌های منطقه‌ای و تقویت اقتصاد ملی» در منطقه آزاد انزلی، با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی شمال کشور، اظهار کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده است که دریای خزر و ظرفیت‌های تجاری آن را جدی بگیریم؛ این یک فرصت تاریخی است که نباید از دست برود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گیلان در حوزه حمل‌ونقل ترکیبی افزود: در این استان امکان بهره‌گیری همزمان از حمل‌ونقل دریایی، ریلی، جاده‌ای و هوایی فراهم است و این مزیت می‌تواند نقش مهمی در توسعه تجارت کشور ایفا کند.

استاندار گیلان از پیشرفت پروژه راه‌آهن رشت-آستارا خبر داد و خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی این مسیر در حال انجام است و با تکمیل آن، حلقه مهمی از کریدور بین‌المللی شمال ـ جنوب تکمیل خواهد شد.

حق‌شناس با اشاره به فعالیت بندر کاسپین و توسعه زیرساخت‌های دریایی در شمال کشور تصریح کرد: حمل‌ونقل کانتینری در بندر کاسپین در حال انجام است و ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.

وی حذف بروکراسی‌های غیرضروری و تسهیل فرایندهای واردات و صادرات را از الزامات توسعه تجارت دانست و گفت: کاهش موانع اداری می‌تواند هزینه‌های تجارت را کاهش داده و در نهایت به ارزان‌تر شدن کالا برای مصرف‌کنندگان منجر شود.

استاندار گیلان با تأکید بر نقش بخش خصوصی در بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور عنوان کرد: دولت وظیفه ایجاد امنیت و فراهم کردن زیرساخت‌ها را بر عهده دارد و رونق تجارت با حضور مؤثر تجار و سرمایه‌گذاران محقق خواهد شد.

حق‌شناس با بیان اینکه هدف نهایی توسعه زیرساخت‌ها باید تأمین منافع مردم باشد، اظهار کرد: راهبرد اصلی ما کاهش هزینه‌های تجارت و حمل‌ونقل و رساندن کالا با قیمت مناسب‌تر به دست مصرف‌کنندگان است.

وی از توسعه ارتباطات هوایی استان خبر داد و افزود: پروازهای خارجی فرودگاه رشت از سر گرفته شده است و برنامه‌ریزی برای افزایش مقاصد پروازی از جمله ترکیه و عمان در دستور کار قرار دارد.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: امیدوارم نتایج این اجلاس به افزایش حجم تجارت، کاهش هزینه‌های مبادلات اقتصادی و توسعه حمل‌ونقل ترکیبی در گیلان و سراسر کشور منجر شود.

کد خبر 979187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.